Vepřová panenka s liškovou omáčkou
Vepřová panenka je maso libové a velmi křehké, proto mu sluší rychlá příprava, aby udrželo šťavnatost. Lišky, které jsou díky své vůni a lehce kořeněné chuti považovány za delikatesu, mají tužší konzistenci, takže vyžadují delší tepelnou úpravu. Proto připravujeme každou surovinu zvlášť.
Suroviny pro 3 porce
3 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 3 742 kJ / 894 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 5,31 g |
Tuky | 94,06 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 270 mg |
Sodík | 75 mg |
Sůl | 0,25 g |
Sacharidy | 6,66 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Čerstvé lišky, které v létě nasbíráme snadno uchováme na zimu. Krátce je povaříme, vodu slijeme a necháme vystydnout. Pak uzavřeme do mikrotenového sáčku nebo do krabičky a zamrazíme. V zimě se nám budou hodit.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
27. 1. 2024 23:50
27. 1. 2024 23:14
1. 1. 2024 10:56
1. 1. 2024 10:27
28. 12. 2023 20:58
28. 12. 2023 20:55
28. 12. 2023 18:52
28. 12. 2023 16:55
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Chleba se lněným semínkem a bílým jogurtem
Přidáno před 22 minutami
Šunkafleky z multifunkčního hrnce
Přidáno před 2 hodinami
Plněné mušle z listového těsta
Přidáno před 9 hodinami
Filety duhového pstruha na másle s mrkví a chřestem
Přidáno před 10 hodinami
Králík na rozmarýnu a bílém víně
Přidáno před 23 hodinami
Vepřový guláš
Přidáno 1. 5. 2024 16:45
Právě bylo uvařeno:
Buchta - prošívaná deka
Evik.ka uvařila před 11 minutami
Extra rychlé lívance
MarketaPe uvařila před 34 minutami
Nekynuté šátečky
Infarkt uvařila před 1 hodinou
Vločková polévka se smetanou
Valis uvařila před 1 hodinou
Vepřový řízek naruby
Valis uvařila před 2 hodinami
Ledvinky dušené
Valis uvařila před 2 hodinami
Grilovaný chřest
ing.zdenek.trojan@seznam.cz uvařila před 3 hodinami
Kuřecí přírodní plátek
Ethnia uvařila před 5 hodinami
Znojemská omáčka s vepřovým masem
jankohrasko uvařila před 5 hodinami
Další recepty
Suroviny: panenka vepřová, sůl, pepř mletý, slanina, olej, cibule šalotka, houby lišky, víno bílé, sůl, pepř mletý, smetana 33%, šťáva citronová, máslo
Vepřová panenka s liškovou omáčkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/L9vGD
8 názorů