Raclette
Raclette je tradiční švýcarský pokrm připravený ze stejnojmenného sýra. Sýr se postupně zahřívá a roztavený se podává například s vařenými bramborami ve slupce nebo pečivem a naloženou zeleninou.
Suroviny pro 2 porce
2 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 4 326 kJ / 1 034 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 68,75 g |
Tuky | 82,50 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 275 mg |
Sodík | 2,75 g |
Sůl | 6,88 g |
Sacharidy | 4,13 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Manžel přinesl tento týden speciální sýr na raclette a já s překvapením zjistila, že tu recept na tuto velmi jednoduchou švýcarskou sýrovou specialitu není.
Klasickým způsobem jak roztavit sýr, je přidržet rozkrojený bochník aromatického vyzrálého Raclette u nějakého zdroje žáru a roztavenou vrstvu setřít velkým nožem jednotlivým strávníkům na horké brambory nebo tenké krajíčky tmavšího chleba. To ovšem nejspíš nebudeme podnikat, protože neprovozujeme speciální Gastätte, která připravuje švýcarské speciality, ale pravděpodobně si koupíme jedno či dvě balení sýra, který už je nakrájený na silnější plátky.
Je to snadné, rychlé a efektní pohoštění.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
2. 3. 2022 16:06
7. 2. 2021 14:42
Raclette je švýcarské jídlo, také oblíbené ve francouzském Savojsku, založené na ohřívání sýra a seškrábávání roztavené části. Raclette du Valais je švýcarský sýr prodávaný speciálně pro toto jídlo. Nebo varianty tohoto sýra gomser, bagnes, orsieres . To jen když tedy opět kopírujete recept tak zkuste uvést aspoň název sýrů dnes se dají celkem snadno koupit v specializovaných prodejnách . Opravdu Raclette považujete za svůj recept .
25. 5. 2020 18:01
25. 5. 2020 17:54
25. 5. 2020 17:24
25. 5. 2020 16:31
24. 5. 2020 19:53
24. 5. 2020 19:03
24. 5. 2020 08:59
https://www.youtube.com/watch?v=S1T-eFt6-NQ&t=5s
24. 5. 2020 07:00
23. 5. 2020 22:14
23. 5. 2020 22:01
23. 5. 2020 22:01
Veronika.Hrozna: To je ono!
23. 5. 2020 21:41
23. 5. 2020 21:17
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Slunečnicový chléb s kefírem
Přidáno před 1 hodinou
Kuřecí kostky se zeleninou a houbami
Přidáno před 4 hodinami
Snídaňová vejce Benedikt
Přidáno před 5 hodinami
Domácí ravioly plněné žampiony s rajčatovou omáčkou
Přidáno před 23 hodinami
Domácí ravioly se špenátem a slaninou
Přidáno 6. 5. 2024 12:15
Fenykl v omáčce s modrým sýrem
Přidáno 6. 5. 2024 08:08
Právě bylo uvařeno:
Piškotový korpus
Standula002 uvařila před 1 minutou
Vepřové kostky na houbách
Petra Dvor. uvařila před 36 minutami
Dukátové buchtičky s vanilkovým krémem
Carolka409 uvařil před 1 hodinou
Kuřecí smetanový pekáček
slavka744 uvařila před 1 hodinou
Ořechová top bábovka ("ořecháda")
Panova uvařila před 2 hodinami
Rybí salát podle ČSN z roku 1967
Alvinsatya uvařil před 2 hodinami
Pfeferonový (feferonový) salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Alvinsatya uvařila před 2 hodinami
Banánová bábovka
Babicka32 uvařila před 2 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Alvinsatya uvařila před 2 hodinami
Mini Pavlova se šlehačkou
kastan72 uvařila před 2 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Slavná americká pink lemonade se připravuje z citronů, skvěle osvěží a typicky růžovou barvu jí dodá netradiční surovina
Rakletování aneb tavení sýrů: Chutná a efektní zábava, kterou na podzim nahradíte grilování
Další recepty
Suroviny: sýr raclette, brambory, pepř mletý, okurky sterilované, cibulka
Raclette
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Z7gE
20 názorů