Hovězí proužky se zázvorem a celerem

Suroviny

600 g hovězí roštěné
400 g celeru
1 velká cibule
kousek zázvoru
sojová omáčka
1 dcl vína
trošku cukru
1 vejce
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Maso si nakrájíme na tenčí proužky, které dáme do mísy a zalijeme zálivkou: víno+sojová omáčka+cukr+sůl+vejce+mouka, všechno rozšleháme a promícháme s předem nakrájeným masem a necháme odpočívat 24 hodin v chladu.

  2. Pak nakrájíme na proužky cibuli, celer a zázvor, rozpálíme olej zeleninu opečeme a dáme stranou. Pak si na oleji opečeme maso dohněda, přidáme zeleninu a ještě opékáme dohromady.

Poznámka od kuchařky

Jídlo jsme jedli u mé sestry, moc nám chutnalo, tak jsem si přivezla recept. Měla ho z nějakého časopisu, kam čtenáři posílali recepty.

Komentáře k receptu Hovězí proužky se zázvorem a celerem

Tématické fráze: hovezi maso se zazvorem jídlo s celerem hovězí kostky na na zázvoru jídla s celerem hovezi maso s celerem recepty zázvor jídla ze zázvoru vaříme s celerem maso s celerem hovezi kousky recept celerový čaj recept maso se zázvorem hovězí maso na celeru polivkove idlo idlo z zazvoru zázvor v jídle jídlo s celeram hovezi zadni s gnocchi recept na pokrm z hoveziho orezu čína z celeru