Klasický bramborový guláš neboli buřtguláš (výborný a hustý)
Bramborový guláš alias buřtguláš zná snad každá hospodyňka. Je to rychlá a vydatná záchrana, která spolehlivě zasytí a uspokojí i mlsnější jazýčky. Někdo má raději řidší polévkovou konzistenci, ale za zkoušku rozhodně stojí i tato krémová, která nás svou jemnou chutí okouzlí.
Suroviny pro 4 porce
4 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 7 962 kJ / 1 903 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 85,80 g |
Tuky | 128,19 g |
Vláknina | 19,46 g |
Cholesterol | 340 mg |
Sodík | 4,23 g |
Sůl | 10,25 g |
Sacharidy | 94,90 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Tento guláš je opravdu poctivý, hustý, jemně smetanový a s vynikající chutí.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
29. 2. 2024 20:11
Tesco: I to se někdy stane, ale příště si už dá člověk pozor. Tak máte guláš pro sebe i na zítřek a dětem to chtělo udělat nějakou rychlovku, třeba palačinky.
29. 2. 2024 19:00
Přehnal jsem to s palivou paprikou :( deti to moc neocenily :)
11. 2. 2024 12:26
Super recept děkuji
27. 1. 2024 11:12
Guláš jako takový dobý, ale chtěl bych vidět ty 4 jedlíky, co sní každý jednu porci. To je tak pro 8 lidí nebo na dva dny...
7. 10. 2023 09:46
Přidávám ještě papriky a rajčata, česnek do všeho až na závěr po vypnutí. Smetanu ne.
11. 9. 2023 10:20
JosefZeravicky: Také nakupuji maso a uzeniny u firmy Makovec. A mají nejlepší škvarky.
16. 3. 2023 14:24
Výborný
15. 2. 2022 13:39
DOBRÝ DEN,
to vyjádření pana znalce jsem hledal, ale nenašel, a tak se plně sváma ztotožňuju.
Psával jsem i do jiných ,,stremových ,, kulinařin, ale tam je to samá hrubost a plno ,,nevybíravin,, .
Pokud jste hoho ,,znalce ,, vymazala, je dobře.
Teď k tomu receptu, dělávám velmi podobný, jen pečlivě vybírám ten takzvaný ,,buřt,, . Nedávno jsem koupil ve slevě špekáčkový, ale ten byl plno pomletých kostí, tak už nikdy, stejně jak ostravské klobásy- byly plné křupek a kostiček.
U nás je MAKOVEC a prdává vynikající zabíjačkový kabanos.
Jen drobnost, nezaprašuju moukou, ale světlou jížkou, ta mi více zajistí změny chutě jinou než moukovou.
A jestli tam dáváte smetanu, to je přece věcí autora a ostatní , pokud se slušně vyjádří, tak je to návod pro využití či ne.
Příští týden jej udu dělat, tak zkusím tu smetanu.
,,toš tak,,
to vyjádření pana znalce jsem hledal, ale nenašel, a tak se plně sváma ztotožňuju.
Psával jsem i do jiných ,,stremových ,, kulinařin, ale tam je to samá hrubost a plno ,,nevybíravin,, .
Pokud jste hoho ,,znalce ,, vymazala, je dobře.
Teď k tomu receptu, dělávám velmi podobný, jen pečlivě vybírám ten takzvaný ,,buřt,, . Nedávno jsem koupil ve slevě špekáčkový, ale ten byl plno pomletých kostí, tak už nikdy, stejně jak ostravské klobásy- byly plné křupek a kostiček.
U nás je MAKOVEC a prdává vynikající zabíjačkový kabanos.
Jen drobnost, nezaprašuju moukou, ale světlou jížkou, ta mi více zajistí změny chutě jinou než moukovou.
A jestli tam dáváte smetanu, to je přece věcí autora a ostatní , pokud se slušně vyjádří, tak je to návod pro využití či ne.
Příští týden jej udu dělat, tak zkusím tu smetanu.
