Terchovská sváteční kapustnica
Naši slovenští sousedé si Vánoce nedovedou představit bez tradiční kapustnice. Vyzkoušejte ji připravit dle receptu z Terchové. Polévka plná zelí, ze silného masového vývaru, je opravdu vydatná.
Suroviny pro 10 porcí
10 porcí
Nutriční hodnoty
Energie | 30 436 kJ / 7 274 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 415,05 g |
Tuky | 532,40 g |
Vláknina | 67,73 g |
Cholesterol | 2,09 g |
Sodík | 14,66 g |
Sůl | 34,73 g |
Sacharidy | 177,10 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Tento recept pochází z Terchové. Byl publikován v Terchovských novinách číslo 5–6/2021 jako vánoční recept: "Kapustnica z údenín a kapusty s hubami". Zvláštností tamních receptů je, že k uzenému masu se přidává maso čerstvé, které dodá vývaru sílu a chuť.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno před 10 hodinami
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno před 11 hodinami
Naložené ředkvičky
Přidáno před 23 hodinami
Červená čočka s rajčaty a špenátem s masem i bez
Přidáno 15. 5. 2024 07:48
Tarhoňa s mletým masem a zeleninou
Přidáno 14. 5. 2024 12:27
Nudlové těsto z domácí pekárny
Přidáno 14. 5. 2024 10:19
Právě bylo uvařeno:
Halušky s brynzou pro Dášenku
Franibald uvařila před 35 minutami
Losos s hořčično-smetanovou omáčkou
pvpa@email.cz uvařila před 56 minutami
Pikantní krkovice na žampionech
MirkaD uvařila před 1 hodinou
Bulgur s osmaženou zeleninou a kuřecím masem
MilosCz uvařila před 3 hodinami
Krupičková polévka s libečkem
MilosCz uvařila před 3 hodinami
Ananasová buchta
Yvona uvařil před 3 hodinami
Vepřové koleno v pomalém hrnci
Pacucha uvařila před 3 hodinami
Kuře neskutečně dobré
Okina uvařila před 3 hodinami
Nadýchané věnečky (50 ks)
Alhana uvařila před 5 hodinami
Cikánský řízek
eliskac uvařila před 6 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak připravit sirup z bezových květů zastudena: Kromě bezu stačí jen citron, cukr a správný postup
Jak dlouho namáčet sušené houby? Mají intenzivní vůni a výraznou barvu. Po namočení je použijeme jako čerstvé
Zdeněk Pohlreich v průběhu let: Od kuchařského učně až po televizní hvězdu a špičkového šéfkuchaře
Další recepty
Suroviny: krkovice vepřová, bůček vepřový uzený, koleno vepřové uzené, žebra, klobása, cibule bílá, brambory, zelí bílé kysané, sádlo vepřové, paprika sušená sladká, kmín drcený, česnek, houby sušené, smetana zakysaná, mrkev, petržel, celer
Terchovská sváteční kapustnica
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/KrL3l
0 názorů