5 nejlepších hrníčkových moučníků: Bez vážení upečete ořechovou bábovku, švestkový koláč nebo nadýchané koblihy
8. 9. 2021 Vaření
Když chcete rodinu potěšit něčím sladkým, ale nemáte dost času, je ideální sáhnout po osvědčeném moučníku, který připravíte bez vážení surovin. Ušetřete si čas i práci a rozpalte troubu! Tyhle dobroty vás ohromí svou skvělou chutí!
Bábovka jako od babičky
Naše babičky uměly péct „od oka“, dost často u mnoha moučníků už poznaly podle hustoty těsta, kolik čeho je potřeba, aniž by sáhly na odměrku nebo na kuchyňskou váhu. A přitom, cokoliv pak postavily na stůl, byla to naprostá delikatesa. Zkuste si podle našeho receptu upéct babiččinu hrníčkovou bábovku. Krásně voní po oříšcích a kakau a uspokojí i náročnou návštěvu.
Vláčný makovec
Český mák je nejen skvělá kuchařská, respektive spíš cukrářská, surovina, ale také velice ceněná superpotravina. Mák je podle webu Medicalnewstoday.com bohatý na vápník, železo, zinek, hořčík, draslík, měď, vitaminy B a E a omega-3 a omega-6 mastné kyseliny. Takže dobroty s mákem jsou nejen dobré, ale také prospívají zdraví. Chuťově se mák skvěle doplňuje s citronem. Ale výborný je i v kombinaci s povidly nebo se skořicí. Podle našeho receptu upečete vláčný makovec raz dva. Sněhovou čepicí jej nakonec můžete nebo nemusíte doplnit, je to jen na vás.
Švestkový koláč
Máte na zahradě hodně švestek, nebo jste dostali chuť na jiné ovoce? Žádný problém. Upečte si hrníčkový koláč. Můžete jej vylepšit vanilkovým cukrem nebo pravou vanilkou, případně udělat nahoru drobenku ze sušenek. Zkrátka, hrajte si. Základní recept najdete u nás, doladění už je na vás.
Hrníčkový perník
Velice oblíbený moučník, který milují dospělí i děti. A vzhledem k jeho jednoduché přípravě jej právě i děti mohou dělat s vámi. Stačí totiž jen pár surovin, jedna mísa a hrneček. Když vše zamícháte a nalijete na plech, o zbytek už se postará trouba. Do hodinky máte dobrotu na stole. A pokud si strávníky nepohlídáte, možná už do další hodinky nebude na stole nic! Tak dobrý tento perník totiž je!
Nadýchané koblihy
Kynuté těsto bývá mezi méně zkušenými hospodyňkami někdy postrachem. Ovšem, věřte nám, že stačí zadělat kvásek nebo uhníst těsto jednou či dvakrát a potřetí už to půjde skoro samo. Mezi snazší recepty patří i tento, kdy není potřeba nic vážit. Zkušenější pekařky ovšem mohou těsto vylepšit pomocí omládku. Ať tak či tak, hotové vdolečky voní rumem a marmeládou a na nedělním stole se budou krásně vyjímat.
Témata
Recepty k tomuto článku
Mohlo by vás zajímat
Přečtěte si Zobrazit více
Mini krtkovy dortíky: Drobná verze oblíbeného dezertu s jemným smetanovým krémem a banánem se rozplývá na jazyku
„Když nemáte kečup, dejte tam hořčici“ aneb Jak se proměňovala česká gastronomie během třiceti let existence TV Nova
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřová krkovice dušená na zelenině
Přidáno před 9 hodinami
Sladké chlebíčky s džemem a šlehačkou
Přidáno před 10 hodinami
Banana split
Přidáno před 10 hodinami
Avokádová pomazánka s česnekem a cibulí
Přidáno před 23 hodinami
Pórková pomazánka s ovesnými vločkami
Přidáno 27. 4. 2024 18:33
Květákové muffiny se salátem
Přidáno 27. 4. 2024 18:01
Přečtěte si Zobrazit více
Švestky v octě podle Marie Janků-Sandtnerové. Ochutnejte prvorepublikovou delikatesu!
Co je omládek a kam jej použít? Chuť pečiva dovede povýšit k dokonalosti
„Na povrchu klouzavý a uvnitř kyprý a vláčný….“ Jak vypadá knedlík a jak nok? Film Pelíšky nabídl před 25 lety jasnou odpověď