Krupicová kaše s jablky

toprecepty.cz Kuchař:

Sladká jídla 8 názorů

54

Suroviny

1 kg jablek
100 g krupice
trochu vody
100 g cukru
80 g másla
špetka soli
skořicový cukr
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Oloupaná jablka pokrájíme na menší kousky a rozvaříme s trochou vody.

  2. Pak do nich zavaříme krupici. Stálé mícháme, aby se kaše nepřipalovala. Je-li zapotřebí, zředíme trochou vody. Vmícháme cukr.

  3. Kaši dáme na talíře, posypeme skořicovým cukrem a polijeme rozehřátým máslem.

    Je to v létě dobré využití padaných jablek.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 6 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Krupicová kaše s jablky

  • Petra Petra(neregistrovaná)

    s rozmackanym bananem taky vynikajici, neni potreba ani cukr. :yes:

    Odpovědět

  • casino casino

    Merylas:
    Jj, byly toho tři porce, jak píšete, ale slupl jsem to sám. Nadvakrát.:-8
    Taky jsem strouhal na velké slzičce, ale jabka i s obalem:-* a krupice byla hrubá a doslazoval jsem medem. I s dýňovou polévkou mi příprava vzala 30´ života...
    Ale zato, stálo to za to:yes::-))

    Odpovědět

  • Pavla Pavla(neregistrovaná)

    Jablečná krupicová musí být moc fajn, cukr vyměníme a určitě brzo zkusíme. Naposledy byla s pomerančem a ze špaldové krupice, recept tady: www.dify.cz/skoricova-kasicka-ze-spaldove-krupice-...

    Odpovědět

  • bublinka bublinka(neregistrovaná)

    baz cukru je to i dobrá svačinka pro diabetiky:-)zkusili sme a je to bezvadné

    Odpovědět

  • Merylas Merylas

    Papričko, ale je to spíš jablečná kaše s krupicí než opačně a chuťově je jak teplá přesnídávka :-D Ale je to dobré a jsem si hned tak pomyslela, že by to mohlo chutnat dětem :-D

    Odpovědět

  • Paprika Paprika

    Vypadá to báječně:-p. Stále mám problém do jednoho ze svých synů dostat nějaké ovoce a zeleninu. Zkusím tohle. Ď.;-)

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    Toto som akosi prehliadla:-( Moja chyba... robím presne to isté, ale namiesto jabĺk dávam tekvicu. Kaša tak získa jedinečnú chuť:-D Najbližšie vyskúšam s jablkami:yes::yes:

    Odpovědět

  • Merylas Merylas

    Jelikož jsem měla dost jablek a bylo je třeba na něco zpracovat, tak jsem zkusila tento recept. Jablka jsem nahrubo nastrouhala, cukru stačilo trochu méně, použila jsem dětskou krupičku a :yes: Věřím, že to bude chutnat dětem, část jsem dala do pohárů ztuhnout, jen jsem přidala trochu skořice. Jinak na studené poháry a moučníky používám na zahuštění pudink a na prokládání používám piškoty. Jinak tuto dávku odhaduji tak na 3 porce :yes:

    Odpovědět

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo