Ovoce je nejlepší zdroj přírodních sacharidů – nejlepší ovocné recepty

Ať jste malí, nebo velcí, každý den byste si měli dopřát jednu porci ovoce. Můžete si jen tak nakrájet jablíčko nebo hrušku, přidat banán do ovesné kaše nebo do jogurtu, dietářům zase vyhovuje nízkokalorický grep. Někomu chutná hroznové víno, kterým se dá doplnit sladký, ale i slaný salát, jiný nedá dopustit na jahody a další lesní plody, ze kterých se dá vyrobit skvělá a zdravá domácí zmrzlina. Záleží jen na vás, jeslti si vyberete klasiku, nebo si dáte něco exotického – třeba papája či ananas jsou běžně k sehnání i v našich supermarketech.
Ovoce dodává tělu přírodní dávku cukru a část sacharidů, které potřebuje, aby fungovalo. I proto se to s ním ale nesmí přehánět, na čemž podíl viny nesou i v ovoci obsažené kyseliny, které ve větším množství mohou nepříjemně rozdráždit žaludek. Kromě toho ale ovoce obsahuje celou řadu vitamínů a minerálů, doslova od A až po železo.
Související články
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Čokoládové preclíky
Přidáno před 4 hodinami
Bůček s pekingským zelím
Přidáno před 4 hodinami
Kunovjanská kuřecí játra
Přidáno před 12 hodinami
Ananas ve vlastní šťávě
Přidáno před 12 hodinami
Drůbeží játra na paprice z pánve
Přidáno před 17 hodinami
Candát se smetanovou omáčkou s liškami
Přidáno 28. 11. 2023 10:47