Voňavá vepřová líčka s červeným vínem a bylinkami
Líčka jsou jemná a šťavnatá, zkrátka skvělý kus masa. Šťávě dodají vynikající chuť i sílu, proto není zapotřebí ji nijak zvlášť zahušťovat a dochucovat. V tomto receptu jsme kromě zeleniny přidali také červené víno a bylinky.
Suroviny pro 4 porce
4 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 6 590 kJ / 1 575 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 214,48 g |
Tuky | 26,80 g |
Vláknina | 11,90 g |
Cholesterol | 496 mg |
Sodík | 565 mg |
Sůl | 1,20 g |
Sacharidy | 36,68 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Mouky se na zahuštění nepoužívá příliš - úplně stačí propasírovaná šťáva z masa. Ale pokud chcete mít šťávy víc, tak použijte tak max. jednu lžíci - jinak se připravíte o ten skvělý chuťový zážitek, jen z uvedených surovin ;-).
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
6. 2. 2012 20:57
5. 2. 2012 12:14
Recept hodnotím velmi kladně. Jako přílohu doporučuji kynutý houskový knedlík.
12. 1. 2012 21:19
10. 1. 2012 22:30
10. 1. 2012 22:01
Ono teď nějak nebyla ta správná doba na přidávání rcp., ale určitě se to zlepší a zajdu častěji.
9. 1. 2012 15:40
9. 1. 2012 14:58
9. 1. 2012 13:31
9. 1. 2012 11:22
"Líčka: Vepřová jsou rosolovitá, poměrně tučná. Uzená či nasolená se používají do hustých polévek, vařená jako samostatný pokrm. Hovězí líčka s vysokým podílem vaziva vylepší polévky, tlačenky i paštiky."
Obrázek a popis vepřových je tady: http://www.srecepty.cz/slovnicek/kategorie/veprove...
9. 1. 2012 10:57
9. 1. 2012 10:43
Oskeruska: líčka jsou "líce" od hovězího, patří k nejchutnějšímu masu. (Teď hledím, že jsem k vepřovým lícím napsala o hovězích....já líčka znám jen z hovězího, bude to ale určitě stejný sval )
9. 1. 2012 10:29
9. 1. 2012 09:26
9. 1. 2012 08:49
9. 1. 2012 00:35
Moje poznámka
Nejnovější recepty Více
Sendvič z vaječné omelety
Přidáno před 1 hodinou
Miniroládky s tuňákovou náplní
Přidáno před 4 hodinami
Soufflé buchta
Přidáno před 5 hodinami
Kefírová rychlovka
Přidáno před 16 hodinami
Věnečky výborné
Přidáno před 19 hodinami
Nadýchané a měkoučké loupáky
Přidáno před 21 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Pórková polévka
Adela_Senti uvařila před 19 minutami
Vepřová játra na slanině
Martas6 uvařila před 27 minutami
Rebarborový koláč
tara23 uvařila před 43 minutami
Nakládané řízky
Julia Oskerova uvařil před 1 hodinou
Vláčně tvarohová bábovka s kandovaným ovocem
sikorova4@seznam.cz uvařila před 1 hodinou
Ořechová bábovka
Jardam uvařil před 1 hodinou
Mrkvový salát s vejci
Petra Dvor. uvařila před 1 hodinou
Kuřecí maso na kari s rýží a zeleninou
Adela_Senti uvařil před 1 hodinou
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
mejtys uvařila před 1 hodinou
Rýžový nákyp
betkav uvařil před 2 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: vepřová líčka vepřová líčka recept vepřová líčka na víně veprove licka recept na vepřová líčka vepřová líčka na červeném víně vepřová líčka recepty recepty vepřová líčka vepřové líčka na víně veprove lička recept recepty na vepřová líčka jak uvařit vepřová líčka co jsou vepřová líčka recept vepřová líčka recept vepřová líčka na víně recept na vepřove lička recepty vepřové lička líčka vepřová vepřové líčka - recept vepřové líčka recepty
Suroviny: líčka vepřová, sůl, pepř bílý mletý, olej, máslo, cibule, mrkev, petržel, celer, pórek, protlak rajčatový, tymián, rozmarýn čerstvý, jalovec, víno červené suché, vývar masový, mouka hladká
Voňavá vepřová líčka s červeným vínem a bylinkami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gQlk
50 názorů