Cuketová polévka s fazolemi a koprem
Sytá polévka se zajímavou příchutí kopru na vás čeká v tomto receptu. Zeleninový základ rozmixovaný v hladký krém je zjemněný smetanou, fazole dodají výživnou složku. Rychlost a jednoduchost přípravy umožní použití konzervovaných luštěnin.
Suroviny pro 5 porcí
5 porcí
Nutriční hodnoty
Energie | 2 805 kJ / 670 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 10,22 g |
Tuky | 51,42 g |
Vláknina | 18,48 g |
Cholesterol | 61 mg |
Sodík | 878 mg |
Sůl | 2,10 g |
Sacharidy | 36,51 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Do polévky můžeme dát místo sladké smetany zakysanou a dochutit lehce do sladko kysela. Taky je dobrá s kapkou octa a špetkou cukru. Základní verzi upravíte dle vlastní chuti. Já nechala jen se sladkou smetanou. Podle toho jak máte rádi hustotu polévky upravte množství vývaru a fazolí.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
19. 9. 2023 16:53
18. 9. 2023 12:52
17. 9. 2023 10:15
15. 9. 2023 15:40
14. 9. 2023 21:07
14. 9. 2023 20:06
14. 9. 2023 17:16
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Mandlové šneky
Přidáno před 9 hodinami
Krkovička v jogurtu opečená na přepuštěném másle
Přidáno před 11 hodinami
Cordon bleu z tousťáku
Přidáno před 12 hodinami
Pomazánka ze dvou druhů sýra s pečeným česnekem
Přidáno 8. 5. 2024 18:11
Jablkové buchtičky
Přidáno 8. 5. 2024 13:15
Pečené brambory s česnekem, vejci, smetanou a sýrem
Přidáno 8. 5. 2024 13:03
Právě bylo uvařeno:
Vepřové na žampionech, kari a smetaně
RenKa73 uvařila před 1 hodinou
Chřest s jahodami a mozzarelou
bludicky uvařila před 1 hodinou
Zeleninové lívanečky
vendyb uvařila před 1 hodinou
Toastová pizza v troubě
Duchy29 uvařila před 1 hodinou
Rybízovo-jogurtový koktejl
jankohrasko uvařila před 1 hodinou
Oříškovočokoládové sušenky
PunkyLucik uvařila před 2 hodinami
Sekaná v anglické slanině
eliskac uvařila před 3 hodinami
Muffiny s kousky čokolády
marek.los998 uvařila před 4 hodinami
Dort Pavlova
Agata.recepty uvařila před 4 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Přerostlé cukety se velmi dobře hodí na cuketové pomazánky, některé z nich si snadno zavaříme na zimu. Skvěle chutnají na topinky
Cuketová směs na topinky je skvělý způsob zpracování přerostlých cuket. V zimě si pochutnáte na rychlé večeři
Luštěniny obsahují cenné živiny, včetně pořádné dávky bílkovin. A když nás nadýmají? Snadno tomu předejdeme
Další recepty
Suroviny: cuketa, mrkev, cibule, brambory, česnek, slanina, máslo, fazole ve slaném nálevu, koření nové koření, bobkový list, kurkuma, libeček, sůl, pepř mletý, smetana, kopr
Cuketová polévka s fazolemi a koprem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/R6lGz
7 názorů