

Domácí langoše
Suroviny 8-10ks
- 400 g hladké mouky
- (pokud se bude těsto lepit, trochu přidat)
- 1 malý bílý jogurt
- 1 lžíce oleje
- 1 lžička cukru do kvásku
- 1 droždí
- špetku soli
- vlažná voda dle potřeby
- (na kvásek 150 ml a pokud bude potřeba,
- ještě do těsta, dokud není vláčné)
- Na pomazání a posypání dá každý to, co má rád :-)))
Postup přípravy receptu
Zaděláme kvásek.
Pak do mísy dáme mouku, sůl, jogurt, olej a kvásek a zaděláme těsto. Pokud je tuhé, přidáme vodu, pokud se lepí, samozřejmě přidáme mouku.
Když je hotové těsto, hned rozdělíme na bochánky a ty rozválíme na placky, které pak necháme kynout cca 15 minut.
A můžeme hned pak smažit.
Poznámka od kuchařky
Tyhle langoše mám od své maminky, jsou výborné a hlavně nejsou mastné, díky jogurtu nenasají tolik olej, jako některé jiné recepty.
Naše děti si je moc vychvalují! vyzkoušejte a uvidíte ;-)
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Domácí langoše
-
amik0: Sem netušila, že zadělání kvásku je vyšší dívčí. Ale jestli si se zasekl/a už na tomhle, tak je pro tebe zbytečné se pokoušet v kuchyni o cokoliv složitějšího než je čaj z pytlíku.
-
Pecka
hm.....
-
amik0: A s čím tedy máte problém?Pokud si přečtete recept tak musíte vědět že ze 150ml vody,droždí a lžičky cukru si zaděláte kvásek.Další možnost je smíchat rozdrobené droždí se lžičkou cukru a když se droždí rozpustí můžete přidat cca lžíci mouky(bez soli) a zalít troškou teplé vody,rozmíchat a nechat vzejít kvásek.Pak vše přidáte k ostatním surovinám +zbytek vody.Naprosto jednoduché.
-
amik0: tak jeden vyzkoušejte
-
"Zaděláme kvásek." Tak dík, na to je asi deset způsobů. Divím se, že recept na langoše nezní "Zaděláme těsto na langoše a dáme ho smažit"
-
Ruda33: Ve videu je to děláno z poloviční dávky..jinak to je stejný recept..
-
Ruda33:
Ahojky
Recept je můj, ale video uz ne a ani nevim jak se tu vzalo.
Ale zpět k otázce a odpovím , že mouky ma být 400g ,ale záleží i na typu mouky někdy je potřeba přidat ,aby těsto nelepilo.. Tak držím palce ať se podaří a ať také chutnají -
Ahoj mám dotaz
v receptu je napsáno 400q hladké mouky ,na videu jen 200q prosím kolik mám opravdu dát?nerad bych to pokazil děkuji za radu Ruda -
magdalenka: Zapomněla si dopsat, že v Maďarsku se peče chleba, hlavně bílý, voňavý, vynikající, ne celozrnný, nebo takový ten kyselý z našich pekáren. Takže z toho těsta na chleba, mohly vzniknout jen vynikající jemné langoše. Ne aby to někdo zkoušel, z nějaké chlebové směsi od nás !
-
Lángoše pochádzajú z Maďarska, pôvodne sa piekli z chlebového cesta - ešte pred pečením chleba sa z vykysnutého cesta kúsky rozťahovali v rukách a smažili v masti. Podávali sa na slano aj na sladko (pre deti lekvár), hlavne na raňajky. Dnes je to hlavne "stánkové" jedlo, predáva sa skoro všade - kúpaliská, trhoviská a pod. Maďari ho milujú hlavne s cesnakom a kyslou smotanou, syrom, podáva sa aj s kečupom syrom. Podľa želania zákazníka. Stretla som sa aj s "plneným" lángošom, kde do cesta - placky sa dá náplň napr. syrová, hubová, kapustová alebo párok, cesto sa preloží, stisnú kraje a smaží vo vyššej vrstve oleja. To je už pôvodnému lángošu ešte viac vzdialené.
-
Bagorz: na pizzu se kečup nedává
Většina z nás tu ví, že langoše mají svůj původ v Maďarskuale tady jsme v Čechách, kde není striktně zakázáno dochutit si pokrm podle své chuti.
-
Langoš je z maďarska a Maďaři ho potírají jenom olejem,v kterým je rozlisováno hodně česneku.Žádný sýr a už vůbec kečup.To není pizza!!!
-
Dělala jsem minulý týden poprvé a pro velký úspěch dnes opakujeme.Langoše jsou výborné a hlavně neeeee pracné a jsou hotové hned...
-
Výborné! Osobně dávám jen půl droždí a myslím, že bohatě stačí :) Vynikne poté více ten jogurt :) ale opravdu mňamka :) díky za recept
-
Vynikající
, dnes jsem udělala poprvé a musím říct, že toto je ten nej recept, s těstem se dobře pracuje, jiné už dělat nebudu