Plněná tykev

tejaja Kuchařka:

Zeleninová jídla 3 názory

32

Suroviny

1 mladá rovná tykev (ne cuketa)
500 g mletého masa mix
100 g rýže
sůl
pepř
1 vejce
1 lžíce hladké mouky
1 dl mléka (smetany)
Recept si zatím oblíbili 2 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Tekvicu umyjeme a z hrubšej strany odrežeme koniec. Vyberieme lyžicou semená a tekvicu zvnútra osolíme.

  2. Ryžu uvaríme do polomäkka a necháme vychladnúť. Potom ju zmiešame s mäsom, vajíčkom, osolíme, okoreníme a zmesou naplníme tekvicu.

  3. Tekvicu dáme na pekáč, podlejeme vodou a v rúre pečieme pri strednej teplote asi 45 minút. Ak treba podlievame, aby bolo dosť výpeku.

  4. Potom tekvicu vyberieme a výpek zahustíme múkou rozmiešanou v smotane alebo mlieku. Povaríme. Ochutíme cukrom a octom.

  5. Tekvicu režeme na kolieska asi 1 cm hrubé, prelejeme omáčkou a podávame s knedlíkom alebo zemiakmi.

Poznámka

Tekvicu nelúpeme, šupka pekne zmäkne a drží tekvici tvar. Veľká cuketa sa nehodí, má príliš pevnú šupku a obsahuje veľa vody.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdíleli již 3 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Plněná tykev

  • spagetka spagetka

    Hm v úterý jdu na trhy s úmyslem nakoupit pěknou zeleninu a na tykev si dělám zálusk. Ukládám, líbí :-p:-p:yes::yes:

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(autorka receptu)

    lomačka: Tekvica je úplne niečo iné ;-), práve tým, že obsahuje menej vody. Plní sa vydlabaná a prípade, že sa nezje celá, vychladnutá v chladničke sa dá pekne na tenko narezať a podývať studená. Plnila som takto aj cuketu, ale len raz, nie je to ono. Ostatne, cukety sa majú zberať malé, do veľkosti 20-25 cm a také nenaplním ;-) Je to chuťovo ozaj niečo iné.:-D;-):-p

    Odpovědět

  • lomačka lomačka(neregistrovaná)

    U nás plníme cuketu napříč:-p

    Odpovědět

1

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo