Ovoce je nejlepší zdroj přírodních sacharidů – nejlepší ovocné recepty
Ať jste malí, nebo velcí, každý den byste si měli dopřát jednu porci ovoce. Můžete si jen tak nakrájet jablíčko nebo hrušku, přidat banán do ovesné kaše nebo do jogurtu, dietářům zase vyhovuje nízkokalorický grep. Někomu chutná hroznové víno, kterým se dá doplnit sladký, ale i slaný salát, jiný nedá dopustit na jahody a další lesní plody, ze kterých se dá vyrobit skvělá a zdravá domácí zmrzlina. Záleží jen na vás, jeslti si vyberete klasiku, nebo si dáte něco exotického – třeba papája či ananas jsou běžně k sehnání i v našich supermarketech.
Ovoce dodává tělu přírodní dávku cukru a část sacharidů, které potřebuje, aby fungovalo. I proto se to s ním ale nesmí přehánět, na čemž podíl viny nesou i v ovoci obsažené kyseliny, které ve větším množství mohou nepříjemně rozdráždit žaludek. Kromě toho ale ovoce obsahuje celou řadu vitamínů a minerálů, doslova od A až po železo.
Související články
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Rychlá pizza z tortill
Přidáno před 1 hodinou
Domácí ovocné přírodní bubble tea
Přidáno před 14 hodinami
Makovec bez mouky s kysanou smetanou
Přidáno před 23 hodinami
Strouhaný koláč s jablky
Přidáno před 23 hodinami
Vepřové kotlety na zelenině a houbách
Přidáno 26. 4. 2024 10:25
Sýrový chléb
Přidáno 26. 4. 2024 09:32
Přečtěte si Zobrazit více
Cukrovinka nebo dezert? Ptačí mléko je obojí. A víte, co má společného s plovoucími ostrovy?
Pečeme s Ivou: Božsky nadýchané, jako pírko lehounké plundrové loupáčky neodolatelně voní po másle
Retro okénko: Koktejl Modrá laguna frčel nejvíc v devadesátkách, ale populární je dodnes, navíc v horku skvěle osvěží