Korunovační kuře
Suroviny
Porce: podle strávníků
Nutriční hodnoty
Energie | 2 790 kJ / 667 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 14,23 g |
Tuky | 2,17 g |
Vláknina | 28,80 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 79 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 134,40 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Recept byl v roce 1953 součástí menu při příležitosti korunovace královny Alžběty pod názvem Coronation Chicken a byl uveřejněný v rozhovoru magazínu Dnes z 28.4.2011 s panem Benjaminem Kurasem
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
2. 9. 2013 09:14
danielle72: Dani, určitě zkus, já už to dělám pravidelně jako součást různých oslav, mejdanů a tak. Je to fakt vynikající. Hlavně si fakt dej tu námahu a sežeň velmi kvalitní šlehačku (Kunín De Luxe, červený obal)
1. 9. 2013 22:23
to zkusím
1. 5. 2011 14:16
U nás ani 40%-nú šľahačkovú smotanu som nevidela. Šľahačková smotana je 33 %-ná.
Na radu cukrárov z Carrefouru kupujem trvanlivú, pretože tá musí obsahovať deklarovaný obsah tuku. Ešte nikdy sa mi nezrazila.
Na radu cukrárov z Carrefouru kupujem trvanlivú, pretože tá musí obsahovať deklarovaný obsah tuku. Ešte nikdy sa mi nezrazila.
1. 5. 2011 09:12
Děkuju za bodíky, je to fakt dobré. Fnes ještě přidám fotku s jednodušším podáváním - prostě směs na plátky okurky v celku - myslím, že to lze taky
Určitě ochutnejte a vyfoťte!
chocolate: Děkuju za odkaz - právě pro tuto šlehačku jsem běžela na 2.pokus
Určitě ochutnejte a vyfoťte!
chocolate: Děkuju za odkaz - právě pro tuto šlehačku jsem běžela na 2.pokus
1. 5. 2011 08:54
Šlehačku se 40% tuku vyrábí Kunín (De luxe, červený obal).Přidávám link pro ty, kteří se s ní ještě nesetkali.
http://www.slehacka-kunin.cz/
http://www.slehacka-kunin.cz/
1. 5. 2011 08:08
Hmmm,opravu netradiční.Ale proč ne- změna je život.Posílám bodíka...
1. 5. 2011 07:41
Opravdu výjimečně krásný recept, Špagi. Už se těším na vyzkoušení.
30. 4. 2011 21:47
Velmi zaujimave, iste pikantne a dobre pre liniu-coho je
kralovna Alzbeta zivym dokazom!
kralovna Alzbeta zivym dokazom!
30. 4. 2011 21:42
Ladi, tohle je recept na TOP 10 . Citim tu chut na jazyku... Tohle si zaslouzi mnohem vice bodu...... Knedlo, zelo, zna kazdy, ale za tento receptik DEKUJI .
30. 4. 2011 20:08
Hodně zajímavý recept. Pořád jsem nějak nechápala, co to má společného s kuřetem, ale znáš mne, musela jsem si to několikrát přečíst, abych nenapsala nějakou ptákovinu, jak je mým zvykem. Takže plus i ode mne
A sakra, Lotyši vedou 2:1 právě teď dali gól
A sakra, Lotyši vedou 2:1 právě teď dali gól
30. 4. 2011 19:54
Díky moc Je to fakt výborné - nepoužívejte ale třeba tu šlehačku zn.Albert, co mám na fotce - má jen 31% tuku a pevmou šlehačku z ní prostě neuděláte - mně se srazila, bylo z toho něco jako máslo a mléko a mazala jsem pro jinou značku (naštěstí mám obchod doslova za humnama), takže fakt nad 40%!!!!
30. 4. 2011 19:42
,určitě je to dobrota ,mám ráda ovoce a maso
30. 4. 2011 19:19
Neskutočná dobrota Krásna kombinácia ingrediencií a keď to bolo výborné pre kráľovnú, tak určite je to super aj pre nás + 4
30. 4. 2011 19:16
Tak to je moc zajímavý recept a vypadá to na delikatesu.+3
30. 4. 2011 19:08
Zrovna jsem hodnotila jiný recept, který jsi vložila a Ty tu dáš takovou nádheru...kuře a ovoce je moje nejoblíbenější.
Já chci vzorek!!!
Já chci vzorek!!!
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Velikonoční vaječný beránek
Přidáno před 7 hodinami
Pečené batáty
Přidáno před 8 hodinami
Vepřové kapsy plněné masovou směsí
Přidáno před 9 hodinami
Prsíčka s pórkem
Přidáno 27. 3. 2024 13:20
Slunečnice se semínky
Přidáno 27. 3. 2024 08:47
Tilapie s asijskou omáčkou a batátovým pyré
Přidáno 27. 3. 2024 08:41
Právě bylo uvařeno:
Hrachová kaše s uzeným, párkem a volským okem
Irena26 uvařila před 51 minutami
Šopák
MarinetteQueen3 uvařila před 57 minutami
Tvarohové lívance
Jana.pirova@seznam.cz uvařil před 1 hodinou
Velikonoční beránek
Lusyl uvařila před 2 hodinami
Nadýchaný hrnečkový perník
TAkova uvařila před 3 hodinami
Mazanec
Blankahubalkova uvařila před 3 hodinami
Jogurtová bábovka II
Makysek81 uvařila před 4 hodinami
Jidáše, jidášky…
Denade uvařila před 5 hodinami
Vdolky naší holky
blankaholik uvařila před 6 hodinami
Řecké patates
Fitulka uvařila před 7 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejlepších receptů z kapra: Máme pro vás výběr tradičních i nových receptů
Jak používat celé koření k dochucování jídel? Máme několik jednoduchých možností
Deset kroků k dokonalé velikonoční nádivce: Správnou chuť dá tučnější uzené, pečivo je lepší opečené a vejce se nepřidávají celá
Další recepty
Tématické fráze: co uvařit z kuřete mazání na kuře korunovační salát coronation kure coronation chicken kuře královny alžběty kuře podle alžběty předkrm z kuřete korunovační kuře video recept coronation chicken recept couvarit z kuřete co uvařit -šlehačka maso co uvarit z kurat recept coronation chicken zajímavé kuře recept coronation kure a ovoce kuřecí korunovační salát korunovační kuřecí kuře coronation
Suroviny: kuře, bobkový list, cibule, koření kari, pepř černý, majonéza, smetana ke šlehání, protlak rajčatový, meruňky sušené, citron, šťáva citronová, cukr, vývar kuřecí, víno bílé, sůl, tuk, okurka salátová
Korunovační kuře
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PMBl
16 názorů