Sušená rajčata s česnekem
Suroviny
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Namiesto bazalky môžeme použiť aj kôpor alebo petržlenovú vňať, chuť bude iná, ale najchutnejšie sú paradajky s bazalkou.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
5. 9. 2016 10:09
tejaja:
5. 9. 2016 09:29
Jana Remkova: Janka, ďakujem za fotku.
22. 8. 2016 19:14
22. 8. 2016 16:04
Tak Terezko, vyzkoušeno . Dělala jsem podle trochu jiného receptu, ale je to s tím olejem za studena. Přidávám foto, pokud nevadí
12. 8. 2015 09:28
tejaja: Děkuji, Terezko. Snažím se jich nasušit víc. V pondělí odlétáme do Egypta a ještě kupa rajčat na zahradě, nestíháme to spotřebovat . Tak děti snad spotřebují
12. 8. 2015 07:54
Jana Remkova: Janka nie, nič neohrievam. Zalievam studeným olejom. Držím v chladničke, preto nepotrebujem sterilizovať. 2-3 mesiace vydrží v pohode, a zalievam olejom len toľko, aby sa to zjedlo. Nikdy nerobím všetky paradajky naraz. Keď mi dochádzajú, zalejem olejom ďalšiu dávku. Vždy nasuším paradajky, sušené vydržia dlho. A do oleja ich dávam postupne, podľa toho, ako jeme.
11. 8. 2015 09:47
tejaja: Terezko, nemusí se ten olej ohřívat?? Všude jinde to čtu a pokud ne, jak dlouho vydrží asi?? Já je miluji, ale když to zalévám tím horkým olejem, ať dělám, co dělám, sklenička už je úplně plná a za tepla se mají otočit na víčka, tak nejde čekat, až se rajčata "napijí", no a pak mám jen půl skleničky oleje A šlo by to třeba s tím studeným olejem sterilizovat?? Díky, moc otázek, že?
16. 8. 2012 14:03
ivanas11: To závisí od teploty vonku, ale 1 deň je málo, zvyčajne to trvá cca 2 dni, ak je letné horúce počasie. Paradajky musia "šušťať", ako huby ak ich vysušíte. Na noc dávam dnu do kuchyne, vonku je v noci vlhko, aj keď je leto, navlhnú opäť. Ráno ich dám opäť von.
16. 8. 2012 11:05
Můžu se zeptat, jak dlouho to sušení na slunci asi trvá? To se asi za celý den nestihne - nebo ano? A pokud ne, tak co s nimi, kam je dát, aby se mohly dosušit dodatečně třeba další den? Díky Ivana
19. 8. 2009 17:44
Tak já si dnes koupila v poledne sušená rajčata tj. 0,074x299-celkem 22,10 Kč a hned je doma ochutnala a je to Musím zítra ihned koupit rajčata, protože ty moje ze skleníku - nedám sušit, ty se musí jíst čerstvá Ale ty sušená, naložená, božínku to byla lahoda, musím to opravdu zkusit, protože mé chuťové buňky lítaly až ke stropu tejajo, musím děkovat za recept a zítra začínám sušit a potom naložit viz recept
17. 7. 2009 17:24
Bibka, zas je to ten prípad: nedajú sa porovnať víno a koňak, čerstvé a sušené huby, čerstvé paradajky a sušené...
17. 7. 2009 16:24
Magdalenko, to myslíš vážně mě zrovna ty rajčata na trhu nijak moc neoslovují, není to prostě ono ta šťavnatá a dobrá rajčata-mají je málokdy, ty "moučňáky" vůbec raději nekupuju. Tak je velký předpoklad pro tu závislost, když mi to bude chutnat- tak už tomu věřím....
17. 7. 2009 15:48
Tejaja, veď mne sa ani nechce vyťahovať sušičku, aj hučí, aj sála teplo, aj žerie elektriku...Prenášam plechy po byte, mám 34 stupňov v tieni...vonku, v byte bude tiež dosť...
17. 7. 2009 15:45
Bibinka, tak to Ťa varujem! Raz ochutnáš a hrozí závislosť!
17. 7. 2009 14:30
Terezko, rajčata už se od rána opalují na slunci a jsem na ně zvědavá. Nikdy jsem sušené rajčata nejedla, ale tohle mě fakt láká. Dávám ti bodíka
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Ovocný koláč podle Josefa Maršálka
Přidáno před 5 hodinami
Kokosový dort bez mouky
Přidáno před 6 hodinami
Opečený domácí lančmít s bramborami se špenátem
Přidáno před 7 hodinami
Pizza šneci z listového těsta
Přidáno před 10 hodinami
Uzené stehno s těstovinami
Přidáno před 19 hodinami
Mandlové šneky
Přidáno 9. 5. 2024 09:39
Právě bylo uvařeno:
Jemné noky
Zizalinka uvařil před 5 minutami
Plněné žampiony se sýrem
Marcela0123 uvařila před 1 hodinou
Cibule pečená se žampiony
Marcela0123 uvařila před 1 hodinou
Zapečené palačinky s tvarohem
TondaJ uvařila před 1 hodinou
Smetanové kedlubny na sladkokyselo
TondaJ uvařila před 1 hodinou
Jednoduchá zeleninová polévka s krupičkou pro začátečníky
TondaJ uvařila před 1 hodinou
Vepřové karé na špeku a okurkách z pomalého hrnce
Alzbetina Prk. uvařila před 2 hodinami
Květákové karbanátky
robertbendik78 uvařila před 2 hodinami
Kuřecí kousky v těstovinách z jedné pánve
Andyscha uvařila před 2 hodinami
Ďábelské tousty - starý recept
Artaban uvařila před 2 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak na domácí kečup: Dokonalý je z pečených rajčat se skořicí a třtinovým cukrem. Podle našeho receptu jej zvládnete taky
6 nejlepších způsobů, jak uchovat rajčata na zimu: Dají se usušit, zamrazit, využít na protlak i fantastický domácí kečup
Sušení zeleniny v troubě je skvělým způsobem konzervace. Podívejte se na náš videonávod
Další recepty
Tématické fráze: sušená rajčata recept sušená rajčata sušená rajčata recepty jak sušit rajčata výroba sušených rajčat susene rajcata sušení rajčat v sušičce naložená sušená rajčata zavařování sušených rajčat domácí sušená rajčata sušený rajčata susene rajcata recept recept na sušená rajčata recept na sušené rajčata sušená rajčata v sušičce jak vyrobit sušená rajčata sušene rajčata recepty recepty ze sušených rajčat susena rajcata vyroba recept sušená rajčata
Suroviny: rajče, česnek, nať petrželová
Sušená rajčata s česnekem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/8q5g
27 názorů