Dortík s citrónovou příchutí a mandarinkami
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 6 481 kJ / 1 549 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 67,11 g |
Tuky | 95,87 g |
Vláknina | 3,00 g |
Cholesterol | 707 mg |
Sodík | 467 mg |
Sůl | 1,17 g |
Sacharidy | 102,95 g |
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
13. 5. 2021 09:36
13. 5. 2021 09:33
Jahody?
Tak určitě
13. 5. 2021 08:39
Tak to musím vyzkoušet.
Veronika.Hrozna
Já u bramboráků sliju vodu, nechám usadit škrob, který vrátím do brambor a mouky dám jen tolik, aby těsto nebylo řídké a drželo pohromadě. Brambory jsou opravdu rozdílné a určitě nelze potřebu mouky udávat ve váhovém poměru, tady to chce skutečně od oka a s citem. Když odlévám vodu, nepřidávám ŽÁDNÉ mléko, to by bylo kontraproduktivní. Černání brambor bez mléka? Brambory valnou většinou nečernají, stává se mi to opravu zřídka, jak se říká, jednou za uherský rok!
magdalenka:
Rozhodně nejsem notorický výrobce domácích nudlí, ale párkrát jsem to již zkusila, s hladkou i hrubou moukou. Nakonec jsme se doma usnesli, že nudle z polohrubé mouky jsou nejlepší!
13. 5. 2021 08:30
13. 5. 2021 08:30
Brambory jsou kvality všelijaké a nikdo netuší, jestli označení typu brambor na obalu, odpovídá obsahu. Takže aby těsta netekla, nebyla lepivá, i při malém množství přimíchané mouky, používám polohrubou mouku. U hladké mouky je potřebné větší množství a má to dle mne vliv na chuť - cítit více mouku, než brambory.
13. 5. 2021 08:24
Tak hlavně vyzkoušjte tu citrónovou náplň. Myslím, že by se do ní hodily i čerstvé jahody, maliny nebo meruňky a taky borůvky.
13. 5. 2021 08:20
13. 5. 2021 08:19
Dajda, tento tvoj dortík bude, hlavne v lete, príjemne osviežujúci. Už aby tu bolo.
13. 5. 2021 08:15
Prosím co doplnit? Ty bramboráky nejspíš ne!
13. 5. 2021 08:13
13. 5. 2021 08:10
12. 5. 2021 21:22
12. 5. 2021 19:50
Člověk peče čtvrt století něco z hladké mouky a po čtvrt století najednou přešaltuje na hrubou a vydrží mu to dalších 20 let! Já jsem učinila nedávno takovou zkušenost s bramboráky. Z nouze jsem je udělala z polohrubé mouky a připadaly mi daleko lepší. Fakt ale je, že jsme koupili výjimečně dobré brambory. Takže je otázkou, čím to opravdu bylo.
12. 5. 2021 19:41
12. 5. 2021 19:31
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Ovocný koláč podle Josefa Maršálka
Přidáno před 1 hodinou
Kokosový dort bez mouky
Přidáno před 2 hodinami
Opečený domácí lančmít s bramborami se špenátem
Přidáno před 3 hodinami
Pizza šneci z listového těsta
Přidáno před 5 hodinami
Uzené stehno s těstovinami
Přidáno před 15 hodinami
Mandlové šneky
Přidáno 9. 5. 2024 09:39
Právě bylo uvařeno:
Vepřová bratislavská plec
Cikitaka uvařila před 1 hodinou
Plátky vepřové pečeně v pikantní omáčce
adamustonik uvařila před 1 hodinou
Hrníčkový ovocný koláč
Kveta58 uvařil před 1 hodinou
Čajové věnečky
AryKlofan188 uvařila před 2 hodinami
Smetanové kedlubny na sladkokyselo
Marie65 uvařila před 3 hodinami
Kynuté těsto na štrúdl
Sei uvařila před 4 hodinami
Meruňkový makovec
Petra Dvor. uvařila před 4 hodinami
Jarní křupavý salát
clova uvařila před 15 hodinami
Sváteční koláčky
hkleslova@seznam.cz uvařil před 16 hodinami
Vepřové na žampionech, kari a smetaně
RenKa73 uvařila před 18 hodinami
Další recepty
Suroviny: vejce, mouka polohrubá, cukr vanilkový, prášek do pečiva, olej, voda, kůra citronová, tvaroh jemný, mléko, máslo, pudink, cukr citronový, kompot mandarinkový, želé dortové, cukr
Dortík s citrónovou příchutí a mandarinkami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/NMW2
20 názorů