

Hovězí proužky se zázvorem a celerem
Suroviny
- 600 g hovězí roštěné
- 400 g celeru
- 1 velká cibule
- kousek zázvoru
- sojová omáčka
- 1 dcl vína
- trošku cukru
- 1 vejce
- sůl
Postup přípravy receptu
Maso si nakrájíme na tenčí proužky, které dáme do mísy a zalijeme zálivkou: víno+sojová omáčka+cukr+sůl+vejce+mouka, všechno rozšleháme a promícháme s předem nakrájeným masem a necháme odpočívat 24 hodin v chladu.
Pak nakrájíme na proužky cibuli, celer a zázvor, rozpálíme olej zeleninu opečeme a dáme stranou. Pak si na oleji opečeme maso dohněda, přidáme zeleninu a ještě opékáme dohromady.
Poznámka od kuchařky
Jídlo jsme jedli u mé sestry, moc nám chutnalo, tak jsem si přivezla recept. Měla ho z nějakého časopisu, kam čtenáři posílali recepty.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Hovězí proužky se zázvorem a celerem
-
Zajímalo by mě kde se v tom jídle na té fotce vzala ta paprika... =-O
-
Mám dotaz. Proč jsou u receptu dvě stejné fotky? Stává se to teď běžnou věcí, např.http://www.toprecepty.cz/recept/4268-gnocchi-zapec... a další. Má to nějaký - mě utajený důvod?
-
Jani, určitě a co myslíš já
taky to nemám teda z roštěnce
na tom až tak nesejde a chuťi to neubere
-
Bibi, super jídlo a vypadá skvěle! Roštěnku sice kupuji málo, ale snad by to šlo i z hovězího zadního, ne?
-
Měli jsme dnes k obědu a moc jsme si pochutnali-porce je moje s těstovinou, manžel měl rýži.
-
Helem Laděnko, ty jsi tdy? Jakápak závislost?
Jsme hold nenažrané!
-
- už dost, zařadím, ale už fakt jdu pryč, tady jde o zdraví
(a závislost na Topech
)Vypadá to ale fakt dobře