Domácí stripsy
Recept ještě nebyl hodnocenRychlé občerstvení si získává stále větší oblibu, zvláště mezi mladými lidmi. Pokud si stripsy zhotovíte doma, máte jistotu o jejich čerstvosti. Jistě se tyto smažené…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 1 716 kJ / 410 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 10,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 10,00 g |
Tuky | 10,00 g |
– nasycené | 6,00 g |
– nenasycené | 4,00 g |
–– mononenasycené | 2,00 g |
–– polynenasycené | 2,00 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 20,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 40 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 60,00 g |
– cukry | 0,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Rychlé občerstvení si získává stále větší oblibu, zvláště mezi mladými lidmi. Pokud si stripsy zhotovíte doma, máte jistotu o jejich čerstvosti. Jistě se tyto smažené…
Pořádným guláškem potěšíte hlavně muže, ale věřím, že ani ženy neodmítnou talíř s pořádnou porcí masa a božskou vůní po vínu, bylinkách a divokém koření. Jako přílohu…
Tentokrát vyzkoušíme kachnu v moderním podání, bez zdlouhavého pečení a spousty tuku. Šťavnatá prsíčka jsou hotová raz dva a pokud přidáme i čerstvé bylinky, budou…
Pokud máte chuť na dobrý oběd, ale nechcete nic složitého na přípravu, vyzkoušejte tuto šťavnatou krkovici na bramborech. Plátky brambor pokladené krkovičkou, vrstvou…
Voňavý recept na kuřecí maso na divoko. Vše v jednom pekáči. Stejným způsobem připravujeme doma i maso bažantí nebo kachní. Ale kuře je jednoduchá a rychlá jistota.…
Tak tuhle minutku si stoprocentně zamilujete! Pečeně z vepřové panenky je jemná a šťavnatá. Pokud maso navíc naložíte do bylinkové marinády, získá nádhernou vůni a…
Vychytaný recept na přípravu hermelínu se v sezóně grilování bude určitě hodit. Většina z nás už je masem přejedená. Mezi rychlejší alternativy patří měkký, smetanový a…
Chcete se zahřát a uvařit si vydatné jídlo? Bez fazolí a slaniny se v tomto receptu neobejdete. Bretaňské fazole jsou malá kulinářská záhada, protože sice mají v názvu…
Šťavnatá a křehká vepřová krkovice s vůní česneku a pórku je výborný a nenáročný recept na nedělní oběd. Ať již s bramborem nebo s knedlíky zachutná a nasytí rodinu.…
V posledních letech je losos u nás jednou z nejoblíbenějších ryb. Okořeněný steak zabalíme do alobalu a upečeme, díky tomu zůstane maso krásně šťavnaté. Nejlépe chutná s…
Milujete ryby? Vyzkoušejte tilápii, která pochází ze samotné Afriky, ale zaplavuje evropské jídelníčky zejména díky absenci nepříjemných kostí. Výborná je na česneku,…
Krkovička patří mezi nejoblíbenější části vepřového a není se čemu divit. Je šťavnatá, jednoduchá na přípravu a velmi variabilní. Vyzkoušíme ji upéct společně s cibulí,…
Vepřová kýta se hodí na řízky, ale můžeme ji také upéct, třeba po uhersku. Příprava sice zabere více času, ale výsledek bude stát za to. Plátky křehkého šťavnatého masa,…
Roláda nemusí představovat pouze piškotové těsto s lahodným krémem a bohatým zdobením. Vyzkoušet můžete i roládky naslano, třeba z toustového chleba. Plnění a zdobení je…
Chystáte romantickou večeři pro svou drahou polovičku? Šťavnatý kus masa je sázka na jistotu. Vděčná je vepřová panenka, tradičně servírovaná se zelenými fazolkami a…
Vepřová plec připravená s delikátní omáčkou provoněnou rozmarýnem, hořčicí a barevným pepřem. Skvěle se snoubí se smetanovou bramborovou kaší, ale podávat ji můžete i s…
Kachní prsa jsou snadnější na přípravu, než péct celou kachnu. Zároveň je toto maso opravdu vynikající. S křupavou kůrkou a ovoněné rozmarýnem je to skutečná lahůdka.…
Stehna osolíme a opepříme. Smícháme olej s hořčicemi, chilli a sójovou omáčkou. Stehna potřeme a necháme hodinu uležet.Cibuli nakrájíme na proužky a dáme do pekáče…
Výborný kančí guláš připravíme z kančí kýty, kterou osmažíme na cibulovém základu, okořeníme divokým kořením a dusíme zalité vínem a vývarem. Na závěr dochutíme a můžeme…
Pažitkový olej: Pažitku nasekáme na drobné kousky. Na dno sklenice nalijeme trošku oleje a pěchujeme bylinku. Pažitku zhruba v polovině proložíme plátky česneku a…
Masová směs v rajčatové omáčce jako variace na boloňské ragú vám jistě zachutná. Výbornou chuť jí dodává orestovaná anglická slanina a červené víno. Je dobré si pro…
Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na plátky. Opatrně přes fólii naklepeme, osolíme, okořeníme. Na každý plátek masa dáme šunku, kousek Mozzarelly, kousek sušeného…
Když přijde řada na bezmasý oběd, můžeme vyzkoušet těstoviny s hlívou ústřičnou. Hlívu podusíme na cibuli, s pórkem a strouhanou mrkví. Chuť doplníme cherry rajčátky a…
Dokonalá jemná kuřecí paštika je výborným předkrmem. Zjemněna smetanou a máslem, dozdobena plátky mandlí a brusinkami, je přitažlivá nejen na oko, ale i na chuti. S…
Přidáno před 12 hodinami
Přidáno před 21 hodinami
Přidáno před 21 hodinami
Přidáno před 22 hodinami
Přidáno před 23 hodinami
Přidáno 26. 4. 2024 08:38
Ušetřete s námi: 7 potravin, které nemusíte vyhazovat ani po datu spotřeby
Odhalte tajemství oblíbené asijské rybí omáčky. Hodí se nejen na skvělé jarní závitky!
Jak na hubnutí žen po padesátce? Vynechte sladké nápoje a omezte přílohy, říká odborník na stravování Libor Mattuš