Opečený květák se slaninou a těstovinami
Klasické úpravy květáku jednomu brzy lezou krkem. Co takhle vyzkoušet nové variace? Tato zelenina skýtá mnoho možností. Můžeme jí podávat jako přílohu, hodí se k zapékání, uvaříte z ní fantastické polévky, ale skvělá je i ve špagetách.
Suroviny pro 4 porce
4 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 1 221 kJ / 292 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 1,04 g |
Tuky | 28,73 g |
Vláknina | 4,20 g |
Cholesterol | 20 mg |
Sodík | 6 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 6,36 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Květák musí být na skus, nesmí být ani tvrdý ani rozblemcaný. Takto upravený květák chutná skvěle a jeho úprava netrvá dlouho. Hodí se jako příloha k masu a výborný je i samotný. Já jsem k němu orestovala zbytek těstovin a chutnalo to skvěle.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
6. 2. 2024 10:50
magdalenka: Moc děkuji a doufám, že si pochutnáte.
2. 2. 2024 10:35
Krásny recept, vyzerá skvele táto úprava. Karfiol máme radi, ja ho už ani nesmažím, obyčajne iba pečiem, alebo uvarený s maslom a strúhankou baštíme. Najbližšie príde na radu tento recept.
2. 2. 2024 10:23
cathleen: To se nedivím, je to bašta
2. 2. 2024 10:08
RubyRom: to my také a nejraději smažený, předem vařený... A víš, jak to vždy skončí? Nevydržíme a ten uvařený květák po kouscích sníme jen tak, během dne a na chuť :omg:
2. 2. 2024 10:00
cathleen: Moc děkuji, máme rádi květák na různé způsoby
2. 2. 2024 09:56
Úžasný recept Moc ráda bych ho doma vyzkoušela, tak snad k tomu brzo dojde
1. 2. 2024 19:35
také jsem zkusila a je to moc dobré
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Chleba se lněným semínkem a bílým jogurtem
Přidáno před 11 hodinami
Mléčná rýže s lesním ovocem
Přidáno před 12 hodinami
Vepřové kotlety na zázvoru
Přidáno před 12 hodinami
Šunkafleky z multifunkčního hrnce
Přidáno před 14 hodinami
Plněné mušle z listového těsta
Přidáno před 20 hodinami
Filety duhového pstruha na másle s mrkví a chřestem
Přidáno před 22 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Tofu se smetanou
Stepazdepa uvařil před 8 hodinami
Bábovka z podmáslí
daninako uvařila před 8 hodinami
Rychlý koláč z kyselého mléka.
Adlla uvařila před 8 hodinami
Čočka nakyselo s vejcem
Kattyy uvařila před 8 hodinami
Domácí kmínový chleba
gabriella18 uvařila před 9 hodinami
Chléb z ovesných vloček
Monysek.w uvařila před 9 hodinami
Vláčné mrkvové cookies
MonikaHo uvařila před 11 hodinami
Buchta - prošívaná deka
Evik.ka uvařila před 11 hodinami
Extra rychlé lívance
MarketaPe uvařila před 12 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Bufetový pochoutkový salát podle Ostravského gastrošefa: Recept z roku 1976 skvěle funguje dodnes
Teď vaří děda: Vepřový řízek v česnekovo-sýrovém těstíčku je šťavnatý a krásně voní česnekem
Opičí chleba jsou vrstvené kuličky z kynutého těsta. Poradíme, jak chutný trhací chléb upéct
Další recepty
Suroviny: slanina anglická, cibule, česnek, olej, máslo, květák, sůl, pepř mletý
Opečený květák se slaninou a těstovinami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ER0gv
7 názorů