Cuketový salát s mákem
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 2 672 kJ / 639 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 11,00 g |
Tuky | 36,16 g |
Vláknina | 23,10 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 31 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 63,92 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Recept je z knihy Šaláty s láskou.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
14. 8. 2019 08:16
Zaujal mě tam mák. Vyzkoušeno a výsledek je moc dobrý. Dávám bodík a díky.
13. 8. 2018 20:57
casino: Díky za info. Skutočne nemám páru, akú má chuť. Už len kvôli tomu by som si ho mala kúpiť.
13. 8. 2018 20:20
tejaja: Eja57:
Jj, rýžový je jiný:
Je jemnější (5%) než kvasný lihový (můj nejoblíbenější)
Já se na něj naučil přes sushi
Chuťově je méně aromatický (pro mě méně zapáchající než vinný či jablečný
No, především ale záleží na zvyku... Já v cizině než na zel. salát dát místní octy, tak raději citron nebo nic
Jj, rýžový je jiný:
Je jemnější (5%) než kvasný lihový (můj nejoblíbenější)
Já se na něj naučil přes sushi
Chuťově je méně aromatický (pro mě méně zapáchající než vinný či jablečný
No, především ale záleží na zvyku... Já v cizině než na zel. salát dát místní octy, tak raději citron nebo nic
13. 8. 2018 19:59
Eja57: Díky za radu, asi si ho kúpim.
13. 8. 2018 19:52
tejaja: Používám ho zcela výjimečně, ale tady jsem se držela Ottolenghiho ( kromě koriandru) a bylo to jako vždy - skvělé. Asi by šel vinný ocet nebo jiný, jablečný, ale přece jen ten rýžový má trochu jinou chuť.
13. 8. 2018 19:46
Mně se taky líbí ten mák, ostatně já mám ráda mák všude
13. 8. 2018 19:36
Eja57: Ďakujem za fotku. Tvoj recept ma zaujal, chcem sa spýtať, musí byť použitý ryžový ocot? Aké máš s ním skúsenosti? Ryžový ocot totiž nepoužívam.
13. 8. 2018 19:32
Podobný recept mám na Labu:
Vypadá to hodně divoce…ale výsledek…
Opět inspirace Ottolenghiho „Kuchařka“, místo koriandru pažitka. Já jsem nějak k čerstvému koriandru pořád nenašla cestu.
Postup
Rýžový ocet a cukr dáme do misky - poměr dle chuti, já cca 1 PL octu a 1 KL cukru, necháme chvíli stát, aby se cukr rozpustil, ochutnáme a ev. chuť doladíme, lehce osolíme. Přidáme papričku na jemné plátky, nakrájenou pažitku a trochu máku.¨
Okurku neloupeme ale zbavíme středu s jadérky, nakrájíme na libovolné větší kousky.
Vložíme do misky s ostatními ingrediencemi, promícháme a necháme chvíli odležet.
Před podáváním slijeme vypocenou tekutinu.
Přidávám fotku.
Vypadá to hodně divoce…ale výsledek…
Opět inspirace Ottolenghiho „Kuchařka“, místo koriandru pažitka. Já jsem nějak k čerstvému koriandru pořád nenašla cestu.
Postup
Rýžový ocet a cukr dáme do misky - poměr dle chuti, já cca 1 PL octu a 1 KL cukru, necháme chvíli stát, aby se cukr rozpustil, ochutnáme a ev. chuť doladíme, lehce osolíme. Přidáme papričku na jemné plátky, nakrájenou pažitku a trochu máku.¨
Okurku neloupeme ale zbavíme středu s jadérky, nakrájíme na libovolné větší kousky.
Vložíme do misky s ostatními ingrediencemi, promícháme a necháme chvíli odležet.
Před podáváním slijeme vypocenou tekutinu.
Přidávám fotku.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Pečené ziti
Přidáno před 58 minutami
Plátky vepřové pečeně v pikantní omáčce
Přidáno před 2 hodinami
Mňamka
Přidáno před 2 hodinami
Ptačí mléko se špetkou skořice
Přidáno před 3 hodinami
Králík s bůčkem v multifunkčním hrnci
Přidáno před 10 hodinami
Bramborovo-květákové krokety s holandskou omáčkou a zeleninovým salátem
Přidáno před 13 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Katův šleh
AnulkaB uvařila před 28 minutami
Plněné papriky s rajskou omáčkou
Marcela0123 uvařila před 29 minutami
Pečené plněné papriky
Marcela0123 uvařila před 33 minutami
Výborné lasagne
aknelkad uvařila před 40 minutami
Libečková polévka
JanaDordov uvařila před 1 hodinou
Chutné vafle
mikii uvařila před 1 hodinou
Čočka na kyselo (bez mouky)
projach uvařila před 1 hodinou
Kapustové závitky s masem a sýrem
Anairam uvařila před 2 hodinami
Zapečené špagety se sýrem
PikiMilous uvařil před 2 hodinami
Smetanovo-malinový pohár
Lennulinka uvařila před 3 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Kynuté Maruščiny koláčky: Nadýchané a vláčné pečivo neodolatelně voní máslem. Důležité je správně pracovat s droždím
Jak využít listy z pampelišky? Skvěle ochutí bylinkové máslo, v salátu dokonale nahradí rukolu a pesto z nich ladí s těstovinami
Banánová buchta na plech podle Josefa Maršálka: Příprava je snadná a výsledek fantastický, říká cukrář
Další recepty
Tématické fráze: cuketový salát salát z cukety cuketový salát recept recepty cuketa salát cuketa s mákem
Suroviny: cuketa, olej olivový, šťáva citronová, med, mák, česnek, pepř, sůl
Cuketový salát s mákem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/7K6A
8 názorů