Čočková kaše s kroupami (falešný dhál), základní
Suroviny pro 1
1
Nutriční hodnoty
Energie | 3 128 kJ / 748 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 40,00 g |
Tuky | 4,40 g |
Vláknina | 30,80 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 4,81 g |
Sůl | 12,00 g |
Sacharidy | 121,60 g |
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
28. 3. 2020 21:08
CstavaDobreta: Ďakujem veľmi pekne za rady. Recept si ukladám do obľúbených, aby som rady vedela rýchlo nájsť.
28. 3. 2020 21:03
tejaja:
Rád bych poradil jaká by byla změna s přidáním bíeleho korenía (bílého pepře). Nemůžu posoudit, koření skoro nedávám a mám změněnou chuť natolik, že vychutnávám luštěniny vařené se solí, nebo i bez. Nezbyde než vyzkoušet, nebo odhadnout podle jiných jídel jím okořeněným.
Co bych mohl doporučit, je uvážit pro Matar dal khichdi pro 140g žlutého hrachu, 100g bílé rýže, po namočení obojího, dát 780-800ml vody, vařit 10 minut a 10 minut nechat odstát. Olej a koření (kurkumu) dávám nakonec. Díky hrachu to chutná dosti nasládle. Smažení koření je indický způsob, ale smaženému oleji se vyhýbám.
Rád bych poradil jaká by byla změna s přidáním bíeleho korenía (bílého pepře). Nemůžu posoudit, koření skoro nedávám a mám změněnou chuť natolik, že vychutnávám luštěniny vařené se solí, nebo i bez. Nezbyde než vyzkoušet, nebo odhadnout podle jiných jídel jím okořeněným.
Co bych mohl doporučit, je uvážit pro Matar dal khichdi pro 140g žlutého hrachu, 100g bílé rýže, po namočení obojího, dát 780-800ml vody, vařit 10 minut a 10 minut nechat odstát. Olej a koření (kurkumu) dávám nakonec. Díky hrachu to chutná dosti nasládle. Smažení koření je indický způsob, ale smaženému oleji se vyhýbám.
28. 3. 2020 18:09
CstavaDobreta: Nezvyklé (pre nás) jedlá sú pre mňa výzvou a rada ich odskúšam. A tento recept mi prišiel zaujímavý práve pre kombináciu červenej šošovice a krúp. A ako to vyzerá...pre mňa je podstatná chuť a tú môžem odskúšať až po uvarení a ochutnaní. Pozrela som ten recept na Matar dal khichdi čo spomínaš a uvidím, možno sa knemu dostanem. Inak ma teraz napadlo, čo by to nezískalo na zaujímavejšej chuti použitím bieleho korenia. Čo myslíš? Inak díky za recept.
28. 3. 2020 16:49
tejaja:
Děkuji za přidané fotografie a obdivuji odvahu při vaření. Trochu nezvyklé to je, dohromady je to směs podle motivu z indického dhálu s přídavkem českých krup pro zasycení. Koření obvykle nedávám. I lékaři v indii jsou proti jeho nadmíře. Na fotografiích to vypadá lépe, než podle popisu. Většinou mám kroupy pod hladinou kaše, takže není nic vidět v hlubší míse.
Na pohled by mnohem zajímavější byl Matar dal khichdi. Jeden recept na něj tady je. Jenom nesouhlasí množství vody a jde tam o 2 porce, což není uvedené. Pro snazší zažití vařím jenom s 1 druhem koření. Jako motivy jdou použít různé recepty.
Děkuji za přidané fotografie a obdivuji odvahu při vaření. Trochu nezvyklé to je, dohromady je to směs podle motivu z indického dhálu s přídavkem českých krup pro zasycení. Koření obvykle nedávám. I lékaři v indii jsou proti jeho nadmíře. Na fotografiích to vypadá lépe, než podle popisu. Většinou mám kroupy pod hladinou kaše, takže není nic vidět v hlubší míse.
Na pohled by mnohem zajímavější byl Matar dal khichdi. Jeden recept na něj tady je. Jenom nesouhlasí množství vody a jde tam o 2 porce, což není uvedené. Pro snazší zažití vařím jenom s 1 druhem koření. Jako motivy jdou použít různé recepty.
27. 3. 2020 13:14
Recept ma zaujal, niečo zvláštne, čo som ešte nielen nerobila, ale ani nepočula. Výsledok ma milo prekvapil. Vylepšila som si jedlo o volské oko a zeleninu, čo je u mňa klasika. Skutočne mi chutnalo.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Hrášek se sýrem, vepřová pečeně a ztracené vejce
Přidáno před 8 hodinami
Citrusový džem
Přidáno před 12 hodinami
Pórková polévka s mrkví, fenyklem a vejcem
Přidáno před 14 hodinami
Mrkvová pomazánka mediterran z varného mixéru
Přidáno před 15 hodinami
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno 16. 5. 2024 09:14
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno 16. 5. 2024 08:51
Právě bylo uvařeno:
Naložené ředkvičky
Zizalinka uvařila před 5 minutami
Cibulovo - podmáslový chleba
Liborec uvařila před 9 minutami
Kuře na zelí (kysaném)
veeraa uvařila před 47 minutami
Jednoduché punčové řezy
michaelabur uvařila před 1 hodinou
Zmrzlina ze zavařených meruněk
slunicka uvařila před 1 hodinou
Libečková polévka
Jasol uvařila před 2 hodinami
Jednoduchý jahodový dort
LenkaHaas uvařila před 2 hodinami
Dýňová polévka se zázvorem a kari
Akninah uvařila před 4 hodinami
Zapečené kotlety se smetanou
petula177 uvařila před 4 hodinami
Kuřecí s chřestem na cidru
Fitulka uvařila před 4 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Bramborové knedlíky plněné uzeným masem: K výraznější chuti uzeného pomůže jeden trik a smažená cibulka jídlo doladí
Bábovka Albert plněná tvarohem: Štavnatý a vláčný moučník dovedou k nadpozemské dokonalosti i speciálně upravené rozinky
Mezi nejkrásnější interiéry roku patří i pražská kavárna Kofínno nebo restaurace Marie B s tajemným menu
Další recepty
Tématické fráze: čočková kaše čočková kaše recept recepty s kroupy kaše zlute čocky recept na čočkovou kaši recepty čočková kaše recept čočková kaše ze žluté čočky kaše z čočky krup
Suroviny: čočka, kroupy, voda, sůl, pepř mletý
Čočková kaše s kroupami (falešný dhál), základní
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/N4yv
5 názorů