Domácí langoše

Bezmasá jídla Doba přípravy: 50 minut příprava 195 názorů

Bezmasá jídla Doba přípravy: 50 minut příprava 195 názorů

Suroviny 8-10ks

400 g hladké mouky
(pokud se bude těsto lepit, trochu přidat)
1 malý bílý jogurt
1 lžíce oleje
1 lžička cukru do kvásku
1 droždí
špetku soli
vlažná voda dle potřeby
(na kvásek 150 ml a pokud bude potřeba,
ještě do těsta, dokud není vláčné)
Na pomazání a posypání co kdo má rád.

Postup přípravy receptu

  1. Zaděláme kvásek- droždí, 150 ml vlažné vody, cukr a trocha mouky.

  2. Do mísy dáme mouku, sůl, jogurt, olej a kvásek a zaděláme těsto. Pokud je tuhé, přidáme vodu, pokud se lepí přidáme mouku.

  3. Když je hotové těsto, hned rozdělíme na bochánky a ty rozválíme na placky, které necháme kynout cca 15 minut.

  4. A můžeme hned smažit.

Poznámka od kuchařky

Tyhle langoše mám od své maminky, jsou výborné a hlavně nejsou mastné, díky jogurtu nenasají tolik oleje, jako některé jiné recepty.

Komentáře k receptu Domácí langoše

  • mokuska mokuska

    Langoše milujem a robím ich dlhé roky, ale tento recept ich ešte vylepšil (jogurt) :yes:<3 najlepšie!!
    Ešte detail nakoniec: bochánky si vytvarujem naolejovanými rukami (cesto rozt'ahujeme do strán). Dobre sa s cetom pracuje a nelepí sa. Smažím vo vysokom hrnci, zabránim tým prskaním oleja z panvice na všetky strany :-)

    Odpovědět

  • VerkaJ VerkaJ

    Tento recept na langoše je opravdu povedený. Langoše podle tohoto receptu jsou prostě nejlepší! <3:yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • amik0 amik0

    Libuse Romancikova: tak třeba aspoň takhle vysvětlené to dává větší smysl :) ale pořád - "a zalít troškou teplé vody,rozmíchat a nechat vzejít kvásek." Co znamená "nechat vzejít kvásek"? Jak dlouho to trvá? Má to být v teple? jak moc? Nebo to má zmodrat? :-)

    Jasně, nejsem tak úplně blbej a nakonec jsem něco zkusil a celkem to vyšlo. Ale i tak nevidím problém v receptu napsat aspoň třeba "zaděláme kvásek tak, že rozdrobíme droždí do vody, přidáme cukr a necháme to půl hodiny v teple, třeba na topení, než to jakoby napění".

    Odpovědět

  • Jita04 Jita04

    Bagorz: ano je původně z Maďarska a dává se česnek, zakysaná Smetana a eidam;-)

    Odpovědět

  • Alice Magdalena Alice Magdalena

    amik0: Sem netušila, že zadělání kvásku je vyšší dívčí. Ale jestli si se zasekl/a už na tomhle, tak je pro tebe zbytečné se pokoušet v kuchyni o cokoliv složitějšího než je čaj z pytlíku.

    Odpovědět

  • Cellenger Cellenger

    Pecka;-):-8hm.....
    :yes:

    Odpovědět

  • Libuse Romancikova Libuse Romancikova

    amik0: A s čím tedy máte problém?Pokud si přečtete recept tak musíte vědět že ze 150ml vody,droždí a lžičky cukru si zaděláte kvásek.Další možnost je smíchat rozdrobené droždí se lžičkou cukru a když se droždí rozpustí můžete přidat cca lžíci mouky(bez soli) a zalít troškou teplé vody,rozmíchat a nechat vzejít kvásek.Pak vše přidáte k ostatním surovinám +zbytek vody.Naprosto jednoduché.;-)

    Odpovědět

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    amik0: tak jeden vyzkoušejte;-)

    Odpovědět

  • amik0 amik0

    "Zaděláme kvásek." Tak dík, na to je asi deset způsobů. Divím se, že recept na langoše nezní "Zaděláme těsto na langoše a dáme ho smažit" :-Q

    Odpovědět

  • mika59 mika59

    Ruda33: Ve videu je to děláno z poloviční dávky..jinak to je stejný recept..;-)

    Odpovědět

  • koky- koky- (autorka receptu)

    Ruda33:
    Ahojky :-)
    Recept je můj, ale video uz ne a ani nevim jak se tu vzalo :-D .
    Ale zpět k otázce a odpovím , že mouky ma být 400g ,ale záleží i na typu mouky někdy je potřeba přidat ,aby těsto nelepilo.. Tak držím palce ať se podaří a ať také chutnají ;-)

    Odpovědět

  • Ruda33 Ruda33

    Ahoj mám dotaz
    v receptu je napsáno 400q hladké mouky ,na videu jen 200q prosím kolik mám opravdu dát?nerad bych to pokazil děkuji za radu Ruda:-)

    Odpovědět

  • Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

    magdalenka: Zapomněla si dopsat, že v Maďarsku se peče chleba, hlavně bílý, voňavý, vynikající, ne celozrnný, nebo takový ten kyselý z našich pekáren. Takže z toho těsta na chleba, mohly vzniknout jen vynikající jemné langoše. Ne aby to někdo zkoušel, z nějaké chlebové směsi od nás ! :-D:-D:-D

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka (moderátorka)

    Lángoše pochádzajú z Maďarska, pôvodne sa piekli z chlebového cesta - ešte pred pečením chleba sa z vykysnutého cesta kúsky rozťahovali v rukách a smažili v masti. Podávali sa na slano aj na sladko (pre deti lekvár), hlavne na raňajky. Dnes je to hlavne "stánkové" jedlo, predáva sa skoro všade - kúpaliská, trhoviská a pod. Maďari ho milujú hlavne s cesnakom a kyslou smotanou, syrom, podáva sa aj s kečupom syrom. Podľa želania zákazníka. Stretla som sa aj s "plneným" lángošom, kde do cesta - placky sa dá náplň napr. syrová, hubová, kapustová alebo párok, cesto sa preloží, stisnú kraje a smaží vo vyššej vrstve oleja. To je už pôvodnému lángošu ešte viac vzdialené.

    Odpovědět

  • cathleen cathleen (moderátorka)

    Bagorz: na pizzu se kečup nedává ;-)
    Většina z nás tu ví, že langoše mají svůj původ v Maďarsku :-) ale tady jsme v Čechách, kde není striktně zakázáno dochutit si pokrm podle své chuti.

    Odpovědět

Předchozí 1 2 3 4 7 10 13

Tématické fráze: langoše dobré těsto recept langoše recept na langoše langoše recept langoš recepty na langoše dobré recept langoše langoš recept těsto na langoše recept na langoše bez droždí langoše s jogurtem langoše bez droždí langoše recepty recepty langoše recepty na langoše langoše jako ze stánku langoše z jogurtu recept langoš recept na langoše pro začátečníky top recepty langoše