Zelná polévka s klobásou
Na voňavé a chutné zelňačce s klobásou si rád pochutná každý hladový strávník. Vydatná hustá polévka skvěle zasytí, takže dovede plnohodnotně zastoupit hlavní chod. Pro zjemnění chuti ji můžeme doplnit ještě lžící zakysané smetany.
Suroviny pro 8 porcí
8porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 085 kJ / 259 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 10,98 g |
Tuky | 1,27 g |
Vláknina | 19,40 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 4,02 g |
Sůl | 10,00 g |
Sacharidy | 42,50 g |
Postup přípravy
Krok 1: Oloupané brambory nakrájíme na kostičky, cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Zelí překrájíme na menší kousky a klobásy na kostičky.
Krok 2: Nakrájené brambory osolíme a dáme samostatně s kmínem vařit do části vody. Brambory musí být ponořené.
Krok 3: Nakrájené zelí vaříme zvlášť v další části vody s bobkovým listem a pepřem zhruba 30 minut.
Krok 4: Mezitím na másle s trochou oleje opečeme klobásu, přidáme cibulku a nakonec i mouku a uděláme jíšku. Ke konci vsypeme mletou papriku, jíšku promícháme a za stálého prošlehávání zalijeme zbytkem připravené studené vody.
Krok 5: K této zředěné jíšce přelijeme celý obsah hrnce se zelím a nescezené, uvařené brambory.
Krok 6: Chvilku provaříme a je hotovo. Zelňačku s klobásou můžeme zjemnit zakysanou smetanou.
Zveřejněno 15. 1. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Zelná polévka s klobásou
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QnE7
Moje poznámka
Zelná polévka s klobásou
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QnE7
Nejnovější recepty
Kakaové muffiny s čokoládou Margot
Přidáno před 12 hodinami
Pomazánka s paprikovým salámem
Přidáno před 12 hodinami
Vepřové mleté placičky à la svíčková
Přidáno před 12 hodinami
Bramborové placky plněné prejtem
Přidáno před 12 hodinami
Špaldové loupáky s mákem
Přidáno před 13 hodinami
Mrkvová pomazánka s vajíčky
Přidáno před 15 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Pizza fritta aneb Smažená pizza vznikla z nouze, dnes může být delikatesou: Italskou verzi langošů si určitě zamilujete
Jak správně skladovat cibuli, aby nehnila, neklíčila a neztrácela chuť? Stačí použít trik s papírovým sáčkem
Guláš pro vídeňské kočí: Fiaker guláš obsahuje kromě masa i klobásku, vajíčko a kyselou okurku, nejlepší je s knedlíkem
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dvoubarevná majonézová bábovka
Ala787 před 55 minutami
Nebeské mraky s karamelovým krémem
Lucie1001 před 10 hodinami
Rychlá bábovka šlehačková
Zsuzsu1 před 12 hodinami
Krkovička z trouby
viki85 před 13 hodinami
Margotková buchta
Stepanka.M. před 13 hodinami
Guláš z hovězího ...
PaveL2002 před 14 hodinami
Nadýchaný hrnečkový perník
walnut před 15 hodinami
Rafaello řezy
Petulice před 15 hodinami
Koláč Rafaelo
Petulice před 15 hodinami
Kuřecí řízky v sýrovém těstíčku
Velkymlsoun před 17 hodinami
Tématické fráze:
zelná polévka,
zelna s klobasou,
polévka zelňačka s klobásou recept,
polevka zelnacka,
zelna polivka,
polévka zelňačka s klobasou,
zelňačka z kyselého zelí s klobásou,
zelňačka polévka s klobásou,
zelňačka polévka recepty,
recept na zelňačku s klobasou,
zelná polévka recept,
zelná polévka s klobásou a smetanou,
recept na zelnou polévku,
polivka zelnacka,
slovenská zelná polévka,
nejlepší polévky recepty zelňačka,
polévka se zelím a klobásou,
polévka zelnačka recept,
recept na polevku zelnacku,
polévka zelná
Suroviny:
brambory,
voda,
klobása,
zelí kysané,
pepř černý,
cibule,
bobkový list,
mouka hladká,
máslo,
olej,
paprika sušená sladká,
smetana zakysaná,
kmín celý,
sůl
Komentáře (42)