Křupavo - vláčný bramborový chleba
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 11 757 kJ / 2 810 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 89,83 g |
Tuky | 43,42 g |
Vláknina | 25,73 g |
Cholesterol | 259 mg |
Sodík | 3,32 g |
Sůl | 8,21 g |
Sacharidy | 502,09 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Chléb je krásně měkký a vydrží déle než klasický z obchodu :)
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
1. 5. 2019 12:33
hosta: já ji sem chtěla vložit jak vypadá rozkrojeny ale nejde už nevím proč
1. 5. 2019 11:19
MiskaM: no - dávat sem nové recepty, i když se ti nepovedou, je trošku kontraproduktivní. Co když je chyba v receptu? Nějak tvému poslednímu komentáři nerozumím. V každém případě by bylo dobré - u tohoto konkrétního receptu, který se ti doufám povedl - doplnit, zda po vložení do formy má těsto ještě kynout, tak jak psala Cathleen. Jak vypadá tento chléb rozkrojený - takovou fotku nemáš?
1. 5. 2019 10:31
MiskaM: proč? Nepamatuješ své koblihy, které jsi jednou vyzkoušela, "recept" vložila a pak se mazal?
Chleby peču (a recepty na ně vkládám) velice často, tady je nehotový, nedopsaný postup. Proto jsem si dovolila tě požádat o doplnění. - Nezmiňuji už třeba použití vejce, které se do těsta na chleba nedává, dělá z něj slanou buchtu.
Nechceš dopsat, nechej tak. Podle tohoto postupu ale začátečník bez dalších dotazů neupeče.
Chleby peču (a recepty na ně vkládám) velice často, tady je nehotový, nedopsaný postup. Proto jsem si dovolila tě požádat o doplnění. - Nezmiňuji už třeba použití vejce, které se do těsta na chleba nedává, dělá z něj slanou buchtu.
Nechceš dopsat, nechej tak. Podle tohoto postupu ale začátečník bez dalších dotazů neupeče.
1. 5. 2019 10:23
cathleen: nevidím důvod proč by se někomu recept nepovedl, když se budu řídit podle podle postupu tak se povede každému tento chléb nedělám poprvý, a proč bych jsem dávala recepty jen že se mi povedou? Stejně mi šou i recepty některé kritizovaný Ikdyz se mi nepovede tak to sem dám a a stejně mi je určitý lidi taky kritizují. Kdyžtak můžu doplnit do poznámky. Jinak s tím teplem to jsem měla tak že jsem si zavřela okno aby mi kynulo droždí pač když mám otevřený tak mi špatně kyne ale to už je mimo.
1. 5. 2019 10:15
MiskaM: věřím ale recept píšeš pro zcela cizí lidi, kteří třeba doma teplo nemají, tak bys ho měla vždy popsat tak, aby se chleba povedl každému a vždycky, i ve studených zimních měsících.
Nedělalas ho přeci jednou, ne? Nebo je to tak, že něco doma vyzkoušíš jednou, ono se to povede a hned to sem dáš jako recept?
Nedělalas ho přeci jednou, ne? Nebo je to tak, že něco doma vyzkoušíš jednou, ono se to povede a hned to sem dáš jako recept?
1. 5. 2019 10:11
cathleen: no máma takovou skleněnou nádobu ( oválnou) trochu chleba vytvarují jakoby do šišky a dám ho do té nádoby a dám do trouby. Měla jsem doma takové teplo ze mi kynul pod rukama
1. 5. 2019 10:05
Těsto po vykynutí nijak netvaruješ? ("Těsto vložíme do vymazané formy...")
A před pečením nenecháváš znovu kynout, ale rovnou upečeš
A před pečením nenecháváš znovu kynout, ale rovnou upečeš
1. 5. 2019 09:11
yanull: opraveno
1. 5. 2019 05:20
Prosím o doplnění, při kolika stupních se má chléb péci. Jsou tu i začátečníci, děkuji
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí stehýnka pečená s brambory a mrkví
Přidáno před 3 hodinami
Houbová smaženice podle Jaroslava Sapíka
Přidáno před 4 hodinami
Cizrnovo-rajčatový humus
Přidáno před 4 hodinami
Tilápie na másle a citronu
Přidáno před 6 hodinami
Bramborové lokše s husím sádlem
Přidáno před 12 hodinami
Boží milosti - recept z kuchařky vydané v roce 1955
Přidáno před 21 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Listové těsto
Mettynka uvařila před 20 minutami
Sekaná se špekem z horkovzdušné fritézy
bohdana uvařila před 21 minutami
Hovězí maso na víně s kořenovou zeleninou
husapetr01 uvařila před 1 hodinou
Rychlý hrnečkový koláč s ovocem z mrazáku
Jan Nemec uvařila před 2 hodinami
Sirup z rýmovníku
Zetkova uvařila před 2 hodinami
Čočka na kyselo
ROCKANKAAA@centrum.cz uvařila před 6 hodinami
Falešný španělský ptáček
MarcelaPa uvařila před 13 hodinami
Šlehačkové cukroví
MarcelaPa uvařila před 13 hodinami
"Fajnový" smažený sýr
Elivet uvařil před 16 hodinami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
VeronikaMa uvařila před 16 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak využít levanduli v kuchyni: Dejte ji do provensálského koření, připravte sirup nebo ji využijte do pečení
Koláčové dobroty od Marcely: Pekařka nám prozradila svůj recept na dvojctihodné koláčky, které voní máslem a rumem
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Další recepty
Tématické fráze: domácí bramborový chléb recept na bramborový chleba pro začátečníky při kolika stupních pečeme chleba krupavy chleb recept
Suroviny: mouka hladká, brambory, voda, olej, vejce, droždí čerstvé, sůl, kmín mletý
Křupavo - vláčný bramborový chleba
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/DjA6
9 názorů