Podzimní kuchyně voní lesem: Houby, zvěřina, šípková omáčka a další oblíbené recepty

Podzim po parném létě přináší první chladné dny i deštivé počasí, které ale rozhodně není na škodu. Právě díky vlhku totiž v lesích raší houby. A Češi houbaření milují! Bedly, hříbky, babky - to všechno se při procházce po mechu dá nasbírat a následně doma zpracovat v nějakou lahůdku. Houby k podzimnímu jídelníčku rozhodně patří, ať už ve formě smaženice nebo jako přísada do vydatné bramboračky. Hutné polévky se do podzimního menu také hodí, protože dokážou v sychravém podzimu zasytit i zahřát. Zkuste například mrkvovou nebo dýňovou, která se skvěle hodí na Halloween.
K podzimu se hodí také recepty ze zvěřiny. Napříkald jelení nebo kančí guláš určitě musíte zkusit. A koneckonců, kančí je už taková česká legenda; jen se rozhodnout, jestli raději se šípkovou, nebo se zelím. Jisté je jen to, že k obojímu patří knedlík a dobré pivo na zapití. Nicméně, na podzim si užijete masové pečeně a rolády všeho druhu. K podzimu patří také jablka, hrušky a nejrůznější koláče, buchty a záviny z nich. Stejně tak je třeba zavařit letní úrodu a vyrobit například domácí marmelády. Nálože kalorií se nemusíte bát - koneckonců, před zimou je potřeba se pořádně „zateplit“ vydatnou stravou.
Související články
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více

Francouzské brambory pro jednoho (z HF)
Přidáno před 2 hodinami

Pečené brambory s mrkví a libečkem
Přidáno před 4 hodinami

Rybízový závin s tvarohem
Přidáno před 5 hodinami

Černé palačinky s pomerančovou marmeládou a omáčkou
Přidáno před 7 hodinami

Sumeček africký na zelenině a žampionech
Přidáno před 7 hodinami

Pomazánka z tresčích jater s vejci
Přidáno 20. 3. 2023 08:33