Dušené hovězí maso
Suroviny
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Dušené hovězí jsem začala zavařovat kdysi dávno, kdy jsme ho od soukromníka koupili víc a nevešlo se do mrazáku. Dělávám ho častěji bez cibule, jen maso, voda, sádlo a koření se solí. Použití široké - na jakékoliv dušené se šťávou i na rychlý guláš.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
17. 10. 2017 19:59
No dobrá. Ať je tedy po vašem .
17. 10. 2017 19:50
cekrops: ne, není. Zkuste si o sterilizaci masa najít info kdekoliv na internetu, všude doporučí dvojitou.
17. 10. 2017 19:45
Maso je snad po dušení sterilované dost,né? A když se nalije do čisté sklinky a zavíčkuje,tak by snad stačilo to dát na 30 s do mikrovlnky (s podokrytým vrškem) a mělo by to být snad OK. ? Ale když to tak děláte,,,budiž.
17. 10. 2017 19:31
cekrops: maso (i vařené) se vždy zavařuje buď 2 hodiny při 100°C nebo jednu hodinu a druhý den totéž, opět hodinu. Je to proto, že opakovaná sterilace zničí i ten možný zbyteček přeživších a vyklíčených spor bakterií
17. 10. 2017 19:26
Proč 2x zavařovat ? Snad by stačilo 1x a jen na cca. 85 StC ... Ale je fakt že moc doma nezavařuji....
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Cordon bleu z tousťáku
Přidáno před 29 minutami
Pomazánka ze dvou druhů sýra s pečeným česnekem
Přidáno před 13 hodinami
Jablkové buchtičky
Přidáno před 17 hodinami
Pečené brambory s česnekem, vejci, smetanou a sýrem
Přidáno před 18 hodinami
Slaná bábovka z toustového chleba
Přidáno před 21 hodinami
Pečené ziti
Přidáno před 22 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Můj těstovinový salát s kuřecím masem
Jan Nemec uvařila před 9 hodinami
Rebarborový koláč
mikulas-mares uvařila před 10 hodinami
Kovbojské fazole
lenkavozihnojova uvařila před 10 hodinami
Palačinky na slano
Hanka99 uvařila před 11 hodinami
Gnocchi s máslovo parmazánovou omáčkou a kuřecím masem
lenkavozihnojova uvařila před 11 hodinami
Výborné lasagne
misak2 uvařila před 12 hodinami
Chléb babičky Elišky
magdalenka uvařila před 13 hodinami
Avokádo brownie
Hejhulka007 uvařila před 15 hodinami
Domácí chléb ze žitné a hladké pšeničné mouky
PetraSt uvařila před 15 hodinami
Rychlé bramborové knedlíky
mibrix uvařila před 16 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Domácí masové konzervy jsou vítaným rychlým obědem či večeří. Poradíme, jak zavařit bezpečně maso, které bude skvěle chutnat
Buchty po ránu: Dokonale vláčná citronová buchta podle receptu Josefa Maršálka. Příprava je rychlá, chuť božská
Kynuté Maruščiny koláčky: Nadýchané a vláčné pečivo neodolatelně voní máslem. Důležité je správně pracovat s droždím
Další recepty
Tématické fráze: dusene hovězí maso dušené hovězí maso recept recepty hovězí maso dušené dušené hovězí maso na cibulce hovězí maso dušené zavařování hovězího masa dušení masa recepty z hověziho masa hovězí maso na dušení dušene hovězího masa hovezi dusene hovězi dušene maso dušené hovězí recept dušené maso dušené hovězí maso recepty hovězí ořez recepty recept hovezi maso dusene dusene hovezi recept na dušené hovězí maso zavařování hovězího masa do sklenic
Suroviny: maso hovězí, sádlo, cibule, sůl, pepř mletý, kmín drcený
Dušené hovězí maso
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/8yQo
5 názorů