Tykvový pekáč
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 3 412 kJ / 815 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 32,60 g |
Tuky | 16,72 g |
Vláknina | 81,44 g |
Cholesterol | 36 mg |
Sodík | 1,45 g |
Sůl | 3,10 g |
Sacharidy | 95,25 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Recept je z knihy Recepty zo Života.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
7. 6. 2018 20:06
7. 6. 2018 12:57
7. 6. 2018 12:19
K receptu, kombinace zeleniny, koření to máme u nás doma rádi, takže až něco vyroste, tak si pochutnáme: yes: Smetany asi u nás bude větší množství, aby to bylo pořádně zapečené, česneku také dávám více - dle přání muže, který zde bydlí
7. 6. 2018 10:18
Kedysi nebolo nijakých iných odrôd tekvíc, dýň a pod., jedine klasická tekvica. Odkedy sa pamätám, vždy sme ju pestovali na záhrade a nedám na ňu dopustiť. Cuketa a dyňa sú určené na iné jedlá ako tekvica. Nie vždy sa to dá zamieňať, hlavne nie za cuketu.
Je zaujímavé, že u nás keď niekto povie tekvica, každému je jasné, o čo ide. V Čechách nie, ale predsa voľakedy bolo dostať aj v Čechách tekvicu alebo nie? Ako vravím, u nás je vždy v obchodoch. Keďže sa dobre skladuje, tak aj v zime.
7. 6. 2018 09:29
Keříčková, lahůdková (chřestová) tykev. Plody jsou válcovité až kyjovité, v technické zralosti zelenavě bílé až žlutobílé, v botanické zralosti žluté až krémově žluté. Dužnina je žlutobílá, hustá, šťavnatá.
7. 6. 2018 09:07
7. 6. 2018 08:05
6. 6. 2018 20:59
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Králík na rozmarýnu a bílém víně
Přidáno před 6 hodinami
Vepřový guláš
Přidáno před 7 hodinami
Pomazánka ze čtyř druhů sýra s pažitkou
Přidáno před 9 hodinami
Hruškový karamel
Přidáno před 11 hodinami
Snídaňový toust
Přidáno před 14 hodinami
Kynuté věnečky s mandlemi a skořicí
Přidáno před 16 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Uzená krkovice se staročeským zelím
Pavelvan uvařila před 3 hodinami
Plátky panenky na másle
bohdana uvařila před 3 hodinami
Kuřecí kousky v těstovinách z jedné pánve
Fitulka uvařila před 3 hodinami
Pstruh pečený v troubě
Fitulka uvařila před 3 hodinami
Drobenkový koláč s jablky
Fitulka uvařila před 4 hodinami
Polévka s cizrnou, pórkem, bramborem
maresdag uvařila před 4 hodinami
Frankfurtská polévka s fazolemi
Javor uvařila před 5 hodinami
Pečené vepřové koleno
Jirik S uvařil před 6 hodinami
Kynuté ovocné knedlíky
panilek uvařila před 8 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Tymián využijeme v kuchyni hlavně do marinád a k ochucení masa. Jeho léčivé účinky nám pomohou v domácí lékárně
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Jak udělat tymiánový sirup proti kašli? Potřebujeme sušený tymián a domácí lahodná medicína bude za chvilku připravená
Další recepty
Tématické fráze: pastýřský koláč tykve
Suroviny: tykev, brambory, celer, cibule, sůl, pepř, majoránka, tymián, smetana, česnek
Tykvový pekáč
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/q0N7
8 názorů