Křehký jablkový koláč

Mischigan Kuchařka: Mischigan

Moučníky , Ostatní 72 názorů

Suroviny

Těsto:
400 g hladké mouky
1 Hera
1 prášek do pečiva
5 lžic cukru moučka
8 lžic mléka
Náplň:
1 kg strouhaných jablek
2 vanilkové pudinky
1 vanilkový cukr
10 lžic cukru krupice
Recept si zatím oblíbilo 55 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Mouku smícháme s kypřícím práškem, přidáme změklý tuk, cukr, mléko a vypracujeme hladké těsto.

  2. Rozdělíme ho na poloviny.

  3. První polovinu rozválíme na placku a vyložíme s ní vymaštěný a vysypaný plech. Na těsto rozetřeme připravenou náplň z jablek. Náplň překryjeme druhou rozválenou polovinou těsta.

  4. Na závěr těsto můžeme potřít rozehřátým máslem, vejcem nebo mlékem.

  5. Upečeme v předehřáté troubě, asi na 190°C, aby jablka byla propečená a těsto mělo zlatavou barvu.

Poznámka

Tuhle buchtu (koláč) jsem našla v receptech mojí mámy a dělala jsem ji poprvé a asi se mi povedla, protože se po ní jen zaprašilo :)))

Tak snad bude chutnat i vám, dobrou chuť ;-)

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 10 064 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Křehký jablkový koláč

  • martinice martinice

  • Dajda Dajda

    Labajova: Cukrářské řezy jsou přece úplně něco jiného, to nelze srovnávat. Nevím, proč hned někoho podezírat, že si recept "urravil", aby sem "měco" dal. :no: Jak vyplývá z mnoha vyjádření, jde o recept, který koluje už docela dlouho a mnozí si jej pochvalují.

    Isabelf: V mém receptu se na 1/2 kg mouky (polohrubé) dávají jen 2 lžíce cukru a do náplně přijde 5 lžic. Úplně to stačí, protože koláč lze pocukrovat vrchem, pokud by po upečení někomu připadal málo sladký.

    Odpovědět

  • Isabelf Isabelf (neregistrovaný)

    Šíleně sladký. Příště musím dát míň cukru. Ale jinak bez chyby :yes:<3

    Odpovědět

  • Labajova Labajova

    Dajda: neni nad cukrařské jablečne řezy...pani si recept urravila,aby se měco dala--ubohost

    Odpovědět

  • Dajda Dajda

    saryk: A kam by měly běžet? :-D S kilem jablek ta buchta suchá být snad ani nemůže. Pokud Vám tak připadá, chce to jen nechat ji den dva odležet. Pak se nebude ani drobit!

    Odpovědět

  • saryk saryk

    Za mne zklamani. Buchta drobiva, rozpada se, ty vyvalene placky vubec nevybehly, sucha.

    Odpovědět

  • klara155 klara155

  • Amálie Amálie(neregistrovaný)

    Mnohem víc se mi to líbí s mřížkou, jinak supeeer<3

    Odpovědět

  • Koubkova Koubkova

    Včera jsem pekla je vynikající:-K<3:yes:

    Odpovědět

  • Karamelkaaa Karamelkaaa

    Moc dobrý jen se po něm zaprášilo :-p přidávám foto

    Odpovědět

  • Dajda Dajda

    Doris: Je to tak, jak píše hosta, nastrouhaná jablka se smíchají s cukrem a pudinky, které zahustí šťávu. Mám vyzkoušené (rovněž z receptů mojí maminky), koláč je výborný druhý, třetí den, když se rozleží. :yes:

    Odpovědět

  • hosta hosta(moderátorka)

    Doris: Nevím, jestli sem autor ještě chodí - v každém případě je to tak, že ty pudinkové prášky vysypeš do nastrouhaných jablek:-)

    Odpovědět

  • Doris Doris(neregistrovaný)

    Chci ho vyzkoušet, ale není mi podle receptu jasné jak se dělá ta jablková náplň. V surovinách se uvádí puding ale v postupu jaksi není :( Tak prosim jak to mám udělat:-)

    Odpovědět

  • Majkaa Majkaa

    Druhou půlku těsta jsem dala na chvíli do mrazáku ztuhnout a pak jsem ho nastrouhala;-)

    Odpovědět

  • muricek muricek

    takometa: Ja ho váľkam na silikone, prenášam ho so silikonovou podložkou a len pre vrátim, podložku zvrchu postupne zoberiem.

    Odpovědět

1 2 3 4 5

Tématické fráze: jablkový koláč křehký koláč s jablky jablečný koláč křehký jablečný koláč na plech křehký jablečný koláč nejlepší recepty z jablek nejlepší jablkový koláč kolác z jablek kolác s jablky koláče z jablek křehký koláč jabkový koláč nejlepší jablková buchta strouhaná recept na jablkovy kolac jablkový koláč recept vynikající jablkové řezy jablečný koláč křehký recepty na jablkovy kolac recepty jablkovy kolac krehky jablecny kolac s pudinkem

Zapomněl/a jsem heslo