Jak správně rozříznout vanilkový lusk? Jednoduchý postup předvede videonávod
Potřebujete dochutit svůj oblíbený dezert sladkou vanilkou, ale nevíte, jak správně rozříznout vanilkový lusk, abyste z něj získali co nejvíce vanilky? Není to žádná věda. Jednoduchý návod vám ukážeme ve videu a zvládne ho i začátečník.
Vanilkový lusk (neboli vanilková tobolka) má hnědou až černou barvu, je velmi tenký, většinou zakroucený a dorůstá do délky 10–20 cm. Původem pochází z Mexika a získává se z rodu orchidejí druhu Vanilla. Vanilkový lusk se svou kvalitou, vůní a chutí určitě nedá srovnávat s kupovaným vanilkovým cukrem. Pokud chcete svůj dezert provonět pravou vůní vanilky, máme pro vás jednoduchý tip, jak správně vanilkový lusk rozříznout a získat z něj pravou vanilku.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak rozříznout vanilkový lusk?
Ukážeme vám jednoduchý návod, jak správně rozříznout vanilkový lusk. Budeme potřebovat prkýnko a ostrý nůž.
- Vanilkový lusk si položte na prkýnko.
- Ostrým nožem podélně rozřízněte.
- Tupou stranou nože opatrně vyškrábněte dužinu se semínky.
A máte hotovo. Takto připravenou vanilku můžete použít na jakýkoliv oblíbený dezert, sladkou pochutinu nebo třeba do kynutých koláčků.
Do komentáře nám dejte vědět, jak se vám povedlo vanilkový lusk rozříznout a jaký vanilkový dezert je váš neoblíbenější.
Přejeme vám dobrou chuť.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Míchaný pampeliškovo-sedmikráskový med
Přidáno před 7 hodinami
Žloutkový krém s borůvkami
Přidáno před 13 hodinami
Kuřecí stehna s ajvarem a medvědím česnekem
Přidáno před 14 hodinami
Klobásy
Přidáno před 18 hodinami
Křupavé tyčinky z pečiva
Přidáno před 19 hodinami
Pohanka s mraženou směsí zeleniny
Přidáno před 21 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Buchty po ránu: Apple pie podle Josefa Maršálka. Na americký koláč se šťavnatými jablky je potřeba správná mouka
Pravá vanilka je při sladkém pečení a vaření nenahraditelná. Poradíme, jak pracovat s luskem, mletou vanilkou i extraktem
Historie vanilky: Od indiánů přes alžbětinský dvůr až do kuchyně amerického prezidenta
Komentáře