Velikonoční pralinky a kuličky: Poradíme 3 možnosti přípravy oblíbené sladkosti
Velikonoce jsou dny jídla, pití, veselí, šlehání dívek pomlázkou a plných košíků vykoledovaných sladkostí. Místo koupených čokoládových figurek v lesklém barevném pozlátku můžeme doma vyrobit výborné pralinky.
Velikonoční pralinky jsou veselé, barevné a pokud je to možné, mají tvar vajíčka, kuřátka nebo beránka. Pralinky jsou plněné čokoládové skořápky, které se připravují ve formičkách na rozdíl od kuliček truffles, které se do čokolády máčí.
Jak připravit velikonoční pralinky a kuličky
- Pralinky a bonbóny se připravují z temperované čokolády, díky níž zůstanou křupavé a lesklé. Skořápky, které vzniknou vylitím důlků ve formičkách, naplníme náplní a po zatuhnutí na ně natřeme čokoládu jako víčka. Necháme důkladně ztuhnout.
- Kuličky a truffles jsou vyrobeny z husté hmoty - ganache, kokosu, oříšků a piškotů s různými příchutěmi nebo i alkoholem. Tvarujeme je do tvaru kuliček nebo vajíček a máčíme v rozpuštěné čokoládě. Můžeme je posypat barevným zdobením.
- Jahody v čokoládě jsou sladkostí pro okamžitou spotřebu, ale je to originální a chutný jedlý dárek. Po namočení do rozpuštěné čokolády připomíná jahoda malé vejce - dozdobíme ho šrafováním z bílé čokolády nebo barevnými cukrovými dekoracemi.
Pralinky a kuličky balíme do celofánových sáčků, do barevných krabiček nebo do plechovek s velikonočním motivem. Každý koledník z nich bude mít velkou radost - ať malý kluk nebo dospělý muž.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Sendvič z vaječné omelety
Přidáno před 1 hodinou
Miniroládky s tuňákovou náplní
Přidáno před 3 hodinami
Soufflé buchta
Přidáno před 5 hodinami
Kefírová rychlovka
Přidáno před 16 hodinami
Věnečky výborné
Přidáno před 18 hodinami
Nadýchané a měkoučké loupáky
Přidáno před 21 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jídla lásky podle horoskopu: Panny utáhnete na lososa, Rakům stačí pečené kuře, Kozorohy nadchnou obyčejné buchty
Čerstvé ovoce v čokoládě: Luxusní dárek v podobě pralinek potěší nejen děti, ale i dospělé
Jak temperovat čokoládu: Kvalitní, báječně křupavá čokoláda se v ruce nerozpustí
Komentáře