Tykvový koláč

tejaja Kuchařka:

Zeleninová jídla 3 názory

Recept si neoblíbil žádný kuchař
Přidat další fotografii
11

Suroviny

1 lístkové cesto
1,5 kg zemiakov
1,5 kg tekvice ( tykve )
asi 250 g hladkej múky
1 kg hrudkového tvarohu alebo čerstvého ovčieho syra
200 g tvrdého syra
200 ml oleja
200 ml mlieka
2 vajcia
4 lyžice kefíru
soľ
čierne korenie
sezamové semienka
Recept si neoblíbil žádný kuchař

Postup přípravy receptu

  1. Cesto rozdelíme na polovice.

  2. Jednu vyvaľkáme a uložíme na plech.

  3. Poukladáme naň vrstvu tenkých plátkov zemiakov, vrstvu plátkov tekvice, vrstvu

  4. tvarohu. Každú vrstvu posolíme, posypeme korením, poprášime múkou, posypeme strúhaným syrom.

  5. Poslednú vrstvu (tvarohovú) polejeme vajcami rozmiešanými s mliekom a kefírom, pokvapkáme olejom a prikryjeme druhým plátom cesta.

  6. Cesto potrieme olejom, posypeme sezamom. Pečieme asi 1 hod pri 180 st.

  7. Režeme teplé na štvorce a podávame samotné alebo so zeleninovým šalátom.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Ohodnoťte recept: Tykvový koláč

  • zizala zizala

    Aha, děkuji, mě mátlo to listové těsto, protože by se mělo péct prudce. Ale na tohle by šlo i jiné těsto, ne?

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(autorka receptu)

    Zemiaky sú surové, prepečie sa to, ale plátky musíš rezať ozaj tenké, asi tak 3 mm. Ak máš ostré uhorkové strúhadlo, tak môžeš nastrúhať na ňom. Ja ich strúham na robote. Piecť treba pri strednej teplote a pomaly asi tú hodinku:-)

    Odpovědět

  • zizala zizala

    Brambory jsou syrové? Stihne se to propéct? Jinak se mi to moc líbí, tohle by mi určitě chutnalo:-p

    Odpovědět

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: tekvice tykvovy dort

Zapomněl/a jsem heslo