,,toš tak,,
15. 1. 2022 18:35
Ta smetana tam nemá co dělat, to potom není guláš. A jinak pro jistého pána: síla guláše dle tmavosti cibule se dělá u MASOVÉHO guláše, ne u párkaře.
2. 11. 2021 09:25
mňam, mnam
19. 8. 2021 13:50
Výborný
17. 8. 2021 13:02
Děkuji zá báječný recept. Vařívám ho už pravidelně na všechny letní brigády a chlapi si vždy pochvalují, jak je to báječné jídlo do veder. Polévka a hlavní chod v jednom. A moje děti ho milují.
17. 6. 2021 21:17
Moc nám chutnalo
16. 4. 2021 14:27
znalec: možná jste "znalec", snad opravdu se vám tento recept nelíbí, ale...takto se tu nikdy nemluvilo (nepsalo) a mluvit a psát nebude. I negativní komentář se dá napsat zcela normálně a slušně.
16. 4. 2021 11:35
Dneska vařený přesně podle Vás, jste šikulka. Recept je skvělý, je to naprostá klasika, rychlovka, levné jídlo, co zasytí. Prostě, jak píšete klasický bramborový guláš & buřtguláš, kdo v tom hledá jiné zázraky, musí na jiné recepty. Když budu chtít segedín nebo, jak já vařím klobásové zelí se smetanou, najdu si jiný recept. Dneska tedy takhle a recept na 5 hvězdiček .
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřové kousky v zakysaném těstíčku
Přidáno před 5 hodinami
Pomazánka s Feta sýrem a bylinkami
Přidáno před 8 hodinami
Svítek do polévky s medvědím česnekem a parmezánem
Přidáno před 10 hodinami
Květákové kari s malými, drobnými fazolemi v tomatě
Přidáno před 19 hodinami
Sladký kuskus s jablky a vlašskými ořechy
Přidáno před 19 hodinami
Pikantní buřty na pivu a Moravance
Přidáno 17. 3. 2024 17:09
Právě bylo uvařeno:
Zapékané těstoviny
Kamil@ uvařila před 2 hodinami
Klasický hospodský guláš (vídeňský)
Kamil@ uvařila před 3 hodinami
Vepřové plátky pečené s marinádou
MaminkaVladuska uvařila před 3 hodinami
Kuřecí maso ve sladké chilli omáčce
HolyBee uvařila před 6 hodinami
Šťouchané brambory
Alenka87 uvařila před 6 hodinami
Hradecká pomazánka
Saratice uvařila před 6 hodinami
Bramboračka
Kacasek25 uvařila před 6 hodinami
Cuketový krém s mrkví
annaval uvařila před 6 hodinami
Babiččina drožďová pomazánka
olivka uvařila před 7 hodinami
Rychlé ořechové řezy - hrnkové
Rosvi uvařila před 7 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Snadný bramborový guláš? Dejte si ho ve (skoro) bezmasé variantě, s hříbky nebo jen s trochou dobré anglické slaniny
Jak uvařit poctivý bramborový guláš? Vydatný chutný pokrm dobře zasytí, přitom levně a snadno
Jak nejlépe nařezat špekáčky? Máme pro vás 5 tipů na skvěle propečené a šťavnaté špekáčky
Další recepty
Tématické fráze: buřt guláš s bramborem buřtguláš bramborový guláš nejlepší buřtguláš buřt guláš bramborový guláš podle babičky buřtguláš s brambory burtgulas recept jak vařit buřt gulaš buřtguláš s bramborami recept bramborovy gulas recept recept na buřtguláš buřtguláš s bramborami vuřtguláš buřt guláš recept recept burtguláš bramborový buřtguláš buřgulaš nejlepší bramborový guláš recept na bramborový guláš
Suroviny: uzenina, brambory, cibule, olej, česnek, sůl, pepř, paprika sušená sladká, paprika sušená pálivá, majoránka, smetana na vaření, mouka hladká
Klasický bramborový guláš neboli buřtguláš (výborný a hustý)
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rqgL
106 názorů