Banánová roláda

lenka-m Kuchařka:

Moučníky , Záviny, rolády 15 názorů

511
Recept si zatím oblíbilo 11 kuchařů

Suroviny

Těsto
6 vajec
14 dkg moučkového cukru
14 dkg polohrubé mouky
Náplň
0,2 l mléka
2 lžíce Hladké mouky
20 - 25 dkg másla
22 dkg moučkového cukru
1 vanilkový cukr
1 lžíce rumu
1 lžíce kakaa
2 - 3 banány
Recept si zatím oblíbilo 11 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. TĚSTO: Žloutky vajec oddělíme od bílků a z bílků ušleháme tuhý sníh.

  2. Žloutky utřeme s cukrem, přidáme mouku, lehce promícháme a postupně zlehka přimícháme sníh.

  3. Plech vyložíme pečícím papírem, který vymastíme a posypeme hrubou moukou. Na něj rozetřeme těsto a dáme péct. Pečeme asi 10 minut do zlatožluta v předem vyhřáté troubě. Nesmíme péct moc dlouho, jinak se vysuší a nepůjde dobře srolovat (bude praskat).

  4. Upečený plát ihned vyklopíme na pocukrovanou utěrku, stáhneme pečící papír a pomocí utěrky srolujeme a necháme vychladnout.

  5. Po vychladnutí plát rozvineme, potřeme náplní, podélně na ní položíme banány a znovu svineme. Zbytkem náplně potřeme celý povrch rolády a můžeme posypat strouhaným kokosem.

  6. NÁPLŇ: V trošce studeného mléka rozmícháme mouku. Zbylé mléko přivedeme k varu a za stálého míchání přidáváme mléko s rozmíchanou moukou.

  7. Dále přidáme vanilkový cukr a uvaříme hustou kaši.

  8. Máslo utřeme s moučkovým cukrem, kakaem a postupně přidáváme vychladlou kaši. Nakonec ochutíme rumem.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 9 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Banánová roláda

  • jaluma36 jaluma36

    je vyborny :-p,ale priste dam méně cukru,.:yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • bobzbrd bobzbrd

    Papír posypu KOKOSEM,je to chutnější,než s moukou!
    Roluji i s papírem,po vychladnutí se s tím lépe manipuluje,než za tepla!

    Odpovědět

  • jitulkan jitulkan(neregistrovaný)

    :-*mnamka:yes:povedla se!!!na výbornou!!

    Odpovědět

  • Lena M. Lena M.(neregistrovaný)

    Těsto jsem měla trochu silnější a při rolování mi prasklo, ale spravila jsem to náplní :yes: nakonec posypala kokosem. Můžu Vám říct, že na druhý den je ta roláda VYNIKAJÍCÍ.

    Někomu se zdál krém tekutý. Ano, u mne byl taky. Dala jsem ho na cca hodinku do lednice a pak byl super. Takže doporučuju :yes::yes:

    Odpovědět

  • Ivana79 Ivana79

    Robila som dnes na zajtrajšiu oslavu mojej švagrinej,ale nemala som veľký plech,tak bolo cesto trochu hrubšie:-/Navrch som urobila ešte kokosový krém,lebo celá rodina obľubuje kokos:-pJe výborná:yes::yes:

    Odpovědět

  • sovadinova eva sovadinova eva

    velice dobra:yes:

    Odpovědět

  • léńa léńa(neregistrovaná)

    tak jsem to dopekla a piškot se mi moooc povedl ale ten krém nic moc nevím kde jsem uďála chybu ale krém nebyl našlehaný a spíše tekutý přitom mléka jsem dala tak akorát

    Odpovědět

  • Jana Pá Jana Pá

    k.m. vymastíme papír a papír posypeme moukou, zkus pomalinku znovu projít recept, je to tam uvedeno;-) Ale dotaz je v pořádku, jen se klidně ptej, za to ti nikdo hlavu neutrhne:-D, jak se říká, žádný učený nespadl z nebe;-), držím palce:yes::-K

    Odpovědět

  • k.m k.m(neregistrovaný)

    muzu se zeptat kdyz pridame pecici papirtak vymastime a posypeme ten plech nebo ten papir? teprve se pect ucim tak se omlouvam za takovyhle dotaz

    Odpovědět

  • Aneta Aneta(neregistrovaná)

    Chtěla jsem se zeptat, pečeme 10 min ale na kolik stupňů? Mám horkovzdušnou troubu. Teprve se učím :-) Děkuju za odpověd.

    Odpovědět

  • indulina28 indulina28

    :yes:jednoduche a rychle a hlavne ucinne davam bodik:yes:

    Odpovědět

  • Lu Lu(neregistrovaný)

    Výborné, ale příště dám do krému menší množství cukru.

    Odpovědět

  • haslerka haslerka

    perfektne! len tak sa po nej zaprasilo! :o)

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova

    Leni, to je krása!:yes:

    Odpovědět

  • Michaela Michaela(neregistrovaná)

    výborné!!:yes:

    Odpovědět

1

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo