Domácí langoše

koky- Kuchařka: koky-

8-10ks Bezmasá jídla 183 názorů

Suroviny

400 g hladké mouky
(pokud se bude těsto lepit, trochu přidat)
1 malý bílý jogurt
1 lžíce oleje
1 lžička cukru do kvásku
1 droždí
špetku soli
vlažná voda dle potřeby
(na kvásek 150 ml a pokud bude potřeba,
ještě do těsta, dokud není vláčné)
Na pomazání a posypání dá každý to, co má rád :-)))
Recept si zatím oblíbilo 218 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Zaděláme kvásek.

  2. Pak do mísy dáme mouku, sůl, jogurt, olej a kvásek a zaděláme těsto. Pokud je tuhé, přidáme vodu, pokud se lepí, samozřejmě přidáme mouku.

  3. Když je hotové těsto, hned rozdělíme na bochánky a ty rozválíme na placky, které pak necháme kynout cca 15 minut.

  4. A můžeme hned pak smažit.

Poznámka

Tyhle langoše mám od své maminky, jsou výborné a hlavně nejsou mastné, díky jogurtu nenasají tolik olej, jako některé jiné recepty.

Naše děti si je moc vychvalují! vyzkoušejte a uvidíte ;-)

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 42 871 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Domácí langoše

  • Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

    magdalenka: Zapomněla si dopsat, že v Maďarsku se peče chleba, hlavně bílý, voňavý, vynikající, ne celozrnný, nebo takový ten kyselý z našich pekáren. Takže z toho těsta na chleba, mohly vzniknout jen vynikající jemné langoše. Ne aby to někdo zkoušel, z nějaké chlebové směsi od nás ! :-D:-D:-D

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    Lángoše pochádzajú z Maďarska, pôvodne sa piekli z chlebového cesta - ešte pred pečením chleba sa z vykysnutého cesta kúsky rozťahovali v rukách a smažili v masti. Podávali sa na slano aj na sladko (pre deti lekvár), hlavne na raňajky. Dnes je to hlavne "stánkové" jedlo, predáva sa skoro všade - kúpaliská, trhoviská a pod. Maďari ho milujú hlavne s cesnakom a kyslou smotanou, syrom, podáva sa aj s kečupom syrom. Podľa želania zákazníka. Stretla som sa aj s "plneným" lángošom, kde do cesta - placky sa dá náplň napr. syrová, hubová, kapustová alebo párok, cesto sa preloží, stisnú kraje a smaží vo vyššej vrstve oleja. To je už pôvodnému lángošu ešte viac vzdialené.

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(moderátorka)

    Bagorz: na pizzu se kečup nedává ;-)
    Většina z nás tu ví, že langoše mají svůj původ v Maďarsku :-) ale tady jsme v Čechách, kde není striktně zakázáno dochutit si pokrm podle své chuti.

    Odpovědět

  • Bagorz Bagorz

    Langoš je z maďarska a Maďaři ho potírají jenom olejem,v kterým je rozlisováno hodně česneku.Žádný sýr a už vůbec kečup.To není pizza!!!

    Odpovědět

  • caarrodejka caarrodejka

    Dělala jsem minulý týden poprvé a pro velký úspěch dnes opakujeme.Langoše jsou výborné a hlavně neeeee pracné a jsou hotové hned...:-K

    Odpovědět

  • Vilicanda Vilicanda

    Výborné! Osobně dávám jen půl droždí a myslím, že bohatě stačí :) Vynikne poté více ten jogurt :) ale opravdu mňamka :) díky za recept :-D

    Odpovědět

  • Misinka01 Misinka01

    Vynikající :yes:, dnes jsem udělala poprvé a musím říct, že toto je ten nej recept, s těstem se dobře pracuje, jiné už dělat nebudu<3

    Odpovědět

  • Michaela.Koc Michaela.Koc

    Langoše jsou naprosto výborné! Dnes jsme je měli k obědu a pochutnali jsme si. :yes:

    Odpovědět

  • martakipikasova martakipikasova

    Keď mi zistili intoleranciu na pšeničnú, ražnu a jačmennú múku, tak som začala používať hladkú špaldovú múku a sú ešte lepšie.Aj dnes som ich robila a moja 87-ročná svokra ich vychvaľovala do nebies.

    Odpovědět

  • Terezka Terezka(neregistrovaná)

    Jsou vynikajici diky.. kazdy kdo je sni rika ze jsou nejlepsi co kdy jedl... moc dekuji

    Odpovědět

  • Jana Jana(neregistrovaná)

    Lanfose jsou vyborne! Dekujeme za recept a priste zase ????????????<3

    Odpovědět

  • koky- koky-(autorka receptu)

    Moooc mooc Vám všem děkuji a jsem nadšená,že tak chutnají :-K A doufám,že i dalším co je zkusí budou také moc chutnat :-) :-K

    Odpovědět

  • Jarda Dukys Jarda Dukys (neregistrovaný)

    :yes: Vyzkoušel a měl sem doma úspěch - díky za vynikající recept :yes:
    :-K :-K :-K

    Odpovědět

  • mirca75 mirca75

    Právě je dělám. Těsto v DP, místo jogurtu jihočeská zakysanka. Dám vědět, jak jsme dopadli

    Odpovědět

  • DanulaMat DanulaMat

    Jsou opravdu vynikající:yes::-8

    Odpovědět

1 2 3 4 7 10 13

Tématické fráze: langoše dobré těsto recept langoše recept na langoše langoše recept langoš recepty na langoše dobré recept langoše langoš recept těsto na langoše recept na langoše bez droždí langoše s jogurtem langoše bez droždí recepty langoše langoše recepty recepty na langoše langoše jako ze stánku langoše z jogurtu recept langoš recept na langoše pro začátečníky výroba langošů

Zapomněl/a jsem heslo