Ovoce je nejlepší zdroj přírodních sacharidů – nejlepší ovocné recepty

Ať jste malí, nebo velcí, každý den byste si měli dopřát jednu porci ovoce. Můžete si jen tak nakrájet jablíčko nebo hrušku, přidat banán do ovesné kaše nebo do jogurtu, dietářům zase vyhovuje nízkokalorický grep. Někomu chutná hroznové víno, kterým se dá doplnit sladký, ale i slaný salát, jiný nedá dopustit na jahody a další lesní plody, ze kterých se dá vyrobit skvělá a zdravá domácí zmrzlina. Záleží jen na vás, jeslti si vyberete klasiku, nebo si dáte něco exotického – třeba papája či ananas jsou běžně k sehnání i v našich supermarketech.
Ovoce dodává tělu přírodní dávku cukru a část sacharidů, které potřebuje, aby fungovalo. I proto se to s ním ale nesmí přehánět, na čemž podíl viny nesou i v ovoci obsažené kyseliny, které ve větším množství mohou nepříjemně rozdráždit žaludek. Kromě toho ale ovoce obsahuje celou řadu vitamínů a minerálů, doslova od A až po železo.
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více

Bostonský krémový koláč
Přidáno před 2 hodinami

Jelení medailonky s povidlovou omáčkou a domácí odpalované gnocchi (z Prostřeno)
Přidáno před 3 hodinami

Rýžový salát se zeleninou
Přidáno před 6 hodinami

Zadělávané kedlubny s cuketou
Přidáno 16. 5. 2022 15:54

Česnečka z Loštic
Přidáno 16. 5. 2022 13:48

Krkovička pečená na kolech hlávkového zelí
Přidáno 16. 5. 2022 10:51