Jehněčí na kořenové zelenině
Časově náročnější příprava masa, která se bude hodit ke slavnostnějšímu, třeba velikonočnímu obědu, vás odmění dokonalou chutí a vůní. Koření, víno a zelenina. Jak jednoduché.
Suroviny pro 6 porcí
6 porcí
Nutriční hodnoty
Energie | 11 179 kJ / 2 672 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 218,89 g |
Tuky | 162,72 g |
Vláknina | 24,65 g |
Cholesterol | 864 mg |
Sodík | 2,88 g |
Sůl | 6,99 g |
Sacharidy | 41,49 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Když nemáte víno, stačí rozmíchat lžíci bílého nebo červeného vinného octu ve 125 ml vody a 1/2 lžičky cukru. Měla jsem malý zbytek nakládaných hub, tak jsem je přidala. Nemusí být, ale určitě nevadí.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
4. 8. 2022 12:18
20. 1. 2022 21:49
19. 1. 2022 17:54
19. 1. 2022 14:59
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Domácí karlovarské rohlíky
Přidáno před 12 hodinami
Placičky s kopřivami
Přidáno před 16 hodinami
Dalamánkové bagety
Přidáno před 17 hodinami
Domácí marshmallow
Přidáno před 20 hodinami
Trhané kuřecí maso s rajčaty a paprikovou omáčkou
Přidáno před 21 hodinami
Salát z pečených paprik na balkánský způsob
Přidáno před 22 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Falešný španělský ptáček
vladhn uvařila před 6 hodinami
Velice pikantní utopenci jen pro otrlé
zutro uvařil před 6 hodinami
Pohár ze zakysané smetany a pudinku bez vaření
Moanka uvařila před 8 hodinami
Těsto na tvarohové ovocné knedlíky podle Romana Pauluse
RabaRoman uvařila před 9 hodinami
Sirup z květů černého bezu
Mishishe1 uvařila před 9 hodinami
Vepřová plec na hořčici
harvel uvařil před 9 hodinami
Kynuté jahodové knedlíky
marketakostova uvařil před 13 hodinami
Rychlý fazolový guláš
dyll3n uvařila před 13 hodinami
Buchta - prošívaná deka
Misulka12 uvařila před 13 hodinami
Bábovka ze zakysané smetany, s vůní skořice
Christine uvařil před 15 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jehněčí maso je křehké a šťavnaté. Jak ho správně okořenit, aby vynikla jeho chuť?
Desatero rad na téma jehněčí: Co vše potřebujete vědět, abyste přípravu jehněčího masa hravě zvládli
Jak se daří finalistům Peče celá země: Vojtěch vyprodává kurzy, Tereza frčí na sítích a Roman se naučil důležitou věc
Další recepty
Suroviny: maso jehněčí, slanina, sádlo, cibule, mrkev, petržel, celer, protlak, vývar masový, víno bílé, hořčice, koření nové koření, bobkový list, rozmarýn čerstvý, tymián čerstvý, sůl, pepř mletý
Jehněčí na kořenové zelenině
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ryG2
4 názory