Obložené křepelčí vejce
Křepelčí vejce jsou skvělá. Přípravou v páře odpadne pracné loupání. Šikovné formičky jsou vychytávka a výsledné " velevajíčko" s minižloutky je na řezu zajímavé. Rychlá večeře s jednoduchým bramborovým salátem je pak dílem okamžiku.
Suroviny pro 4 porce
4 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 4 918 kJ / 1 175 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 9,20 g |
Tuky | 99,35 g |
Vláknina | 7,70 g |
Cholesterol | 143 mg |
Sodík | 901 mg |
Sůl | 2,20 g |
Sacharidy | 57,25 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Čerstvá křepelčí vejce se špatně loupou, ještě mnohem hůř než slepičí. Formička je super zrychlení přípravy.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
28. 11. 2023 11:00
Marie Svarcova: Děkuji. Byla to rychlovka pro hejno lidských kobylek....😁
28. 11. 2023 09:50
Líbí se mi - to bych si určitě pochutnala
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Zapečené těstoviny s rajčatovou omáčkou
Přidáno před 4 hodinami
Sendvič z vaječné omelety
Přidáno před 11 hodinami
Miniroládky s tuňákovou náplní
Přidáno před 13 hodinami
Soufflé buchta
Přidáno před 15 hodinami
Kefírová rychlovka
Přidáno 3. 5. 2024 19:49
Věnečky výborné
Přidáno 3. 5. 2024 17:11
Právě bylo uvařeno:
Citrónová babeta
hellokittq.natq uvařila před 57 minutami
Maminčin rýžový nákyp
bohdana uvařila před 1 hodinou
Vydatná vločková polévka s česnekem
Valis uvařila před 1 hodinou
Tuňáková pomazánka s kapary
Danoouch uvařila před 2 hodinami
Kynutý makový závin
Kamilana uvařila před 2 hodinami
Krupicové knedlíky s jahodovou omáčkou
Kika95 uvařil před 2 hodinami
Vepřová kýta na kmínu a česneku, zahuštěná jablkem
martiline uvařil před 3 hodinami
Hrnková bublanina s ovocem a drobenkou
Tesmopsik uvařila před 4 hodinami
Babiččin králík na černo
AndelaC uvařila před 4 hodinami
Křehký mřížkový koláč
faluska uvařila před 5 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Pěstujeme rajčata: Jak zvolit správnou odrůdu? Do leča se hodí jiná než na salát, výběr je ale veliký
Vaření v páře je stará metoda. Proti klasickému vaření šetří čas, energii i vodu. A jde to i bez parního hrnce
Řezník Martin radí, jak v obchodě poznat dobrý špekáček: Kvalitu prozradí nenápadné drobné detaily i barva uzeniny
Další recepty
Suroviny: vajíčka křepelčí, olej, brambory, zelenina sterilovaná, majonéza, zelenina, salám měkký, sůl, pepř mletý, majonéza, zelenina, salám měkký, petrželka
Obložené křepelčí vejce
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/o2jyN
2 názory