Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kefírová buchta - rychlovka

Hodnocení receptu je 5,0 (31×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

danek1

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 30 min

40 min (10 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Tlačí vás čas a vy potřebujete rychle vyčarovat moučník? Rychlá buchta z kefíru a kakaa vás zachrání! Příprava vám se vším všudy zabere 40 minut a pokud tuto dobrotu na závěr polijete rozpuštěnou čokoládou, všichni, kdo ji ochutnají, se budou olizovat až za ušima.

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie17 751 kJ /
4 243 kcal
Bílkoviny72,34 g
Tuky186,06 g
Vláknina29,50 g
Cholesterol 334 mg
Sodík 6,92 g
Sůl0,71 g
Sacharidy554,96 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: V první míse smícháme všechny tekuté ingredience a v druhé suché. Ty pak za stálého, pomalého šlehání sypeme do tekuté hmoty. Dobře promícháme. Krok 2: Těsto vlijeme do předem připraveného pekáče, který jsme vymazali tukem a vysypali hrubou moukou. Pečeme na cca 170 °C asi 30 minut (dle zkušenosti s vlastní troubou). Krok 3: Po upečení necháme buchtu zchladnout a polijeme čokoládovou polevou.

TIP: Dokonalá čokoládová poleva

Zveřejněno 3. 4. 2014

Poznámka autora danek1

Do těsta můžeme přidat nasekané oříšky a rozinky.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kefírová buchta - rychlovka

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/NjZm

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kefírová buchta - rychlovka

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/NjZm

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (20)

janeckova: Krásný den, hladkou používáme, když chceme mít moučník jemnější. Proč se vám kefírová buchta srazila neumím vysvětlit. Napadá mě jen, že kefír mohl být moc studený, může to být i kakaem, někdy umí udělat neplechu a v neposlední řadě, každá mouka saje trochu jinak. Pokud máte lepší výsledky s polohrubou, klidně ji dál používejte a třeba nám i pošlete fotku:-K

Pecu tuto buchtu docela casto.Ale nechapu proc hl.mouku.Davam plohrubou a super.Prvne jsem dala hladkou a byla to zducla placka.to same u cuketove.taky na top receptech pisou hladkou za me tam patri polohruba mouka.

Kefírová buchta je výborná. Již jsem ji pekla 3x, během 1. týdne. Je krásně vláčná. Kefír si vyrábím pomocí tibetské houby.

Vynikající, měla úspěch, řadím do oblíbených receptů. Polevu jsem dala z čokolady se zakysanou smetanou.

Tak konečně se mi kefírovka povedla.;-) Dala jsem žitnou celozrnnou mouku smíchanou s hladkou. Sladila jsem "Sirobem"( je to řepný sirup z cukrové řepy). Nedávala jsem vůbec kakao, manžel to tolik nemusí. Barva je právě z toho sirobu. Do tohoto množství hmoty jsem přidala 5 Pl lžic sirobu. Moc nám chutná, je krásně nadýchaná a hlavně ji nemáme přeslazenou. :-):yes:

Moc dobrá, s celozrnnou moukou, super, manžel chválil <3

Včera jsem vyzkoušela - výsledek byl úžasný...😀 Opravdu doporučuji tento recept. Hezký den..😁

Můžu použít klasické kefírové mléko?Děkuji předem za odpověď

Vynikající recept, moje kolegyně polila korpus rozehřátým džemem a po vychladnutí polila čokoládovou polevou a sypala kokosem nebo vlašáky.

:-)<3:yes::-K

Delam asi temer to same. Ale vejce se nedava. Jen 300g hl.mouky, 1lzicka sody, 1dcl oleje, 3 lzice s kopcem hol.kakaa, 500ml kefiru. Cukru ma byt 200g, ale ja dávám třeba jen lzici, med nebo jen kapky Zerodrops/Flavor drops nebo podobné s nejakou prichuti. Nekdy nedam ani kakao, ale dam treba 3 lzice kokosu, nebo pridam orechy. A vzdy je super. Jen se po ni zaprasi.

Jednoduchý recept na famózní nepřekonatelnou kefírku.
Bílou mouku je zde možné zcela nahradit celozrnnou hladkou žitnou moukou, zdá se mi, že je pak kefírka ještě lepší a mnohem zdravější. <3

Dnes peču, pak dám vedet:-) výborná :yes: přidala jsem hrušky do těsta a mleté ořechy, už jsem ničím nepolevala, třeba v zimě, kdy to nemusím dávat do lednice, díky za recept:-)

Skvela buchta, vždy když ji upecu okamžitě zmizí ????

Opravdu vláčná a chutná. :yes: Použila jsem podle sebe celozrnnou mouku a přidala sekané vlašáky.

Načíst další komentáře (5)

Tématické fráze:
kefirova buchta, kefírová buchta recept, buchta z kefíru, kefírová rychlovka, pečeme z kefíru, buchta s kefirem, pečeme s kefírem, kefírová buchta s ovocem, buchta rychlovka, cuketová buchta s kefírem, kefírová buchta pečení, buchta s kefiru, recept na kefírovou buchtu, buchta z kefíru s ovocem, buchta z kefíru recept, recept na buchtu, kefirova buchta s cuketou, rychlovka buchta, kefirova buchta nejlepší, buchty

Suroviny:
mouka hladká, cukr moučkový, kakao, soda jedlá, kefír, olej, med, vejce, tuk, mouka hrubá, poleva čokoládová

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu