Bílý chléb se starým těstem - old dough, pâte fermentée
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 7 620 kJ / 1 821 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 59,00 g |
Tuky | 10,10 g |
Vláknina | 15,80 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 6,41 g |
Sůl | 16,00 g |
Sacharidy | 365,70 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Staré těsto:
500 g chlebové mouky
300 g vody
10 g čerstvého droždí
špetka soli
Príprava: Spracujeme múku, vodu, droždie, štipku soli a necháme v teple stáť cca 1 hodinu. Potom ho prepracujeme a uložíme v uzavretej nádobe do chladničky a podľa potreby použijeme 3-5 dní. Pred použitím do cesta ho necháme cca hodinku v teple postáť.
Staré cesto - old dough, pâte fermentée patrí k prefermentom, jeho používanie som sa naučila od Cathleen - https://www.toprecepty.cz/recept/46009-stare-testo...
Pečivo s ním je proste "inakšie".
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Pivní bůček na způsob rillettes
Přidáno před 2 hodinami
Cupcake s mandarinkami zdobené krémem
Přidáno před 8 hodinami
Bleskové rohlíky
Přidáno před 9 hodinami
Zapečené těstoviny s rajčatovou omáčkou
Přidáno před 23 hodinami
Sendvič z vaječné omelety
Přidáno 4. 5. 2024 10:40
Miniroládky s tuňákovou náplní
Přidáno 4. 5. 2024 08:12
Právě bylo uvařeno:
Zelný salát s červenou čočkou
Zizalinka uvařila před 42 minutami
Quiche se špenátem a brokolicí
Denny2711 uvařila před 1 hodinou
Zdravý banánový chlebík
Kristian uvařila před 1 hodinou
Nadýchaný hrnečkový perník
káťa uvařila před 1 hodinou
Tvarohovo-pudinková bábovka s čokoládou
Krize uvařila před 2 hodinami
Špagety "Alfredo"
Panova uvařila před 2 hodinami
Smrkový med ze samoty u lesa
Andy74 uvařila před 2 hodinami
Křenová omáčka
paprika1000 uvařil před 2 hodinami
Cibulové bagetky
lizamzizalku uvařila před 2 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Buchty po ránu: Dokonale vláčná citronová buchta podle receptu Josefa Maršálka. Příprava je rychlá, chuť božská
Banánové minikoblihy jen ze tří ingrediencí: Do deseti minut máte na stole vynikající sladké dobroty
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Další recepty
Suroviny: voda, droždí čerstvé, sůl, ocet, mouka chlebová pšeničná
Bílý chléb se starým těstem - old dough, pâte fermentée
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/yL9E
0 názorů