Utopenci - klasika

blackpb Kuchař: blackpb

Doba přípravy: 1 hodina (uležet 5 dní) 15 porcí Ostatní 11 názorů

Suroviny

15 špekáčků
6-8 ks středně velké cibule (bílá, červená)
3 čerstvé feferonky
plnotučná hořčice
3 l sklenice s víčkem
Nálev:
0,75 l vody
0,5 l octa
4 bobkové listy
6 kuliček nového koření
1 lžička celého pepře
1 lžíce cukru
(přivedeme k varu a povaříme cca 5 minut, poté koření z nálevu vyndáme a použijeme jej k prokládání špekáčků ve sklenici)
Recept si zatím oblíbilo 13 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli nakrájíme na kolečka, špekáčky oloupeme, podélně rozřízneme, řez lehce pomažeme hořčicí a vložíme nakrájenou cibuli.

  2. Na dno láhve rozložíme na kolečka nakrájenou cibuli, 1/4 povařeného koření a vrstvu 4 ks naplněných špekáčků. Opakujeme až do naplnění sklenice (vychází cca 4 vrstvy), občas vložíme i feferonky. Poslední vrstvu pokryjeme zbytkem cibule, můžeme zajistit špejlí a zalijeme vychladlým nálevem až po okraj sklenice. Uzavřeme víčkem a necháme 5 až 7 dní uležet v chladu.

Poznámka

Jednoduché a chutné.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 969 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Utopenci - klasika

  • Olda Olda(neregistrovaná)

    Klasika ale zkuste obrátit poměr vody a octa je to lepší vyprošťovák.:-p

    Odpovědět

  • Kamila Kamila(neregistrovaná)

    Návod dobrý jen nalev se nedal konzumovat strašně hodně octa musela jsem zřídit dalším pulitrm a více cukru

    Odpovědět

  • marie marie(neregistrovaný)

    to je přesně co hledám a za receptík děkuji !!!Nemám ráda ,,RYCHLOKVAŠKY Z BUŘTŮ,, ,ale pěkně uleželý utopence ...
    :-K:yes:

    Odpovědět

  • Jan Plot Jan Plot(neregistrovaný)

    Jak dlouho utrpení vydrží než se konzumují?

    Odpovědět

  • scofiq scofiq

    ...jojo, samozřejmě, určitě :-)) - JEN SI KOMENTUJ :-))

    Odpovědět

  • Simča Simča(neregistrovaná)

    bezvadné, dělám i tak, že buřtíky ještě proložím vrstvou kysaného zelí.. :-p

    Odpovědět

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    scofiq:autora receptu trochu omlouvá to,že je tu nový/á,jinak je tu vyhledávač a stačilo přidat fotku a eventuelně v komentářích připsat co dělá jinak;-)Takže nevím,proč ti vadí komentáře,snad máme právo se k receptu vyjádřit nebo snad né?????
    A foto by autor měl/a opravdu předělat a vložit ho správně,když už tu recept je,tak ať vypadá i fotečka jak má být:yes:;-)

    Odpovědět

  • scofiq scofiq

    proboha:-(, co to tu řešíte? /několikrát, naležato, upravit.../ vždyt jde o ty "super utopence" neee?!
    nebo si tu někdo honí triko???

    Odpovědět

  • kolem jdoucí kolem jdoucí(neregistrovaný)

    Fotka naležato :no::no::no:, prosím, upravit.

    Odpovědět

  • Dajda Dajda

    Simona Kucerova: ... a možná ani nestojí na hlavě, pardon, neleží na boku.:-//

    Odpovědět

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    Tato "klasika" už tu je několikrát;-)

    Odpovědět

Tématické fráze: jak správně naložit utopence utopenci recept ládi hrušky domácí utopenci jednoduchý recept recepty ládi hrušky utopenci utopenci podle ladi hrusky utopenci ládi hrušky utopencí recept lada hruska utopenci utopenci utopenci klasický recept tncz nova test špekačku klasicke utopenci buřty podle ládi hrušky recept na utopence utopenci od ládi hrušky recepty na utopence z buřtů super utopenci zavaření utopenci utopenci 5l jak se delají utopenci

Zapomněl/a jsem heslo