Tradiční jehněčí žebírka z farmy
Tato specialita od našich sousedů, konkrétně z jižních Tyrol, je skvělým spojením jehněčího masa a zeleniny. Žebírka pečená spolu s kořenovou zeleninou, podlitá výborným bílým vínem si doslova žádají o přílohu v podobě křupavého chřestu.
Suroviny pro 8 porcí
8 porcí
Nutriční hodnoty
Energie | 18 007 kJ / 4 304 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 214,50 g |
Tuky | 304,80 g |
Vláknina | 160,00 g |
Cholesterol | 450 mg |
Sodík | 1,09 g |
Sůl | 2,50 g |
Sacharidy | 96,25 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Vynikající jihotyrolská specialita, která již dlouhodobě zaujímá přední místo mezi velikonočními pochoutkami, jsou pečená jehněčí žebírka s chřestem.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
19. 4. 2022 21:28
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Červená čočka s rajčaty a špenátem s masem i bez.
Přidáno před 3 hodinami
Tarhoňa s mletým masem a zeleninou
Přidáno před 23 hodinami
Nudlové těsto z domácí pekárny
Přidáno 14. 5. 2024 10:19
Kořeněný lilek s rajčátky
Přidáno 14. 5. 2024 08:01
Ananasový svěží dezert
Přidáno 13. 5. 2024 20:51
Krupičková polévka s libečkem
Přidáno 13. 5. 2024 17:25
Právě bylo uvařeno:
Krkovička po farářsku
Paja72 uvařila před 8 minutami
Kuřecí prsa v jemné smetanové omáčce
Anetka.a uvařil před 1 hodinou
Jednoduchý mascarpone krém
eliskac uvařila před 1 hodinou
Krevety s brokolicí a špagetami
mibrix uvařil před 1 hodinou
Jarní palačinka z červené čočky s uzeným lososem a medvědím česnekem
kraloja uvařila před 4 hodinami
Zapečené těstoviny s mletým masem
Lvicus uvařil před 13 hodinami
Kuřecí kousky se žampiony a porkem
Elivet uvařila před 13 hodinami
Nadýchaný hrnečkový perník
Mamhladik uvařila před 14 hodinami
Nejlepší koblihy, jaké znám
Mamhladik uvařila před 14 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Desatero rad na téma jehněčí: Co vše potřebujete vědět, abyste přípravu jehněčího masa hravě zvládli
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Z rajčat a česneku během chvilky připravíme trvanlivou pomazánku. Výborně s ní dochutíme pokrmy
Další recepty
Suroviny: žebra, chřest, zelenina kořenová, víno bílé, vývar masový, sůl, koření
Tradiční jehněčí žebírka z farmy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Wk5W
1 názor