Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Naše kuchařka 2 právě v prodeji!

Do obchodu

Segedínský guláš

Dušené vepřové maso na způsob perkeltu, do kterého je přidáno kysané zelí, má svůj původ v Maďarsku, ačkoliv město Szeged se segedínským gulášem nesouvisí. Nezávisle na tom je segedínský guláš velmi oblíbený a není složitý.

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 60 min

60 min (10 min příprava + 50 min tepelná úprava)

8. 2. 2014 16:57

Suroviny pro 5

5

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie3 298 kJ / 788 kcal
Bílkoviny115,66 g
Tuky17,28 g
Vláknina21,12 g
Cholesterol 200 mg
Sodík 4,27 g
Sůl10,50 g
Sacharidy34,70 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Standby

18. 3. 2022 12:45

Výborný

ossma

18. 2. 2022 20:34

Osobně na segedín používám bůček. Maso je šťavnatější.

Kej7my

13. 9. 2021 08:49

Dělám bez smetany, ta nám v jídle nechutná. Jinak dobrý recept

Simona Skolakova Simona Skolakova

13. 1. 2021 18:02

mysalin: v pytlíku zelí je kysané,hodí se nejlépe na segedín,to sladkokyselé můžete použit,ale už to nebude ono;-)

mysalin

13. 1. 2021 17:56

Prosím Vás, jeden pytlík zelí je kysané nebo můžu dát i sladkokyselé ve skle? Děkuji

magdalenka magdalenka

27. 1. 2019 11:57

Pozerala som maďarské weby o varení - szegedi káposzta aj székely káposzta sú v podstate identické, hlavnou surovinou je bravčové (obyčajne pliecko, stehno) a kyslá kapusta.

Eja57 Eja57 (moderátorka)

27. 1. 2019 10:53

Tak jsem ještě bádala všude možně - a zřejmě "segedínský guláš" vlastně neexistuje....je to počeštěné/poslovenčené pojmenování szekely guláše ( on to samozřejmě ještě navíc po maďarsku není guláš....ale perkelt se zelím)... a se Szegedem nemá nic společného. Uznávaná historka o vzniku szekely guláše je ale hezká - archivář Szekely tehdy ještě Pešti chtěl v noci něco k jídlu a byl jen perkelt a kysané zelí - no po smíchání vzniklo co?:-D

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

27. 1. 2019 10:37

Palika: Bylo by opravdu fajn, mít tady i babiččin recept. Přidejte ho, jestli není tajný!

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

27. 1. 2019 10:33

casino: Viki navzdory, já Segedýn budu "vařit" ! :-D

casino casino

27. 1. 2019 10:25

Veronika.Hrozna: " vyrábí"
OT
:-K Gggdysi jsem měl šéfa a ten nelibě vnímal slovo "provádíme" a jeho použití komentoval: Provádíme dobytek!
(toto klidně smáznout :-)

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

27. 1. 2019 10:19

casino: Viki mně vždycinky překvapí, ale dnes to úplně zabila, Segedýn se " vyrábí" , no fajn, jdu vyrobit řízky s bramborovou kaší!:-D:-D A tvrdí, že se "vyrábí z libového masa" no toto! Já dávám hodně mastné plecko, ale viki může být dietařka.:-D:-D

casino casino

27. 1. 2019 10:06

Eja57:
Ač jde o jídlo z vepřového, tak nejsme ve při, že:-K
Mé milované Sandtnerky (1932, 1939) píší o segedínu, ale třeba taky neuměly maďarsky ani do pěti napočítat, že:-)
Možná by to šlo ověřit některou z našich maďarsky hovořících kuchařinek z poza Moravy, kdyby zabrousily na google.hu (pokud tedy to ".hu" je OK) :-K
Edit:
Jsem si dovolil zpřístupnit toho Dadala: http://dadala.hyperlinx.cz/vep/veph.html

Eja57 Eja57 (moderátorka)

27. 1. 2019 09:38

casino: Já jsem kdysi měla maďarskou kuchařku, vynikající, hodně staré vydání - bohužel jsem ji kdysi někomu půjčila, což je dobrý způsob dotyčnou věc už nikdy nevidět... Ale jsem si skoro jistá, že Palika má pravdu. Ono totiž se nějak smíchaly časem dva recepty - szekelský guláš, dle knih autorem archivář Szekely, a segedinský guláš podle města Szeged. A teď se píše, že je to totéž, ale právě v téhle kuchařce to určitě byly recepty DVA...

Edit - koukla jsem ještě co na to Dadala - tak to už je úplný zmatek.... dadala.hyperlinx.cz/vep/veph.html

casino casino

27. 1. 2019 09:18

Palika: "do segedinu nepatří zelí. "
https://cs.wikipedia.org/wiki/Seged%C3%ADnsk%C3%BD...
No, ani mě moc nepřeqapuje, že wiki zase kecá...;-)

Palika Palika

27. 1. 2019 08:49

do segedinu nepatří zelí. Jsem Maďar a je mi 57 let. Vařit mě naučila babička v Maďarsku. to co je zde, je Székely guláš, ...
Jinak tento "segedin" nebo-li Székely guláš je mňamka :-) a prvý segedin bez zelí také ...

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Novinka!

Naše kuchařky

Do obchodu

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e‑mailem. Vaše Marie Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Další recepty

Tématické fráze: recept na segedínský guláš segedínský guláš z vepřového segedinsky gulas segedínský guláš top recepty segedínský guláš recept segedínský guláš z vepřového top recept segedinský guláš recepty recept segedinsky gulas jak zahustit segedínský guláš domácí segedínský guláš tncz nova levné recepty ládi hrušky vepřový guláš segedinsky guláš wikipedia jak zahustit segedín segedín vepřový guláš podle ládi hrušky recepty na segedinský guláš segedinský segedínský guláš ládi hrušky tncz nova levné recepty ládi hrušky tncz nova levné recepty ládi hrušky guláš

Suroviny: cibule, česnek, sádlo, maso vepřové, kmín celý, smetana na vaření, paprika sušená sladká, chilli paprika čerstvá, zelí kysané, sůl, pepř, bobkový list

TopRecepty.cz

Segedínský guláš

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/6ypO