Bezová panna cotta s rebarborovo-švestkovou omáčkou
Z voňavých květů černého bezu, si můžeme připravit tyhle malé a roztomilé bábovičky s výbornou ovocnou omáčkou. Kdo má rád sladké dezerty z vařené smetany, musí tento recept určitě vyzkoušet.
Suroviny pro 6 kusů
6 kusů
Nutriční hodnoty
Energie | 6 656 kJ / 1 591 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 25,90 g |
Tuky | 153,72 g |
Vláknina | 6,00 g |
Cholesterol | 524 mg |
Sodík | 215 mg |
Sůl | 0,61 g |
Sacharidy | 22,90 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Množství je na asi 6 malých báboviček panna cotty.
Tento a všechny mé další recepty najdete na http://www.mamavkuchyni.blogspot.cz
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
16. 6. 2015 10:46
15. 6. 2015 17:53
Chuť i samotné panna cotty byla skutečně delikátní . Podávala jsem pouze s jahodami rozmačkanými s cukrem a musím říct, že ta čistá jahodová chuť k bezinkám pasovala taky výborně a v tom horku, jaké panovalo o víkendu, to bylo skvělé osvěžení.
Zřejmě jsem nedělala naposledy takže fotka možná časem bude
5. 6. 2015 23:39
5. 6. 2015 23:37
Dobře jsem udělal
Kosmatice sama je dost voňavá, ale podle tohoto rcp jí aromatizovaná panna cotta je tak delikátní chuti že dávat k ní ještě cokoli jiného tu fantastickou, jemnou chuť totálně "zabije".
V neděli tedy budu podávat bezovou panna cottu pouze samotnou, popř. jen se šlehačkou...
2. 6. 2015 21:36
2. 6. 2015 12:26
2. 6. 2015 11:59
2. 6. 2015 11:54
2. 6. 2015 11:49
Teď čtu - Ty želatinu opravdu vaříš?
2. 6. 2015 11:38
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Mandlové šneky
Přidáno před 2 hodinami
Krkovička v jogurtu opečená na přepuštěném másle
Přidáno před 4 hodinami
Cordon bleu z tousťáku
Přidáno před 5 hodinami
Pomazánka ze dvou druhů sýra s pečeným česnekem
Přidáno před 18 hodinami
Jablkové buchtičky
Přidáno před 23 hodinami
Pečené brambory s česnekem, vejci, smetanou a sýrem
Přidáno před 23 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Mazanec z domácí pekárny od Ivety
Bylinka77 uvařila před 21 minutami
Dršťková polévka z hlívy
Weera uvařil před 2 hodinami
Sýrové párty krekry
Carolka409 uvařila před 2 hodinami
Maková náplň (nádivka)
Carolka409 uvařila před 2 hodinami
Koprová omáčka
Nycka uvařila před 3 hodinami
Muffiny s kousky čokolády
Anicka78 uvařila před 4 hodinami
Kolínková směs s masovými kuličkami
KamSuch uvařila před 5 hodinami
Můj těstovinový salát s kuřecím masem
Jan Nemec uvařila před 15 hodinami
Rebarborový koláč
mikulas-mares uvařila před 15 hodinami
Kovbojské fazole
lenkavozihnojova uvařila před 15 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Univerzální rebarborová omáčka: Vanilka skvěle doplní sladkokyselou pikantní chuť. Ozvláštní nejen grilované maso nebo sýr, ale i zmrzlinu
Banánová buchta na plech podle Josefa Maršálka: Příprava je snadná a výsledek fantastický, říká cukrář
Jak správně rozříznout vanilkový lusk? Jednoduchý postup předvede videonávod
Další recepty
Tématické fráze: bezová šlehačka
Suroviny: smetana ke šlehání, mléko plnotučné, želatina prášková, cukr, lusk vanilkový, rebarbora, kompot švestkový, skořice
Bezová panna cotta s rebarborovo-švestkovou omáčkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2E9P
10 názorů