Křehký jablkový koláč

Mischigan Kuchařka: Mischigan

Moučníky , Ostatní 72 názorů

Suroviny

Těsto:
400 g hladké mouky
1 Hera
1 prášek do pečiva
5 lžic cukru moučka
8 lžic mléka
Náplň:
1 kg strouhaných jablek
2 vanilkové pudinky
1 vanilkový cukr
10 lžic cukru krupice
Recept si zatím oblíbilo 56 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Mouku smícháme s kypřícím práškem, přidáme změklý tuk, cukr, mléko a vypracujeme hladké těsto.

  2. Rozdělíme ho na poloviny.

  3. První polovinu rozválíme na placku a vyložíme s ní vymaštěný a vysypaný plech. Na těsto rozetřeme připravenou náplň z jablek. Náplň překryjeme druhou rozválenou polovinou těsta.

  4. Na závěr těsto můžeme potřít rozehřátým máslem, vejcem nebo mlékem.

  5. Upečeme v předehřáté troubě, asi na 190°C, aby jablka byla propečená a těsto mělo zlatavou barvu.

Poznámka

Tuhle buchtu (koláč) jsem našla v receptech mojí mámy a dělala jsem ji poprvé a asi se mi povedla, protože se po ní jen zaprašilo :)))

Tak snad bude chutnat i vám, dobrou chuť ;-)

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 12 540 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Křehký jablkový koláč

  • martinice martinice

  • Dajda Dajda

    Labajova: Cukrářské řezy jsou přece úplně něco jiného, to nelze srovnávat. Nevím, proč hned někoho podezírat, že si recept "urravil", aby sem "měco" dal. :no: Jak vyplývá z mnoha vyjádření, jde o recept, který koluje už docela dlouho a mnozí si jej pochvalují.

    Isabelf: V mém receptu se na 1/2 kg mouky (polohrubé) dávají jen 2 lžíce cukru a do náplně přijde 5 lžic. Úplně to stačí, protože koláč lze pocukrovat vrchem, pokud by po upečení někomu připadal málo sladký.

    Odpovědět

  • Isabelf Isabelf (neregistrovaný)

    Šíleně sladký. Příště musím dát míň cukru. Ale jinak bez chyby :yes:<3

    Odpovědět

  • Labajova Labajova

    Dajda: neni nad cukrařské jablečne řezy...pani si recept urravila,aby se měco dala--ubohost

    Odpovědět

  • Dajda Dajda

    saryk: A kam by měly běžet? :-D S kilem jablek ta buchta suchá být snad ani nemůže. Pokud Vám tak připadá, chce to jen nechat ji den dva odležet. Pak se nebude ani drobit!

    Odpovědět

  • saryk saryk

    Za mne zklamani. Buchta drobiva, rozpada se, ty vyvalene placky vubec nevybehly, sucha.

    Odpovědět

  • klara155 klara155

  • Amálie Amálie(neregistrovaný)

    Mnohem víc se mi to líbí s mřížkou, jinak supeeer<3

    Odpovědět

  • Koubkova Koubkova

    Včera jsem pekla je vynikající:-K<3:yes:

    Odpovědět

  • Karamelkaaa Karamelkaaa

    Moc dobrý jen se po něm zaprášilo :-p přidávám foto

    Odpovědět

  • Dajda Dajda

    Doris: Je to tak, jak píše hosta, nastrouhaná jablka se smíchají s cukrem a pudinky, které zahustí šťávu. Mám vyzkoušené (rovněž z receptů mojí maminky), koláč je výborný druhý, třetí den, když se rozleží. :yes:

    Odpovědět

  • hosta hosta(moderátorka)

    Doris: Nevím, jestli sem autor ještě chodí - v každém případě je to tak, že ty pudinkové prášky vysypeš do nastrouhaných jablek:-)

    Odpovědět

  • Doris Doris(neregistrovaný)

    Chci ho vyzkoušet, ale není mi podle receptu jasné jak se dělá ta jablková náplň. V surovinách se uvádí puding ale v postupu jaksi není :( Tak prosim jak to mám udělat:-)

    Odpovědět

  • Majkaa Majkaa

    Druhou půlku těsta jsem dala na chvíli do mrazáku ztuhnout a pak jsem ho nastrouhala;-)

    Odpovědět

  • muricek muricek

    takometa: Ja ho váľkam na silikone, prenášam ho so silikonovou podložkou a len pre vrátim, podložku zvrchu postupne zoberiem.

    Odpovědět

1 2 3 4 5

Tématické fráze: jablkový koláč křehký koláč s jablky jablečný koláč křehký jablečný koláč na plech křehký jablečný koláč nejlepší recepty z jablek nejlepší jablkový koláč kolác z jablek kolác s jablky křehký koláč koláče z jablek jabkový koláč nejlepší jablková buchta strouhaná recept na jablkovy kolac jablkový koláč recept vynikající jablkové řezy jablečný koláč křehký recepty na jablkovy kolac recepty jablkovy kolac křehký jablkový koláč s pudinkem

Zapomněl/a jsem heslo