Palačinky ultratenké a nejlepší z nejlepších
Suroviny pro 7
7
Nutriční hodnoty
Energie | 5 254 kJ / 1 256 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 42,29 g |
Tuky | 63,12 g |
Vláknina | 3,75 g |
Cholesterol | 664 mg |
Sodík | 321 mg |
Sůl | 0,72 g |
Sacharidy | 127,75 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Konečně po x pokusech a různých receptech palačinky zn. Top.
Tenké jako list. Jiné už určitě zkoušet nebudu.
Doplňuji jen malý poznatek z dnešního dne. Při přípravě palačinek jsem zapomněla přidat cukr. Vůbec nic se na chuti nezměnilo, těsto totožné struktury a pekly se stejně parádně. Takže pro ty, kteří redukují cukr, je toto ideální varianta.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
12. 1. 2021 23:13
Manavalu: super, jsem moc ráda
12. 1. 2021 22:38
Dělala jsem a výborné. Pro tři moc málo palačinek . Ukládám a už budu dělat jen tyhle.
9. 1. 2021 17:16
Coleta: těžko posoudím, já je vždy dělám podle tohoto receptu. Ale je fajn, že vám chutnaly
8. 1. 2021 19:23
Vyzkoušeno, byly moc dobré. Jen jsem nedávala cukr (mazala džemem) a másla dala polovinu. Zdálo se mi ho moc na množství mouky a mléka.
6. 1. 2021 18:04
Karin 86-92: já jsem máslo rozehřála a přidala rovnou do těsta. Držela jsem se tohoto receptu. Bez másla jsem nezkoušela. Ta konzistence právě s tím máslem je skvělá
6. 1. 2021 14:10
Mohla bych se zeptat to máslo můžu ho tam přidat do těsta na palačinky ????? Nebo by byla lepší chuť i bez toho másla děkuji za info.
5. 1. 2021 01:08
3. 1. 2021 22:23
Zdenka1: určitě vyzkouším a provedu srovnávačku
3. 1. 2021 20:42
Palačinky byly moc dobré, no nicméně pro naši rodinu zůstávají "nejlepší z nejlepších " francouzské palačinky od Heli3.
3. 1. 2021 14:26
Lemurka: jojo, metlička stačí
Těsto dělám s předstihem a nechám chviličku odstát a párkrát promíchnu, aby se případné hrudky ještě stihly rozšlehat
Těsto dělám s předstihem a nechám chviličku odstát a párkrát promíchnu, aby se případné hrudky ještě stihly rozšlehat
3. 1. 2021 14:22
ivulinka: Včera i dnes jsem dělala ke snídani a použila ručičku s metličkou. Jde to úplně krásně a bez žádných shluků v těstě To víš, babičky jsou babičky a na ty nikdy nebudou mít naše ručičky. To tak prostě je a vlastně i má být
3. 1. 2021 14:17
Lemurka: i mě se líbí, určitě někdy vyzkouším i s tím máslem, rodina má ráda sladká jídla.
Možná na to vezmu i ten tyčový mixer, mně stačí ruční metlička Moje babička těsto šlehala elektrickým šlehačem. Když jsme se odstěhovali a já palačinky chtěla udělat po jejím, tak jsem na pánev lila jen vyšlehanou pěnu místo těsta, na šlehač jsem radši hodně rychle zapomněla
Možná na to vezmu i ten tyčový mixer, mně stačí ruční metlička Moje babička těsto šlehala elektrickým šlehačem. Když jsme se odstěhovali a já palačinky chtěla udělat po jejím, tak jsem na pánev lila jen vyšlehanou pěnu místo těsta, na šlehač jsem radši hodně rychle zapomněla
3. 1. 2021 14:08
cathleen: Úplně parádní ne, ale moc děkuji.
3. 1. 2021 14:06
Lemurka: parádní fotky
3. 1. 2021 11:08
casino: ano zkousela jsem ponorny mixer i mixer normalni (z toho bylo testo naprosto dokonale a palacinky skvele, jen se mi nechce umyvat, tak ho pouzivam jen obcas)
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Soufflé buchta
Přidáno před 2 hodinami
Kefírová rychlovka
Přidáno před 13 hodinami
Věnečky výborné
Přidáno před 15 hodinami
Nadýchané a měkoučké loupáky
Přidáno před 17 hodinami
Kuřecí játra na víně a rozmarýnu
Přidáno před 18 hodinami
Salát s masem a sýrem
Přidáno před 18 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Vídeňská roštěná s rýží
Obelix uvařila před 1 minutou
Zapečená brokolice se smetanou, slaninou, bramborem a sýrem
Zlatka75 uvařil před 1 hodinou
Nadýchaný hrnečkový perník
Sabos uvařila před 7 hodinami
Dršťková polévka z hlívy
Valis uvařil před 10 hodinami
Kefírová bábovka
1anoli1 uvařila před 11 hodinami
Vepřový guláš
zutro uvařila před 11 hodinami
Pšenično-žitné dalamánky s prefermentem
Tonja uvařila před 11 hodinami
Francouzské brambory zapečené se sýrem Brie
Elivet uvařila před 12 hodinami
Kebab pro vegetariány
TondaJ uvařila před 12 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Řezník Martin radí, jak v obchodě poznat dobrý špekáček: Kvalitu prozradí nenápadné drobné detaily i barva uzeniny
Jídla na chlapská kamarádská setkání i "pánské jízdy". Nejlepší pálivé recepty
Pěstujeme rajčata: Jak zvolit správnou odrůdu? Do leča se hodí jiná než na salát, výběr je ale veliký
Další recepty
Suroviny: mléko, máslo, cukr moučkový, mouka hladká, vejce, sůl
Palačinky ultratenké a nejlepší z nejlepších
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9VZz
21 názorů