Den pralinek
Připravit kvalitní pralinky je docela kumšt. Bonbonek by měl být na povrchu lesklý a při kousnutí bz měla čokoláda křupnout. Nejjednodušší způsob je… Číst dál
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Připravit kvalitní pralinky je docela kumšt. Bonbonek by měl být na povrchu lesklý a při kousnutí bz měla čokoláda křupnout. Nejjednodušší způsob je… Číst dál
Čokoládový pudink si můžeme připravit pěkně do skleniček (klidně i na několik dní dopředu. Výtečný je třeba s dušenými jablky. Pudink vaříme dle… Číst dál
Kokosové palmy rostou zejména v přímořských asijských regionech (Thajsko, Vietnam, Indonésie...). Dále se s nimi můžete setkat v Africe, Jižní… Číst dál
Cibuli používáme pod vajíčka, do omáček, třeba guláš si bez ní snad ani nedovedeme představit. Však je tu s námi tato zelenina už hodně dlouho. Už… Číst dál
Příprava kuřecích křidélek není náročná a vyjde levně. Proto jsou čím dál více oblíbené i u nás. Snad nejjednodušší je křidýlka okořenit podle chuti,… Číst dál
Kakaové boby pro výrobu čokolády byly přivezeny do Evropy v polovině 16. století, stejně jako samotný recept na přípravu sladké hmoty, ale čokoláda… Číst dál
Fazole jsou semena fazolu, který pochází z Nového světa a jedná se o jednu z nejdéle pěstovaných rostlin na světě. Věděli jste, že na světě byste… Číst dál
Salát spatřil světlo světa na začátku 20. století a údajně je připisován italskému restauratérovi Cesare Cardini. Ten chtěl podávat něco italského,… Číst dál
Grahamové krekry se připravují ze stejnojmenné mouky. Ta je jako mouka celozrnná, jen má hrubší strukturu a jmenuje se po panu Sylvestru Grahamovi,… Číst dál
Křupavá a zlatavá kůrka smaženého kuřete spolu se šťavnatým masem je kombinací, která dokáže rozproudit chuťové buňky každého gurmána. Historie… Číst dál
Makarony jsou tradiční italskou přílohou a řadí se u nás mezi oblíbené těstoviny, mezi které patří špagety, penne, ravioli, fusilli a mnoho dalších.… Číst dál
Opravdu je jelení lůj z jelena? Přírodní balzám na rty si můžete vyrobit i doma
Knäckebrot vznikl jako "chleba pro chudé". Je základní potravina dietářů opravdu dietní?
Jak si připravit a zavařit pravou italskou rajčatovou omáčku: Stačí kilo rajčat, 6 lžic olivového oleje a půlka cibule