Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Klasický bramborový guláš neboli buřtguláš (výborný a hustý)

Bramborový guláš alias buřtguláš zná snad každá hospodyňka. Je to rychlá a vydatná záchrana, která spolehlivě zasytí a uspokojí i mlsnější jazýčky. Někdo má raději řidší polévkovou konzistenci, ale za zkoušku rozhodně stojí i tato krémová, která nás svou jemnou chutí okouzlí.

Hodnocení receptu je 4,9 (154×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min

30 min (30 min příprava)

22. 4. 2013 18:16

Suroviny pro 1

1

3

Tento recept najdete
v nové kuchařce!

Naše kuchařka obsahuje
150 nejlepších receptů
včetně tohoto.

Naše kuchařka

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie7 962 kJ / 1 903 kcal
Bílkoviny85,80 g
Tuky128,19 g
Vláknina19,46 g
Cholesterol 340 mg
Sodík 4,23 g
Sůl10,25 g
Sacharidy94,90 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Tento guláš je opravdu poctivý, hustý, jemně smetanový a s vynikající chutí.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

JosefZeravicky

15. 2. 2022 14:39

:-*:-*DOBRÝ DEN,
to vyjádření pana znalce jsem hledal, ale nenašel, a tak se plně sváma ztotožňuju.
Psával jsem i do jiných ,,stremových ,, kulinařin, ale tam je to samá hrubost a plno ,,nevybíravin,, .
Pokud jste hoho ,,znalce ,, vymazala, je dobře.

Teď k tomu receptu, dělávám velmi podobný, jen pečlivě vybírám ten takzvaný ,,buřt,, . Nedávno jsem koupil ve slevě špekáčkový, ale ten byl plno pomletých kostí, tak už nikdy, stejně jak ostravské klobásy- byly plné křupek a kostiček.
U nás je MAKOVEC a prdává vynikající zabíjačkový kabanos.
Jen drobnost, nezaprašuju moukou, ale světlou jížkou, ta mi více zajistí změny chutě jinou než moukovou.
A jestli tam dáváte smetanu, to je přece věcí autora a ostatní , pokud se slušně vyjádří, tak je to návod pro využití či ne.
Příští týden jej udu dělat, tak zkusím tu smetanu.
,,toš tak,,<3:-*

elenaCZ

15. 1. 2022 19:35

Ta smetana tam nemá co dělat, to potom není guláš. A jinak pro jistého pána: síla guláše dle tmavosti cibule se dělá u MASOVÉHO guláše, ne u párkaře.

Maxima

2. 11. 2021 10:25

mňam, mnam

Hanca82 Hanca82

19. 8. 2021 14:50

Výborný<3

mozec mozec

17. 8. 2021 14:02

Děkuji zá báječný recept. :-K Vařívám ho už pravidelně na všechny letní brigády a chlapi si vždy pochvalují, jak je to báječné jídlo do veder. Polévka a hlavní chod v jednom. A moje děti ho milují.:yes:

Ginochamo

17. 6. 2021 22:17

Moc nám chutnalo <3:-D :yes:

cathleen cathleen (moderátorka)

16. 4. 2021 15:27

znalec: možná jste "znalec", snad opravdu se vám tento recept nelíbí, ale...takto se tu nikdy nemluvilo (nepsalo) a mluvit a psát nebude. I negativní komentář se dá napsat zcela normálně a slušně.

Martina.13 Martina.13

16. 4. 2021 12:35

Dneska vařený přesně podle Vás, jste šikulka. Recept je skvělý, je to naprostá klasika, rychlovka, levné jídlo, co zasytí. Prostě, jak píšete klasický bramborový guláš & buřtguláš, kdo v tom hledá jiné zázraky, musí na jiné recepty. Když budu chtít segedín nebo, jak já vařím klobásové zelí se smetanou, najdu si jiný recept. Dneska tedy takhle a recept na 5 hvězdiček <3.

hospodyne

7. 4. 2021 21:42

:-KEja57: pro rodiče by to bylo dost tvrdé bez ovaření:-8

Eja57 Eja57 (moderátorka)

7. 4. 2021 21:38

hospodyne: tak zkus kysané zelí jen trochu překrájet a syrové jen v buřtgulasi prohřat...nedusit předem...

Dajda Dajda

7. 4. 2021 14:23

hospodyne: A co je na tom špatného, že jste se podělila o svou zkušenost? :yes: Přece nebudete brát vážně někoho, kdo se přihlásí jen proto, aby vychrlil pár urážek - bohužel takových je tu teď více. :-//

hospodyne

7. 4. 2021 13:47

:-K Omlouvám se všem, koho rozčílilo mé sdělení stran zelí :-8

Simona Skolakova Simona Skolakova

6. 4. 2021 22:13

hospodyne: no ale nezlob se na mne,tento recept má napsáno už v názvu,že je to klasický bramborový guláš neb buřt guláš,takže s tím zelím a okurkami je už to něco jiného,že;-)to už mi přijde spíše jako zelňačka,nemá to s klasikou nic společného!!!;-)

hospodyne

6. 4. 2021 19:34

:-Kpropána, co je na tom zvráceného, guláš to tedy už není, zato luxusní zelňačka;-)
A že jich tu na Topkách se smetanou je!!!

Simona Skolakova Simona Skolakova

6. 4. 2021 18:08

Robas: máte pravdu,neřekla bych zvrácenost,ale to už není klasický bramborový guláš,že;-)

1 2 3 4 6 7

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Petra Burianová

nově v našem eshopu

Do obchodu

Marie

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: buřt guláš s bramborem buřtguláš bramborový guláš nejlepší buřtguláš buřt guláš bramborový guláš podle babičky buřtguláš s brambory burtgulas recept jak vařit buřt gulaš buřtguláš s bramborami recept bramborovy gulas recept recept na buřtguláš buřtguláš s bramborami vuřtguláš buřt guláš recept recept burtguláš bramborový buřtguláš buřgulaš nejlepší bramborový guláš recept na bramborový guláš

Suroviny: uzenina, brambory, cibule, olej, česnek, sůl, pepř, paprika sušená sladká, paprika sušená pálivá, majoránka, smetana na vaření, mouka hladká

TopRecepty.cz

Klasický bramborový guláš neboli buřtguláš (výborný a hustý)

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rqgL