Československé rohlíky
Čerstvému, křupavému a hlavně domácímu pečivu se opravdu nevyrovná vůbec nic. Trpělivost při přípravě a kynutí těsta se vám vyplatí a odměnou vám budou výtečné rohlíky, které zužitkujete ke snídani nebo svačině.
Suroviny pro 16 kusů
16 kusů
Nutriční hodnoty
Energie | 9 589 kJ / 2 292 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 58,29 g |
Tuky | 55,00 g |
Vláknina | 15,50 g |
Cholesterol | 140 mg |
Sodík | 3,21 g |
Sůl | 8,00 g |
Sacharidy | 383,20 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Z toho těsta lze upéct výbornou veku. Péct na 200, 20 minut. Nedrobí se, ani úplně čerstvá, dá se dobře krájet.
Československé proto, že všechny měli stejnou kvalitu a recepturu a byly napříč republikou gumové. Samozřejmě, berte to jako vtip. Recept je hlavně pro ty, kteří se k rohlíkům nedostanou, protože bydlí v širém světě a mohli si je sami upéct.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
1. 10. 2023 18:38
cathleen (moderátorka): cathleen (moderátorka): Mě to tak nešlo, vždycky mi to pružilo a nedalo se mi to doválet na kruh a když z toho válím na veku, taky to pruží a nedá se to dobře válet, ten celý kus.
A bochníky připravené na veku nechávám 15 minut oddechnout a přesto se to špatně válí.
Vždycky se s tím nadřu moc, ale veky jsou z něj úžasné! Vůbec se nedrobí a když je doválím,od středu ke krajům rukami do délky a taky natřu vodou začátek, utáhnu těsto, stejně jako rohlíky, upravím na plechu ,tak mi rovnoměrně nakynou, mají přesný válcovitý tvar a nejsou ve střední části širší, jako u konce. Pak nemám malé a velké krajce na chlebíčky. Ale když to vyzkoušíš ty, možná se ti to povede, já s tím nemám takové zkušenosti.
A bochníky připravené na veku nechávám 15 minut oddechnout a přesto se to špatně válí.
Vždycky se s tím nadřu moc, ale veky jsou z něj úžasné! Vůbec se nedrobí a když je doválím,od středu ke krajům rukami do délky a taky natřu vodou začátek, utáhnu těsto, stejně jako rohlíky, upravím na plechu ,tak mi rovnoměrně nakynou, mají přesný válcovitý tvar a nejsou ve střední části širší, jako u konce. Pak nemám malé a velké krajce na chlebíčky. Ale když to vyzkoušíš ty, možná se ti to povede, já s tím nemám takové zkušenosti.
1. 10. 2023 12:42
Veronika.Hrozna: vidíš a my máme zas odzkoušeno, že se dají tyhle trojúhelníky po odpočinutí (a v případě potřeby) ještě maličko rozválet a svinutí je pak razdva Víc lidí - víc zkušeností
26. 9. 2023 14:35
cathleen (moderátorka): Ne, tudy cesta nevede, odzkoušeno. Nedá se to tak krásně vyválet a smotat. Musí to jít do kuliček, odpočinout a pak válet.
26. 9. 2023 13:23
Teeeda! Máš je jeden jako druhý Kdyby si někdo přesto netroufal na klasické tvarování, může rohlíky vytvarovat i jinak
25. 9. 2023 12:38
magdalenka: Ano, jenom nesmí být koláč a strojař, ponechán bez dozoru.Minule mi ukrojil choť z koláče trojuhelník v růžku. Kraje, jsou snědeny nejdříve. Proto mám všechny koláče než na ně dojde poleva, hezky do obdélníku. S argumentem, tam ti ta poleva stejně nevyjde!
25. 9. 2023 12:29
Veronika.Hrozna: nepreháňaj, prosím, žiadna odbornice. Pri veľkej rodine som sa musela naučiť všeličo. Moje deti mali radi múčne jedlá, milovali buchty na pare, pečené buchty, všetky kysnuté koláče, záviny, kvôli nim som piekla rohlíky, chlieb atď. (moje prvé knedlíky mali výšku asi 2 cm...) A teraz pečiem potomkom ich potomkom...
A projektant v rodine sa mi zíde pri krájaní zákuskov - má strojárske oko.
A projektant v rodine sa mi zíde pri krájaní zákuskov - má strojárske oko.
