Žitný chleba s nasladovaným šrotem
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 8 829 kJ / 2 110 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 60,35 g |
Tuky | 28,97 g |
Vláknina | 42,23 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 6,42 g |
Sůl | 16,00 g |
Sacharidy | 380,90 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Tím, že se šrot spaří a několik hodin udržuje v teple, začnou v něm pracovat enzymy – rozloží část škrobu na jednodušši cukry - schválně zkuste nasladovaný šrot ochutnat. Nejen, že se ztratila moučná chuť, ale celá ta mokrá hrubozrnná směs je velice příjemně nasládlá. Chleba by díky ní měl ještě lépe kynout, má tmavší barvu a jinou chuť. Mně osobně připadá, jako bych v chlebu cítila lehounce nasládlá slunečnicová semínka, která chlebovou chuť nijak neruší.
Mák je v chlebu také poznat, pokud nechcete dávat (nemáte rádi), bylo by pak dobré ubrat i 1-2 lžíce vody z daného množství.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
27. 10. 2017 10:07
Ale aspoň jsem zvládla svoje pečení (kváskové i s droždím) a moje vlastní zkušenosti sepsat do knížky, která mi vyjde už za 14 dnů
27. 10. 2017 09:57
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Pomazánka ze dvou druhů sýra s pečeným česnekem
Přidáno před 5 hodinami
Jablkové buchtičky
Přidáno před 10 hodinami
Pečené brambory s česnekem, vejci, smetanou a sýrem
Přidáno před 10 hodinami
Slaná bábovka z toustového chleba
Přidáno před 13 hodinami
Pečené ziti
Přidáno před 14 hodinami
Plátky vepřové pečeně v pikantní omáčce
Přidáno před 15 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Můj těstovinový salát s kuřecím masem
Jan Nemec uvařila před 1 hodinou
Rebarborový koláč
mikulas-mares uvařila před 2 hodinami
Kovbojské fazole
lenkavozihnojova uvařila před 2 hodinami
Palačinky na slano
Hanka99 uvařila před 3 hodinami
Gnocchi s máslovo parmazánovou omáčkou a kuřecím masem
lenkavozihnojova uvařila před 3 hodinami
Výborné lasagne
misak2 uvařila před 5 hodinami
Chléb babičky Elišky
magdalenka uvařila před 6 hodinami
Avokádo brownie
Hejhulka007 uvařila před 7 hodinami
Domácí chléb ze žitné a hladké pšeničné mouky
PetraSt uvařila před 7 hodinami
Rychlé bramborové knedlíky
mibrix uvařila před 8 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Živáňská pečeně v horkém popelu: Maso ve slovenské specialitě zůstane báječně šťavnaté a brambory neuvěřitelně lahodné
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Jak na dokonalý rebarborový koláč jako od babičky: Verze s pudinkem a drobenkou chutná naprosto úžasně
Další recepty
Tématické fráze: jak rozkrmit kvasek hnětač těsta do šrotu domácí pečivo se šrotem rozkrmit kvasek
Suroviny: mouka, voda, kvásek krmený, mouka žitná chlebová, voda, mák, sůl
Žitný chleba s nasladovaným šrotem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0nW7
2 názory