Zelná polévka s klobásou

jirka66 Kuchař:

Polévky 32 názorů

529
Recept si zatím oblíbilo 29 kuchařů

Suroviny

2 brambory
Nyní v akci
2 klobása
Nyní v akci
2 l voda
500 g kysané zelí
Nyní v akci
8 kuliček celý černý pepř
1 větší cibule
mletá sladká paprika
kmín
sůl
bobkový list
hladká mouka
máslo (olej)
Recept si zatím oblíbilo 29 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme.

  2. Okrouhané brambory nakrájíme na kostičky, cibuli nakrájíme nadrobno.

  3. Zelí překrájíme.

  4. Nakrájené brambory osolíme, dáme samostatně vařit s kmínem a nakrájené zelí také odděleně s bobkovým listem a pepřem.

  5. Zelí vaříme asi 30 minut.

  6. Mezitím si na másle, (do kterého přidávám trochu oleje, aby se nepřepalovalo), opečeme na kostičky klobásu.

  7. Přidáme cibulku a nakonec i mouku s paprikou a uděláme jíšku. Přidávám trochu studené vody na rozmíchání.

  8. K mírně zředěné jíšce přelijeme celý obsah hrnce se zelím. Nescedíme a přidáme uvařené brambory.

  9. Chvilku povaříme a máme hotovo. Zelňačku s klobásou můžeme zjemnit kysanou smetanou.

Poznámka

Zdroj: http://recepty.vareni.cz

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 20 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Zelná polévka s klobásou

  • casino casino

    blastrol:
    No, já si do velmi podobné zelňačky také dělám vlastní klobásky: http://www.toprecepty.cz/recept/42033-caba/:-)

    Odpovědět

  • blastrol blastrol

    Jiřík:to jako ze když chceš vařit zelnacku, tak nejdřív zabiješ prase uděláš klobásy, vyudis a vrhnes se na zelnacku? To Já si raději koupím klobásu.

    Odpovědět

  • jirka66 jirka66

    Katyc:Ano. Přece nebudeme vylévat vitamíny:-8

    Odpovědět

  • Katyc Katyc

    Omlouvám se za možná hloupý dotaz ale opravdu přidávám šťávu ze zelí a i vodu z brambor do polévky? Děkuji :)

    Odpovědět

  • Jiřík Jiřík

    Zelňačku dělám už celá léta s velkou oblibou na více způsobu a pokaždé je to "paní polívečka". Vyzkoušel jsem celou řadu klobás, ale nejosvědčenější se stala sice drahší, ale za to kvalitní klobáska, čerstvě vytažená z udírny. Kdo nevyzkouší, neocení. Polívečku provoní a chuťově umocní. Jinak uveřejněný recept taky využívám k naší spokojenosti a proto dávám :yes: :yes: :yes:

    Odpovědět

  • jarda Kadic jarda Kadic

    Misa: pokud budeš vařit brambory spolu s kysaným zelím, vytvoří se na na nich tvrdý potah.Někomu to nevadí,mě ano;-)

    Odpovědět

  • Misa Misa

    Moc dobra, akorat mi pripada zbytecne varit brambory zvlast.

    Odpovědět

  • Leni Leni

    Výborná polévka:yes: Přidala jsem zakys.smetanu a bujon a byla vynikající. Díky za recept:yes:

    Odpovědět

  • hans hans

    ziju v usa ,takze nebylo snadne sehnat kysane zeli,ale podarilose a povevka vysla vytecne,diky moc:-p:yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • ajinka78 ajinka78

    Dneska jsem zelňačku uvařila a je výborná :yes: ;-)

    Odpovědět

  • cukuh cukuh

    Leonita:
    nemusi se vařit brambory zvlášť a dát je tam i se slupkou,samozřejmě omytou - teď jsem ji dovařil všem moc chutnala ,jednoduché a rychlé

    Odpovědět

  • Leonita Leonita

    Sice je to vareni na x kastrolu, ale vysledek stoji za to ;)

    Odpovědět

  • d d

    S přítelem ji máme moc rádi,smetana jí dodá na chuti.právě ji jdu zrovna vařit.tak dobrou chuť.:-p

    Odpovědět

  • Daniel Daniel

    Dělám ji téměř identicky, ale přijde mi, že tady je psáno zbytečně moc vody..Jinak dobrotka :)

    Odpovědět

  • Ofra Ofra

    Je super ,,a nejvic chutná s kysanou smetanou,,,:-K

    Odpovědět

1 2 3 Další

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo