Vepřová kýta na žampionech v hořčičné omáčce
Dokonalé využití tohoto druhu masa, které dušením změkne a uchová si svojí šťavnatost. Přidáním žampionů docílíme lahodné chuti a pikantnost tomu dodá hořčice. Pokud k tomu zvolíme rýži nebo různě upravené brambory, chuťový zážitek bude dokonalý.
Suroviny pro 2 porce
2 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 2 826 kJ / 675 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 63,70 g |
Tuky | 28,23 g |
Vláknina | 15,70 g |
Cholesterol | 100 mg |
Sodík | 4,73 g |
Sůl | 11,55 g |
Sacharidy | 33,80 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Já jako přílohu zvolila pečené brambůrky s česnekem a solí, které jsem pekla v troubě vyhřáté na 190 °C 35 minut na horkovzduch.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
25. 4. 2023 08:03
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kefírová rychlovka
Přidáno před 7 hodinami
Věnečky výborné
Přidáno před 10 hodinami
Nadýchané a měkoučké loupáky
Přidáno před 12 hodinami
Kuřecí játra na víně a rozmarýnu
Přidáno před 12 hodinami
Salát s masem a sýrem
Přidáno před 13 hodinami
Melounový salát s olivami a rukolou
Přidáno před 13 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Nadýchaný hrnečkový perník
Sabos uvařila před 2 hodinami
Dršťková polévka z hlívy
Valis uvařil před 5 hodinami
Kefírová bábovka
1anoli1 uvařila před 5 hodinami
Vepřový guláš
zutro uvařila před 6 hodinami
Pšenično-žitné dalamánky s prefermentem
Tonja uvařila před 6 hodinami
Francouzské brambory zapečené se sýrem Brie
Elivet uvařila před 6 hodinami
Kebab pro vegetariány
TondaJ uvařila před 7 hodinami
Houbová omáčka dle Jitky
MarcelaPa uvařil před 7 hodinami
Slaninová kolínka snadno a rychle
Valis uvařila před 7 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Ze špekáčků, které zbyly z čarodějnic, vytvoříte skvělá jídla: Stačí použít pivo, zeleninu, alobal nebo ocet
VIDEO: Eliška otestovala, kde mají v Praze nejlepší větrník. Našla skvost, podprůměrné suroviny i jedno překvapení
Pro žampiony nemusíme chodit do lesa, ale stačí vyrazit na nákup. Možná řešíme dilema - loupat či neloupat jejich hlavičky?
Další recepty
Suroviny: kýta vepřová, žampióny, pepř, sůl, omáčka sojová, koření kari, olej, hořčice plnotučná, rozmarýn sušený
Vepřová kýta na žampionech v hořčičné omáčce
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rk8WW
1 názor