Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Potřebujete dochutit svůj oblíbený dezert sladkou vanilkou, ale nevíte, jak správně rozříznout vanilkový lusk, abyste z něj získali co nejvíce vanilky? Není to žádná věda. Jednoduchý návod vám ukážeme ve videu a zvládne ho i začátečník.

Vanilkový lusk (neboli vanilková tobolka) má hnědou až černou barvu, je velmi tenký, většinou zakroucený a dorůstá do délky 10–20 cm. Původem pochází z Mexika a získává se z rodu orchidejí druhu Vanilla. Vanilkový lusk se svou kvalitou, vůní a chutí určitě nedá srovnávat s kupovaným vanilkovým cukrem. Pokud chcete svůj dezert provonět pravou vůní vanilky, máme pro vás jednoduchý tip, jak správně vanilkový lusk rozříznout a získat z něj pravou vanilku. 

Jak rozříznout vanilkový lusk?

Ukážeme vám jednoduchý návod, jak správně rozříznout vanilkový lusk. Budeme potřebovat prkýnko a ostrý nůž.

  1. Vanilkový lusk si položte na prkýnko.
  2. Ostrým nožem podélně rozřízněte.
  3. Tupou stranou nože opatrně vyškrábněte dužinu se semínky.

A máte hotovo. Takto připravenou vanilku můžete použít na jakýkoliv oblíbený dezert, sladkou pochutinu nebo třeba do kynutých koláčků

Do komentáře nám dejte vědět, jak se vám povedlo vanilkový lusk rozříznout a jaký vanilkový dezert je váš neoblíbenější.

Přejeme vám dobrou chuť. 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky

Marie

Nejnovější recepty Více