Velikonoční polévka šmigrustovka
Krajové speciality jsou vždy zpestřením jídelníčku. A u této polévky zrovna můžete použít vykoledovaná vařená vejce. Jednoduchý vývar se smetanou, dochucený paprikou a nahoře zdobený půleným vařeným vejcem, křenem a cibulkou.
Suroviny pro 4 porce
4 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 3 974 kJ / 950 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 82,28 g |
Tuky | 59,09 g |
Vláknina | 5,20 g |
Cholesterol | 813 mg |
Sodík | 2,83 g |
Sůl | 6,52 g |
Sacharidy | 20,83 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Recept mám ze Znojemska, kde chlapci i chlapi nechodí koledovat ale "na šmigrust".
Do polévky se dávala vajíčka, která po šmigrustu zbyla nebo je chlapci donesli domů.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
9. 4. 2023 13:14
9. 4. 2023 13:12
9. 4. 2023 13:07
9. 4. 2023 12:59
Kdo nezná doporučuji vyzkoušet, je to skvělá polévka.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Plněné mušle z listového těsta
Přidáno před 2 hodinami
Filety duhového pstruha na másle s mrkví a chřestem
Přidáno před 4 hodinami
Králík na rozmarýnu a bílém víně
Přidáno před 17 hodinami
Vepřový guláš
Přidáno před 18 hodinami
Pomazánka ze čtyř druhů sýra s pažitkou
Přidáno před 20 hodinami
Hruškový karamel
Přidáno před 22 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Orientální králík
pencovapetra uvařila před 45 minutami
Dort Pavlova
28Monika uvařila před 1 hodinou
Slané sýrové sušenky
okolobas uvařila před 3 hodinami
Kachní játra na zázvoru
kokronilla uvařila před 3 hodinami
Uzená krkovice se staročeským zelím
Pavelvan uvařila před 14 hodinami
Plátky panenky na másle
bohdana uvařila před 14 hodinami
Kuřecí kousky v těstovinách z jedné pánve
Fitulka uvařila před 14 hodinami
Pstruh pečený v troubě
Fitulka uvařila před 14 hodinami
Drobenkový koláč s jablky
Fitulka uvařila před 15 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
17 nejoblíbenějších polévek, které nás spolehlivě zasytí i zahřejí. Kterou si vyberete?
Uvařit uzené maso tak, abychom jeho chuť nezničili, ale spíše podtrhli, to neumí každý. Vyzkoušejte to s námi
Čínské retro řízečky: Z málo masa vyčarujeme hodně řízků a ještě do nich můžeme využít zbytky
Další recepty
Suroviny: maso uzené, klobása papriková, voda, cibule, sůl, pepř mletý, bobkový list, koření nové koření, pepř černý, smetana ke šlehání, mouka hladká, paprika sušená uzená, paprika sušená pálivá, vejce, křen, cibulka jarní
Velikonoční polévka šmigrustovka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rkR84
4 názory