Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sulc, nebo-li huspenina

Nadja: tlačenku - tu vařenou v sáčku - do mrazáku v období zabíjaček dávám často a je v pohodě. Myslím, že kdybys sulc naplnila do pytlíků na tlačenku a povařila, tak ani jemu by se v mrazáku nic nestalo.

hosta: tlačenku jsem také nikdy nezkoušela dávat do mrazáku, ani se nikdy nezavařovala.

Myslím že je to jako s tlačenkou - ta která je vařená se v mrazáku nezmění, ta která je jen plněná a ztuhlá se rozsýpá. Asi bych to taky neriskovala ale klidně bych zavařila do širokých sklenic jako maso

zizala, 1974andrea: děkuji ;-)

Nadja:Jak je psáno níže, i já mám se sulcem špatnou zkušenost, rozpadal se a už nedržel jako čerstvý. Možná bude držet ten, ve kterém bude přidaná želatina. Tlačenka z mrazáku je v pohodě ;-)

Nadja: Sulc i tlačenka se dají mrazit a při pomalém rozmražení v chladničce se kvalita nemění.

madlina, spagetka: děkuji, asi vyzkouším dát zmrazit extra vývar, extra umleté kůže s masem a před dalším zpracováním jen rozpustit, promíchat a dát ztuhnout. Uvidíme, jak to dopadne.;-)
Danca: také děkuji za radu, ale to snad ani zkoušet nebudu, nechci ho dělat metrák, a na ty asi 2 skleničky, které bych z toho měla,to nestojí za to.

Nadja: Nadi, hotový sulc se opravdu po rozmražení roztéká a ztrácí na chuti. Ale pamatuji si, že babička dávala udělaný, ještě teplý sulc do sklenic a zavařovala ho. Bohužel nevím, jak dlouho a při kolika stupních:-(.

Nadja: Nadi, osobně jsem zkusila zmrazit sulc, po rozmražení byl rozteklejší, jakoby se drobil a nechutnal nám. Už to nezkouším. Naopak vývar podle mne by mohl být lepší na mražení. Jen prostě udělat pak jen tolik sulcu, kolik spotřebuju, ne už dál mrazit. Zkus udělat malou zkoušku, kousek sulcu zmrazit, a pak uvidíš ;-);-)

Mám naprosto 100% zkušenost se zmrazením hotového sulcu, Vůbec nic se mu nestane a po rozmražení je jako nový. S vývarm zkušnost nemá,

:-? Máte někdo zkušenost se zmrazením sulcu ať hotového, nebo odděleně vývaru a umletých kůží s masem. :-?
:-S Myslím si, zda bude i po rozmrazení dostatečně tuhý, jestli se nerozteče.
Z důvodu větší práce a našpiněného nádobí bych sulcu ráda udělala více najednou, ale nesníme ho všechen tak brzy, aby se nezkazil. A nevím, jak jinak ho uchovat.

Přispět do diskuze

Přidat příspěvek

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více