Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 773 kJ / 1 380 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 45,38 g |
Tuky | 109,53 g |
Vláknina | 5,40 g |
Cholesterol | 1,05 g |
Sodík | 649 mg |
Sůl | 1,47 g |
Sacharidy | 51,05 g |
Postup přípravy
Krok 1: Z bílků a špetky soli ušleháme tuhý sníh a za stálého šlehání přidáme sladidlo, po jednom žloutky, potom olej a nakonec horkou vodu. Stále šleháme do husté nadýchané pěny.
Krok 2: Potom ručně lehce vmícháme po lžících polohrubou mouku a rozetřeme na plech vyložený papírem na pečení. Dáme do vyhřáté trouby na 180°C a pečeme asi 12 minut.
Krok 3: Po upečení dáme na vlhkou utěrku a srolujeme do tvaru rolády.
Krok 4: Z mléka, pudinkového prášku a sladidla uvaříme hustý pudink a necháme za častého míchání aby se nevytvořil škraloup vychladnout. Heru ušleháme s vanilkovým cukrem, kakaem a zašleháváme uvařený vychladlý pudink.
Krok 5: Roládu rozmotáme, stáhneme papír na pečení a namažeme krémem. Ke kraji položíme oloupané banány a pevně smotáme. Shora namažeme krémem a ozdobíme dle nálady.
Zveřejněno 6. 7. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Banánová roláda DIA
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/g5zG
Moje poznámka
Banánová roláda DIA
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/g5zG
Nejnovější recepty
Čokoládové muffiny
Přidáno před 8 hodinami
Kinder mléčný řez se šlehačkou a kondenzovaným mlékem
Přidáno před 15 hodinami
Sýrová tortilla à la garlic bread
Přidáno před 16 hodinami
Toast s vajíčkem a anglickou slaninou
Přidáno 10. 5. 2025 21:05
Brokolicový chlebíček s cottagem
Přidáno 10. 5. 2025 18:39
Linecké sušenky s čarodějnickým tématem
Přidáno 10. 5. 2025 17:01
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pesto z medvědího česneku
MartaStehlikova před 1 hodinou
Hrachová polévka II.
Kajkajak před 1 hodinou
Jelení kostky na pepři z pomalého hrnce
LenkaHor před 2 hodinami
Makovec s povidly a pomerančem
Ilias před 2 hodinami
Pudinkovo-tvarohové polštářky
poirotka před 3 hodinami
Boloňská omáčka
poirotka před 3 hodinami
Zeleninová polévka vařená opačně
poirotka před 3 hodinami
Rychlá meruňková buchta
petra.tumova před 3 hodinami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
Knota před 3 hodinami
Řecké brambory s řapíkatým celerem
Alicia8 před 4 hodinami
Tématické fráze:
dia roláda,
dia buchty,
dia buchta,
dia pečení,
roláda pro diabetiky,
dia buchty recept,
dia rolády,
bananova rolada,
pečení rolády,
dia pečení recepty,
banánová buchta dia,
buchta pro diabetiky,
dia roláda recept,
buchty pro diabetiky,
dia buchta recept,
obycejna buchta,
recepty na dia pečení,
banánová roláda dia,
recepty na dia buchty,
nepecena banánová roláda
Suroviny:
vejce,
mouka polohrubá,
sladidlo umělé,
olej,
voda,
sůl,
banán,
mléko,
pudink čokoládový,
sladidlo umělé,
tuk hera,
kakao,
Komentáře (7)
môžete mi ozrejmiť aké je to sladidlo, ktoré medzi surovinami uvádzate ako "Klára 3*sladší"? Rád by som vedel aké je jeho zloženie.
Ďalej mám ešte otázku, myslíte si, že táto banánová roláda je naozaj vhodná pre diabetikov?
Ja som zatiaľ presvedčený, že NIE, pretože pre diabetika je dôležité poznať obsah sacharidov v strave ktorú konzumuje, aby danému príjmu sacharidov mohol prispôsobiť liečbu svojho diabetu.
A pri tomto recepte údaj o obsahu sacharidov chýba, podobne ako chýba aj pri mnohých takzvaných "DIA zákuskoch" v mnohých cukrárňach a hypermarketoch...
A preto radím všetkým diabetikom, ktorí si podľa receptu nedokážu vypočítať obsah sacharidov v danéom zákusku, alebo im ho nevedia v cukrárni povedať, nech si radšej kúpia obyčajnú napolitánku, ktorá má na obale obsah sacharidov napísaný. Tak budú vedieť presne koľko sacharidov zjedia a tak si ich môžu započítať do svojho odporúčaného denného limitu sacharidov a tiež môžu potom správne prijatému množstvu sacharidov adekvátne prispôsobiť liečbu svojho diabetu (úprava dávky antidiabetík (inzulín, resp. perorálne antidiabetiká (ľudovo povedané tabletky)), viacej fyzickej námahy, ubratie sacharidov v nasledujúcom jedle a pod.).
Vyššie uvedené sa týka všetkych diabetikov bez rozdielu typu diabetu.