

Tykvový koláč
Suroviny
- 1 listové těsto
- 1,5 kg brambor
- 1,5 kg tykve
- asi 250 g hladké mouky
- 1 kg hrudkového tvarohu nebo čerstvého ovčího sýra
- 200 g tvrdého sýra
- 200 ml oleje
- 200 ml mléka
- 2 vejce
- 4 lžíce kefíru
- sůl
- pepř
- sezamová semínka
Postup přípravy receptu
Cesto rozdelíme na polovice.
Jednu vyvaľkáme a uložíme na plech.
Poukladáme naň vrstvu tenkých plátkov zemiakov, vrstvu plátkov tekvice, vrstvu tvarohu. Každú vrstvu posolíme, posypeme korením, poprášime múkou a posypeme strúhaným syrom.
Poslednú vrstvu (tvarohovú) polejeme vajcami rozmiešanými s mliekom a kefírom, pokvapkáme olejom a prikryjeme druhým plátom cesta.
Cesto potrieme olejom, posypeme sezamom. Pečieme asi 1 hod pri 180 st.
Režeme teplé na štvorce a podávame samotné alebo so zeleninovým šalátom.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Tykvový koláč
-
Aha, děkuji, mě mátlo to listové těsto, protože by se mělo péct prudce. Ale na tohle by šlo i jiné těsto, ne?
-
Zemiaky sú surové, prepečie sa to, ale plátky musíš rezať ozaj tenké, asi tak 3 mm. Ak máš ostré uhorkové strúhadlo, tak môžeš nastrúhať na ňom. Ja ich strúham na robote. Piecť treba pri strednej teplote a pomaly asi tú hodinku
-
Brambory jsou syrové? Stihne se to propéct? Jinak se mi to moc líbí, tohle by mi určitě chutnalo