Čekanka obalená v šunce
Suroviny pro 4 porce
4 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 3 324 kJ / 794 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 36,78 g |
Tuky | 43,20 g |
Vláknina | 1,80 g |
Cholesterol | 184 mg |
Sodík | 849 mg |
Sůl | 2,00 g |
Sacharidy | 63,72 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Čakanka je pomerne netradičná zelenina,ale o to viac vzácna svojimi účinkami na ľudský organizmus.Typická je pre ňu horkastá chuť a vo francúzskej kuchyni je bežnou súčasťou.Tento recept je "klasikou" francúzskej kuchyne, tak ako som ho publikovala, no bešamel možno nahradiť smotanovou omáčkou,strúhaný syr plesňovým,to už je individuálne.Ja som použila mladé výhonky čakanky a tým sa do popredia dostala chuť šunky,ale obyčajne sa používajú väčšie kusy čakanky,ktorých vrchné listy sa odstránia a tým pádom je chuť šunky iba "doplnkom".
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Miniroládky s tuňákovou náplní
Přidáno před 2 hodinami
Soufflé buchta
Přidáno před 3 hodinami
Kefírová rychlovka
Přidáno před 14 hodinami
Věnečky výborné
Přidáno před 17 hodinami
Nadýchané a měkoučké loupáky
Přidáno před 19 hodinami
Kuřecí játra na víně a rozmarýnu
Přidáno před 19 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Rýžový nákyp
betkav uvařil před 9 minutami
Křehký mřížkový koláč
faluska uvařila před 29 minutami
Vydatná vločková polévka s česnekem
Valis uvařila před 37 minutami
Slepice na paprice
Japin uvařila před 37 minutami
Tarhoňa se zelím a uzeným masem
Ana_Kreb uvařila před 39 minutami
Domácí chleba z trouby
alka.f uvařila před 53 minutami
Karbanátek se sýrem
Parkmanova uvařil před 54 minutami
Drobenkový koláč s jablky
Aneleh81 uvařila před 57 minutami
Jemné domácí houskové knedlíky
Mishuu uvařila před 1 hodinou
Rybí filé s chřestem
topsysel uvařila před 1 hodinou
Přečtěte si Zobrazit více
Dubnové mrazy poškodily letošní úrodu. Švestek, meruněk i třešní bude méně a ovoce podraží, říká odborník
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Jak používat černuchu? Semena jsou vhodná do těst, na zdobení pečiva i k dochucování jídel indické kuchyně
Další recepty
Suroviny: čekanka, šunka, máslo, mouka, mléko, sýr, strouhanka, sůl, ořech muškátový, pepř
Čekanka obalená v šunce
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/NkDm8
0 názorů