Ovoce je nejlepší zdroj přírodních sacharidů – nejlepší ovocné recepty

Ať jste malí, nebo velcí, každý den byste si měli dopřát jednu porci ovoce. Můžete si jen tak nakrájet jablíčko nebo hrušku, přidat banán do ovesné kaše nebo do jogurtu, dietářům zase vyhovuje nízkokalorický grep. Někomu chutná hroznové víno, kterým se dá doplnit sladký, ale i slaný salát, jiný nedá dopustit na jahody a další lesní plody, ze kterých se dá vyrobit skvělá a zdravá domácí zmrzlina. Záleží jen na vás, jeslti si vyberete klasiku, nebo si dáte něco exotického – třeba papája či ananas jsou běžně k sehnání i v našich supermarketech.
Ovoce dodává tělu přírodní dávku cukru a část sacharidů, které potřebuje, aby fungovalo. I proto se to s ním ale nesmí přehánět, na čemž podíl viny nesou i v ovoci obsažené kyseliny, které ve větším množství mohou nepříjemně rozdráždit žaludek. Kromě toho ale ovoce obsahuje celou řadu vitamínů a minerálů, doslova od A až po železo.
Související články
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více

Ovesné lívance s dušenými jablky
Přidáno před 6 hodinami

Sýrovo-mrkvová pomazánka s pažitkou
Přidáno před 10 hodinami

Plněné rybí filety se zeleninou
Přidáno před 12 hodinami

Šunkové rolky plněné vaječnou směsí
Přidáno před 13 hodinami

Velikonoční nádivka (dělená strava ZV)
Přidáno před 22 hodinami

Krémová polévka z pečené mrkve
Přidáno 6. 2. 2023 19:39