Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rychlá šlehačková bábovka je nádherně vláčná, neuvěřitelně nadýchaná a jemná, přitom ji snadno zvládne i začátečník
Zdroj: Toprecepty, Daduli

Ohlásila se nečekavá návštěva a přemýšlíte, jaký moučník připravit ke kávě? Rychlá bábovka ze šlehačky je ideálním moučníkem, když nestíháme, ale zároveň si chceme opravdu pochutnat a dobře pohostit návštěvu.

Rychlá bábovka

Bábovka je náš klasický moučník, kterým rádi hostíme návštěvu. Její příprava je velmi rychlá. Jen musíme najít takový recept, aby nebyla bábovka suchá. Když využijeme šlehačkové těsto, nemusíme se toho bát. Tato bábovka je pak nejen nadýchaná, ale také krásně vláčná.

Aby se bábovka povedla

Abychom na talíř vyklopili krásnou bábovku, potřebujeme skvělý recept a dobře připravenou formu. Pokud formu budeme vymazávat (nevymazává se silikonová), potřebujeme skutečně důkladně tukem (nejlépe sádlem) promazat každý záhyb, do kterého přijde těsto. Vysypat ji pak můžeme hrubou moukou, strouhankou, ale i kokosem.  

Pokud ji chceme vylepšit, můžeme do těsta nakonec vmíchat hrst nasekaných ořechů, hodí se i rozinky propláchnuté horkou vodou, nebo naložené v rumu. Hotovou bábovku můžeme posypat moučkovým cukrem nebo polít čokoládovou polevou

Rychlé

Rychle, rychle, ať už je jídlo na stole! Možná jste se zdrželi v práci, možná vás zaskočila nečekaná návštěva... dobré jídlo nemusí být věda, která vyžaduje hodiny u plotny. I rychle připravené…

Rychlá bábovka šlehačková

Na přípravu šlehačkové bábovky budete potřebovat: 250 ml šlehačky, 200 g cukru moučka, 3 vejce, 300 g polohrubé mouky, 1 balíček prášku do pečiva, tuk a hrubou mouku na vysypání formy.

Jak na to? Troubu předehřejte na 180 °C. Do mísy dejte šlehačku, cukr a rozklepnutá vejce. Vše vyšlehejte do pěny, a pak přidejte mouku smíchanou s práškem do pečiva.

Formu dobře vymažte tukem a vysypejte ji hrubou moukou. Nalijte do ní těsto a vložte do předehřáté trouby. Pečte asi 35-45 minut. Upečení vyzkoušejte vpíchnutím špejle (po vytažení z těsta musí zůstat špejle čistá, suchá, bez zbytků těsta). Hotovou bábovku posypejte moučkovým cukrem.

Snadné vyklopení bábovky

Upečenou bábovku je lepší hned nevyklopit z formy. Raději ji necháme 5-10 minut vychladnout. Mírně se odlepí od stěn formy a budeme ji moci lépe vyklopit. Formu přiklopíme talířem a obojí najednou obrátíme. Bábovka by měla vypadnout sama.

Náš tip: Připravit si můžete i rychlou bábovku podle tohoto videoreceptu:

Recepty k tomuto článku

Mohlo by vás zajímat

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více