Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Co dnes uvařit?

Hezký den, u nás dnes šišky s mákem a chlebová polévka:-p

nikdy jsem nedelala hovezí, zadní prý není prorostlé, co nejlíp z nej, jednodušše ovšem aby bylo mekoučké a mnam:-))
dík za rady a nej recepty jeste me láká třeba udelat paštiku z kachních jater ale dává se víno či neco podobného a to já nevedu, max rum na cukroví :-)

Přeji hezký večer :-) a dnes jsme měli dršťkovou polévku z růžovek a plněou cuketu s kuskusem :-phttp://www.toprecepty.cz/recept/36893-cukety-plnen... a k večeři jsme měli smažené obalované houby:-p:-K

Přeji pěkný první podzimní den,:-) dnes jsem uvařila žampionovo-bramborovou polévku podle ivulinky, zapékanou cuketu a v troubě se mi peče cuketová buchta, kterou po vychladnutí poleji čokoládovou polevou.

Hezký den, já mám dnes kuřecí kousky na pánvičce s mrkví, jarní cibulkou, sojovou omáčkou a rýžové špagety:-)

Hezké ráno :-), dneska budu mít vepřovou kotletu se šťávou a těstoviny. To samé budeme mít i zítra, ale s rýží ;-).

Pěkný den,u nás dnes a zítra vepřové na houbách:-p

Hezký den,:-) k obědu byly nadívané houby (žampiony plněné škvarkovou směsí) s pečivem :-p a k večeři připravím pečené brambory s tvarohem.

Dobré poledne, my dneska máme guláš z vepřovýho masa, na zítra bych to viděla na zelňačku a jako hlavní asi budou ryby (máme hejky) s bramborem :-)

Hezké dopoledne :-K, včera jsem byla na obědě u mamky a byla sekaná, bramborová kaše a zelenina. Dneska jsem opět sama, tak si ohřeju zbytek bramborových knedlíků s uzeným a k nim kysané bílé zelí ;-).

Nadja:
musí vřít a stačí na vteřinku ....

lencas: záleží na tom, proč nesmíš tučné maso. Vepřové maso je tučnější. Hovězí pokud má bílé žilky, tak to je tuk.
Králík a nutrie jsou dietní masa. Králíka mívají v masně, a pokud já vím, tak buď celého chlazeného nebo stehna mražená, občas i hřbety mražené. Nutrii už jsem hodně let v obchodě neviděla, ale pokud bys našla chovatele, tak by Ti možná nechal.

chocolate: děkuji - snad někdy vyzkouším.;-)

Nadja:Voda musi vrit, takze vkladat primo do vrouci vody, staci sekunda.



lencas:Na gulas muzes pouzit i hovezi zadni, nebo tzv. podpleci, to je libove a pritom ne suche a cenove prijatelnejsi, nez zadni.Z veprove kyty muzes klidne udelat i gulas, ale bude maso sussi.Nam to ovsem take nevadi;-).Na peceni pouzij kotletu vcelku, doporucuji pect pod poklopem, odklopit az na samem konci na kurcicku.
Na vypecky bych pouzila nejspise libovou plec.Preci jen se ty kousky maji daleko vetsi tendenci vysusit, nez kdyz peces libove maso v celem kuse.
Z krutich prsou delavam i "svickovou", z vykosteneho krutiho stehna, prodava se jiz predpripravene, delavam gulas, segedin, pecu...

Nadja:co se týká masa, nejradeji kuře,... ale asi by šlo i nejaké dietní hovězí či vepřové ale tyto masa neznám

Přispět do diskuze

Přidat příspěvek

Poslední diskuze

„Co dnes uvařit?“ Simona Skolakova, před 1 hodinou

„Jak odstranit starou fotku u receptu?“ Hella, před 16 hodinami

„Přání a gratulace“ maris, 17. 5. 2024 06:05

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více