Veky (večky) se sezamem
Z kynutého těsta upečete dvě klasicky velké veky nebo čtyři menší večky, které jsou velikostně někde mezi vekou a bagetou. Krajíčky z nich namažete jemnou pomazánkou a pouze maličko přizdobíte. Střída pečiva je příjemně cítit sezamem a to s jednoduchou oblohou nádherně chuťově ladí.
Suroviny pro 4 kusy
4 kusy
Nutriční hodnoty
Energie | 10 176 kJ / 2 432 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 64,35 g |
Tuky | 74,09 g |
Vláknina | 16,22 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 6,41 g |
Sůl | 16,02 g |
Sacharidy | 368,86 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Tento a další moje recepty najdete na webu www.pekarnomanie.cz
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
28. 2. 2024 12:38
Dajda: také? To jsme na tom stejně. Tak ať veky chutnají!
28. 2. 2024 10:42
Tak tohle musím vyzkoušet i já. Sezam mám velmi ráda a pokud se rozhodnu upéct veky, preferuju, pokud nejsou pouze z "bílé" mouky.
28. 2. 2024 10:35
magdalenka: doufám Právě ta jemná chuť sezamových semínek ve střídě je velice zajímavá.
28. 2. 2024 10:13
cathleen: sezamové veky s prefermentom podľa teba pečiem, sú skvelé. Evidentne aj tieto budú.
28. 2. 2024 09:54
Marie Svarcova: snad budeš s výsledkem i chutí také spokojená
27. 2. 2024 15:26
Večky se mi moc líbí - určitě brzy udělám
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Ananasové kytičky
Přidáno před 1 hodinou
Bramborový guláš s klobásou a paprikami
Přidáno před 2 hodinami
Caesar salát wrap
Přidáno před 3 hodinami
Chleba se lněným semínkem a bílým jogurtem
Přidáno před 17 hodinami
Mléčná rýže s lesním ovocem
Přidáno před 17 hodinami
Vepřové kotlety na zázvoru
Přidáno před 17 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Kuřecí chuťovky
Fitulka uvařila před 6 minutami
Margot pohár
Foxina88 uvařil před 8 minutami
Panenka pečená v pepřové omáčce
Irena_Hrr uvařila před 25 minutami
Hermelínová pomazánka na topinky
Fitulka uvařila před 29 minutami
Vepřový guláš
Kike Ciperka uvařila před 51 minutami
Můj chleba - favorit č.1
Dolucie uvařila před 1 hodinou
Škvarkovo-cibulový chléb
Dolucie uvařila před 1 hodinou
Kuře na paprice se smetanou
klarazatloukalova uvařila před 2 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Ze špekáčků, které zbyly z čarodějnic, vytvoříte skvělá jídla: Stačí použít pivo, zeleninu, alobal nebo ocet
Pěstujeme rajčata: Jak zvolit správnou odrůdu? Vybírat můžete podle tvaru a barvy, ale i velikosti či odolnosti
Jak využít jednozrnku? Prastarý druh pšenice má měkká a lehce křupavá zrna, nahradí rýži v rizotu i těstoviny v polévce
Další recepty
Suroviny: voda, mouka hladká, droždí čerstvé, sladěnka, voda, sůl, olej, mouka chlebová pšeničná, mouka hladká, semínka sezamová
Veky (večky) se sezamem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xk2JE
6 názorů