Pečené hranolky z nových brambor
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 1 878 kJ / 449 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 5,15 g |
Tuky | 27,85 g |
Vláknina | 6,41 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 17 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 41,47 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Přidání octa do vody na předvaření brambory pěkně zatáhne. Zůstanou pevné, po upečení křupavé a uvnitř měkké.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
7. 8. 2021 00:21
mika59: to vyzkouším receptík se mi líbí,tady bych řekla ,že je to žádoucí
7. 8. 2021 00:20
Capri12: vy dáváte do segedína brambory??
7. 8. 2021 00:12
Capri12: Ale tady jde o to, že ty hranolky zpevní vrchní část. Ta zůstane pevná, ne o to aby změkly...
6. 8. 2021 07:45
Je známé, že pokud vaříme s octem, nic neměkne. Někdy je to i nežádoucí, např. při vaření segedínského guláše, kde je kysané zelí. Proto vše s octem až pri konci vařeni.
Ale brambory by po 4 min. mírného varu stejně nezměkly.
Ale brambory by po 4 min. mírného varu stejně nezměkly.
4. 8. 2021 13:57
Mám ještě 2 bedny starých brambor (chystám je do bio popelnice), mám už i nové tak ráda vyzkouším (jednu pánev zkusím i
z těch dědouškovic), jinak recept je , líbí se mě rada např. voda s octem, to jsem ještě nikdy nezkoušela, díky za nápad
udělám to na plechu v troubě jak uvádí autorka.
z těch dědouškovic), jinak recept je , líbí se mě rada např. voda s octem, to jsem ještě nikdy nezkoušela, díky za nápad
udělám to na plechu v troubě jak uvádí autorka.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Ovocný koláč podle Josefa Maršálka
Přidáno před 1 hodinou
Kokosový dort bez mouky
Přidáno před 1 hodinou
Opečený domácí lančmít s bramborami se špenátem
Přidáno před 3 hodinami
Pizza šneci z listového těsta
Přidáno před 5 hodinami
Uzené stehno s těstovinami
Přidáno před 15 hodinami
Mandlové šneky
Přidáno 9. 5. 2024 09:39
Právě bylo uvařeno:
Vepřová bratislavská plec
Cikitaka uvařila před 1 hodinou
Plátky vepřové pečeně v pikantní omáčce
adamustonik uvařila před 1 hodinou
Hrníčkový ovocný koláč
Kveta58 uvařil před 1 hodinou
Čajové věnečky
AryKlofan188 uvařila před 2 hodinami
Smetanové kedlubny na sladkokyselo
Marie65 uvařila před 3 hodinami
Kynuté těsto na štrúdl
Sei uvařila před 4 hodinami
Meruňkový makovec
Petra Dvor. uvařila před 4 hodinami
Jarní křupavý salát
clova uvařila před 15 hodinami
Sváteční koláčky
hkleslova@seznam.cz uvařil před 15 hodinami
Vepřové na žampionech, kari a smetaně
RenKa73 uvařila před 18 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Těchto pět znamení nepouštějte ke grilu: Berani umí jen poučovat, Lvi se nesoustředí a snadno spálí všechno maso
Jak na to, aby byla sekaná šťavnatá a během pečení nepraskla. Postupujte podle těchto vychytávek
Retro zákusek: Na likérových špičkách si pochutnáváme již přes šedesát let. S trochou šikovnosti je zvládnete i doma
Další recepty
Suroviny: brambory, ocet, česnek sušený, paprika sušená sladká, olej, rozmarýn, sůl
Pečené hranolky z nových brambor
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/XgXl
5 názorů