Tykvový koláč

tejaja Kuchařka: tejaja

Zeleninová jídla 3 názory

Recept si neoblíbil žádný kuchař
Přidat další fotografii

Suroviny

1 listové těsto
1,5 kg brambor
1,5 kg tykve
asi 250 g hladké mouky
1 kg hrudkového tvarohu nebo čerstvého ovčího sýra
200 g tvrdého sýra
200 ml oleje
200 ml mléka
2 vejce
4 lžíce kefíru
sůl
pepř
sezamová semínka
Recept si neoblíbil žádný kuchař

Postup přípravy receptu

  1. Cesto rozdelíme na polovice.

  2. Jednu vyvaľkáme a uložíme na plech.

  3. Poukladáme naň vrstvu tenkých plátkov zemiakov, vrstvu plátkov tekvice, vrstvu tvarohu. Každú vrstvu posolíme, posypeme korením, poprášime múkou a posypeme strúhaným syrom.

  4. Poslednú vrstvu (tvarohovú) polejeme vajcami rozmiešanými s mliekom a kefírom, pokvapkáme olejom a prikryjeme druhým plátom cesta.

  5. Cesto potrieme olejom, posypeme sezamom. Pečieme asi 1 hod pri 180 st.

  6. Režeme teplé na štvorce a podávame samotné alebo so zeleninovým šalátom.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Ohodnoťte recept: Tykvový koláč

  • zizala zizala

    Aha, děkuji, mě mátlo to listové těsto, protože by se mělo péct prudce. Ale na tohle by šlo i jiné těsto, ne?

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(autorka receptu)

    Zemiaky sú surové, prepečie sa to, ale plátky musíš rezať ozaj tenké, asi tak 3 mm. Ak máš ostré uhorkové strúhadlo, tak môžeš nastrúhať na ňom. Ja ich strúham na robote. Piecť treba pri strednej teplote a pomaly asi tú hodinku:-)

    Odpovědět

  • zizala zizala

    Brambory jsou syrové? Stihne se to propéct? Jinak se mi to moc líbí, tohle by mi určitě chutnalo:-p

    Odpovědět

Tématické fráze: tykvovy dort tekvice tykvovy dort

Zapomněl/a jsem heslo