Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

NOVINKA: Naše chalupářská kuchařka

Koupit za 399 Kč

Domácí langoše

Langoše jsou dominantou stánků s občerstvením, ale tuto smaženou dobrotu si můžeme připravit i doma. Díky jogurtu je těsto vláčné a nenasaje příliš tuku. Křupavé placky podáváme dochucené česnekem a kečupem. Povrch posypeme strouhaným sýrem.

Hodnocení receptu je 5,0 (263×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 40 min Doba tepelné úpravy: 10 min bez doby kynutí

50 min (40 min příprava + 10 min tepelná úprava, bez doby kynutí)

10. 1. 2010 10:41

Suroviny pro 8 porcí

8 porcí

Tento recept najdete
v nové kuchařce!

Naše kuchařka 2
obsahuje 150 receptů
včetně tohoto.

Naše kuchařka 2

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie6 641 kJ / 1 587 kcal
Bílkoviny49,00 g
Tuky19,20 g
Vláknina13,60 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 9 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy297,80 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Tyto langoše mám od své maminky, jsou výborné a hlavně nejsou mastné, díky jogurtu nenasají tolik oleje.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

sevladka

5. 8. 2022 07:18

S těstem se dobře pracovalo, z celé dávky bylo 6 velkých langošů. Perfektní.

Franibald Franibald

24. 7. 2022 13:40

Děkuji za recept.Bylo to víc než dobré :yes::-)

Tonja

20. 5. 2022 10:14

Poznámka k videu: Ve videu se dělá kvásek z vody, droždí, cukru a soli. Sůl tam ale nepatří, ta patří až do těsta. Sůl totiž brání kvasinkám, aby pracovaly správně a rychle a kvásek tak správně vzešel (naběhl).

elasik elasik

1. 4. 2022 19:36

Včera jsem zkoušela a udělala z půl davky :-8 dostala jsem pochvalu od přítele... takže díky za recept...jinak jsem dělala poprvé langoše :-D

Haniina

6. 11. 2021 12:55

Langoše jsou výborné a hlavně rychle udělané. Děkuji

Lenkai

9. 7. 2021 02:28

Lenkai: :no::no::no:

Lenkai

9. 7. 2021 02:18

Alice Magdalena:To jó , smát se a urážet, že? To by Vám šlo. Co kdyby jste mu/jí radši poradila? Žádný učený z nebe nespadl, (každý se to musel nějak naučit (byť to někde četl,nebo odkoukal,nebo mu to bylo ukázáno). Člověk, aby se bál už na něco zeptat!! No,tak snad Vám Vaše odpověď přinesla kýžené ovoce????????.

Lenkai

9. 7. 2021 02:18

Alice Magdalena:

mokuska

23. 5. 2021 10:54

Langoše milujem a robím ich dlhé roky, ale tento recept ich ešte vylepšil (jogurt) :yes:<3 najlepšie!!
Ešte detail nakoniec: bochánky si vytvarujem naolejovanými rukami (cesto rozt'ahujeme do strán). Dobre sa s cetom pracuje a nelepí sa. Smažím vo vysokom hrnci, zabránim tým prskaním oleja z panvice na všetky strany :-)

VerkaJ

11. 4. 2021 10:56

Tento recept na langoše je opravdu povedený. Langoše podle tohoto receptu jsou prostě nejlepší! <3:yes::yes::yes:

amik0

25. 3. 2021 11:25

Libuse Romancikova: tak třeba aspoň takhle vysvětlené to dává větší smysl :) ale pořád - "a zalít troškou teplé vody,rozmíchat a nechat vzejít kvásek." Co znamená "nechat vzejít kvásek"? Jak dlouho to trvá? Má to být v teple? jak moc? Nebo to má zmodrat? :-)

Jasně, nejsem tak úplně blbej a nakonec jsem něco zkusil a celkem to vyšlo. Ale i tak nevidím problém v receptu napsat aspoň třeba "zaděláme kvásek tak, že rozdrobíme droždí do vody, přidáme cukr a necháme to půl hodiny v teple, třeba na topení, než to jakoby napění".

Jita04 Jita04

21. 2. 2021 12:48

Bagorz: ano je původně z Maďarska a dává se česnek, zakysaná Smetana a eidam;-)

Alice Magdalena

23. 1. 2021 04:12

amik0: Sem netušila, že zadělání kvásku je vyšší dívčí. Ale jestli si se zasekl/a už na tomhle, tak je pro tebe zbytečné se pokoušet v kuchyni o cokoliv složitějšího než je čaj z pytlíku.

Cellenger

6. 1. 2021 16:18

Pecka;-):-8hm.....
:yes:

Libuse Romancikova

27. 10. 2020 11:37

amik0: A s čím tedy máte problém?Pokud si přečtete recept tak musíte vědět že ze 150ml vody,droždí a lžičky cukru si zaděláte kvásek.Další možnost je smíchat rozdrobené droždí se lžičkou cukru a když se droždí rozpustí můžete přidat cca lžíci mouky(bez soli) a zalít troškou teplé vody,rozmíchat a nechat vzejít kvásek.Pak vše přidáte k ostatním surovinám +zbytek vody.Naprosto jednoduché.;-)

1 2 3 4 8 11 14

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Novinka!

Naše kuchařky

Do obchodu

Marie

Další recepty

Tématické fráze: langoše dobré těsto recept langoše recept na langoše langoše recept langoš recepty na langoše dobré recept langoše langoš recept těsto na langoše recept na langoše bez droždí langoše s jogurtem langoše bez droždí langoše recepty recepty langoše recepty na langoše langoše jako ze stánku langoše z jogurtu recept langoš recept na langoše pro začátečníky top recepty langoše

Suroviny: mouka hladká, jogurt bílý, olej, cukr, droždí čerstvé, sůl, voda, olej, olej, česnek, kečup sladký, sýr

TopRecepty.cz

Domácí langoše

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Mwq3