25. 9. 2023 09:44
magdalenka: Pochvala od tebe, jako úspěšné odbornice na pečení kynutého, mě moc a moc těší. A celý recept, je i tvoje zásluha, když jsi napsala, abych to nevzdávala a když jsem našla, tu tvoji fotku omládku, ja to má nakynuté vypadat. Celý recept, nic moc, celý úspěch je zakrývat a zakrývat, aby omládek, těsto ani rohlíky neoschly. Na omládek a těsto dávám ještě gumičku přes igelit, pro sichr.
25. 9. 2023 08:59
Veronika.Hrozna: Máš to nádherné. Tvoj perfekcionalizmus sa prejavil aj tu. A nezabudni, pečenie chleba, pečiva je vášeň!
25. 9. 2023 07:44
Marie Svarcova: Mají jednu chybu, už rohlíky nekupuji a manžel se jich neví dojíst, takže hlásí, v mrazáku mám jen dva, rohlíky, to jest, zadělej omládek. Dokonce se nabídne, že je vyválí a smotá. Moc mu to nejde, ale snaží se, co by neudělal pro rohlíček, že ano! Takže 2x týdně je peču už 4 měsíce a veky taky, dokonce pomáhá mazat chlebíčky!
25. 9. 2023 07:38
Rohlíky vypadají úžasně a určitě tak i chutnají, recept je moc pěkně napsaný
25. 9. 2023 07:27
Co já se natrápila, než jsem upekla tak perfektní rohlíky. Recept je složen ze tří receptů, z každého něco, lepek v těstě, tvarování rohlíku, omládek s medem, gramáže vody. A dovolila jsem si ho dát sem, až po 4 měsících neustálého pečení rohlíků, aby to bylo odzkoušeno na 1000%. Chutnají všem sousedkám, dětem a nám taky. Čerstvě upečený rohlík, pařížský salát, k tomu kofola. Jak málo stačí ke štestí ! Z těsta vyjde 12 větších rohlíků a nebo, 16 menších. Je na nás jak, si těsto rozdělíme.
25. 9. 2023 07:27
Co já se natrápila, než jsem upekla tak perfektní rohlíky. Recept je složen ze tří receptů, z každého něco, lepek v těstě, tvarování rohlíku, omládek s medem, gramáže vody. A dovolila jsem si ho dát sem, až po 4 měsících neustálého pečení rohlíků, aby to bylo odzkoušeno na 1000%. Chutnají všem sousedkám, dětem a nám taky. Čerstvě upečený rohlík, pařížský salát, k tomu kofola. Jak málo stačí ke štestí ! Z těsta vyjde 12 větších rohlíků a nebo, 16 menších. Je na nás jak si těsto rozdělíme.
24. 9. 2023 21:33
Velice podrobný postup
24. 9. 2023 21:32
Krásně napsaný recept:
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí prsa plněná hráškem s pečenou dýní a kari omáčkou
Přidáno před 7 hodinami
Hrášková pomazánka s pomazánkovým máslem
Přidáno před 8 hodinami
Bulgur s osmaženou zeleninou a kuřecím masem
Přidáno před 10 hodinami
Fazolky nakyselo s přílohou v multifunkčním hrnci
Přidáno před 11 hodinami
Toastová pizza v troubě
Přidáno před 11 hodinami
Cheesecake od Evy
Přidáno před 13 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Halali - zelenina na "svíčkovou" omáčku
Alaala uvařila před 19 minutami
Zeleninová polévka s kapáním
Wikusche uvařila před 5 hodinami
Jednoduchý ředkvičkový salát se šunkou a jogurtem
Kava 2 uvařila před 5 hodinami
Brokolicová polévka
Jindriskas uvařil před 10 hodinami
Loštický řízek
paprika1000 uvařila před 11 hodinami
Pravá bulharská pomazánka
Adlla uvařil před 11 hodinami
Polévka z libečku s kroupami
komajda065 uvařila před 12 hodinami
Mandarinkové řezy s kefírem
Fitulka uvařila před 13 hodinami
Bramborové knedlíky
Krize uvařila před 13 hodinami
Hamburská vepřová kýta
MajaFero uvařila 29. 4. 2024 19:49
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Svatební menu prince Williama a princezny Kate: Před 13 lety všechny uchvátil osmipatrový dort s 900 cukrovými květy
Jak uchovat chléb a pečivo co nejdéle čerstvé? Žádná lednice, vsaďte na přírodní materiály
Další recepty
Suroviny: voda, mouka hladká, med, droždí čerstvé, mouka hladká, cukr krystal, sůl, voda, máslo
Československé rohlíky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gJp3j
Snadné tvarování plněných rohlíčků z trojúhelníkových výsečí těsta. Upečete je prázdné nebo s náplní?